Delfzijlster bokser Webisa verliest op Asser gala

In de Bonte Wever in Assen is zaterdagavond een groot boksgala gehouden De delfzijlster B-klasse bokser Abel Webisa bokste hier zijn eerste B-partij. Hij moest het opnemen tegen de Amsterdammer Dion Zijlstra. Webisa wist niet tot winst te komen.

De partij werd gebokst in de B-klasse tot 75 kilogram over drie rondes van ieder drie minuten. Vanaf de gong in de eerste ronde bokste Webisa een puike wedstrijd en scoorde hier ook de meeste punten. Hij hield zijn tegenstander mooi op afstand en scoorde veel punten met linkse en rechtse directes. Deze ronde was dan ook duidelijk voor de Delfzijlster. In de tweede ronde liet Webisa zijn tegenstander vaker naar zich toekomen waardoor de Amsterdammer beter in de wedstrijd kwam. Deze ronde ging dan ook gelijk op. In de derde ronde liet Webisa zijn dekking te veel zakken zodat zijn tegenstander meer punten kon scoren en Webisa in deze ronde te kort kwam. Gezien het aantal gescoorde punten was de Amsterdammer iets meer in het voordeel. De jury riep Zijlstra dan ook uit tot winnaar. Volgens trainer Dick Zwiers was deze eerste B-partij echter een goed leermoment voor zijn pupil geweest en hij was dan ook niet ontevreden (foto: archief EemsmondSport).

No Replies to "Delfzijlster bokser Webisa verliest op Asser gala"