Poolster laat niks heel van matig spelend Corenos

Poolster heeft een zeer overtuigende zege weten te boeken op gastheer Corenos. Aan Spijkster zijde toonde Jesse Smit zich erg trefzeker. Hij nam drie doelpunten, waarvan twee vanaf elf meter, voor zijn rekening in het duel met de Roodeschoolsters, dat uiteindelijk met 0-5 werd gewonnen. Met dank aan de jeugdige doelman Dennis Carretero Seinhorst van Corenos, want dankzij hem bleef de schade nog enigszins beperkt.

Corenos begon allesbehalve goed aan de tweestrijd met de buren uit Spijk. De thuisclub liet zich overrompelen door de geelzwarten, die veel agressiever speelden en binnen zeven minuten aan de leiding wisten te komen dankzij een trefzekere vrije trap van Jesse Smit: 0-1. De gastheren leken behoorlijk onder de indruk te zijn van deze speelwijze en werden op eigen helft vastgepind. Zelf was de ploeg van trainer Marco Pesiwarissa niet in staat om druk te zetten omdat er van achteruit niet goed werd doorgestapt. Poolster wist daardoor redelijk gemakkelijk overeind te blijven. Het spel golfde daarna wel wat op en neer, waarbij Corenos maar moeizaam tot een goede opbouw wist te komen omdat Poolster de druk er goed op wist te houden. Daarbij werden ze min of meer door de Roodschoulsters geholpen, omdat de thuisclub erg veel ruimte weggaf.

In de 41e minuut wist Poolster de voorsprong te verdubbelen. Kevin Bijlsma kwam op rechts in balbezit, dribbelde naar binnen zoals dat van hem bekend is en zocht het been van Raymon Balkema op. Doelman Dennis Carretero Seinhorst wist de toegekende en door Jesse Smit genomen strafschop niet te keren: 0-2. In de extra speeltijd van de eerste helft werd het leed nog groter voor Corenos. Na een prima aanval werd de pas 17-jarige Daan Bos aangespeeld. Hij draaide weg bij Kevin Haan, de rugdekking was er niet en dat werd meteen door de jongeling afgestraft: 0-3.

Na de doelwisseling bleef de ongelukkig spelende verdediger Raymon Balkema bij de gastheren in de kleedkamers achter. Hij werd vervangen door Daan van den Berg, die Kevin Bijlsma aan banden moest zien te leggen. De invaller maakte een redelijke indruk en wist achterin veel te corrigeren. Corenos kwam iets beter in het spel. De backs gingen wat lager staan, maar nog steeds had men de grootste moeite om de vrije man te vinden. Corenos werd amper gevaarlijk en dat is een vraagstuk waar coach Pesiwarissa zich de komende tijd mee bezig zal gaan houden. De van GVAV Rapiditas overgekomen Ronan Herder beleefde een vrij rustige middag in het doel van Poolster. Meer dan een kopbal van Joran Knot viel er qua daadkracht niet bij Corenos te bespeuren. Overigens heeft ook de nog geschorste Julian Herder (DVC) de oversteek naar Spijk gemaakt. De gasten vonden het allemaal prima wat Corenos deed en wisten zelfs nog verder bij de opponent weg te lopen. Nadat de voor Kevin Bijlsma ingevallen Mark Lijnema onderuit werd gehaald, lag de bal voor de tweede keer op de stip en opnieuw was het Jesse Smit die raak schoot: 0-4. Vervolgens was het Mark Lijnema zelf die de eindstand op 0-5 wist te bepalen.

Een totaal onverwacht ruime zege die pijn deed in het kamp van de Roodschoulsters. ‘Over de hele wedstrijd gezien hebben we te weinig gebracht en kregen we op cruciale momenten doelpunten tegen. Dan loop je al snel achter de feiten aan en moet je eerst zorgen dat je de aansluiting vindt. Wij waren niet bij machte om het tij te keren. Poolster speelde heel gedisciplineerd en met veel energie. Ze hebben dan ook terecht gewonnen.’

Zijn collega Jeroen de Groot glunderde na afloop van oor tot oor. ‘Dit is een mooi begin van de competitie. Op voorhand ga je er niet van uit dat je daar zo’n uitslag neerzet, al had ik er gezien de voorbereiding wel alle vertrouwen in. We hebben een goed voetballend team met mooi positiespel. Dat hebben we in de aanloop naar de competitie wel bewezen. Dit resultaat zegt echter nog niks. We zitten in een loodzware competitie en zullen iedere week volle bak moeten spelen. Zaterdag wacht Middelstum. Zij zijn ook goed begonnen, dus dat belooft nog wat.’

* Corenos – Poolster 0-5 (0-3). Jesse Smit 0-1; Jesse Smit 0-2 (strafschop); Daan Bos 0-3; Jesse Smit 0-4 (strafschop); Mark Lijnema 0-5 (foto: Angela Smit-Flikkema).

No Replies to "Poolster laat niks heel van matig spelend Corenos"