KRC viert terugkeer in standaardklasse met zege op Stedum

Het in de standaardklasse teruggekeerde KRC heeft de eerste puntenwinst op zak. In de 5e Klasse D werd gastheer Stedum met 1-2 opzij gezet door het team van trainer Johan de Keijser, dat zich geen betere start had kunnen wensen. Een bittere pil voor de thuisclub, maar een prima opening van het seizoen voor de Kantens Robben Combinatie.

Het was uiteraard even aftasten of er mogelijkheden zouden liggen om Stedum pijn te doen en waar die dan vandaan gehaald moesten worden. Na een kwart wedstrijd was de opening gevonden. Stef Oosterhuis was de man die de bank van KRC deed opveren toen hij de bal tegen het nylon wist te jagen: 0-1. Erg lang beleefden de bezoekers geen plezier aan de voorsprong, want het was Jitse Bode die vijf minuten later voor de gelijkmaker wist te zorgen: 1-1. KRC leek niet echt onder de indruk van die tegenvaller en bleef zoeken naar gaatjes in de Stedumer defensie en nam na ruim een half uur spelen opnieuw de leiding. Na een goede aanval over links trok Julian Mulder naar binnen en schoot het leer in de kruising: 1-2. Met die stand brak ook de rust aan en dus keken de voetbalfans vol verwachting uit naar het tweede bedrijf.

Na de doelwisseling was wel duidelijk dat het door blessures geplaagde Stedum het duel naar zich toe wilde trekken. De thuisclub ging hogerop druk zetten om KRC te beletten dat er in alle rust opgebouwd zou kunnen worden. De druk was er dan ook wel, er werden heel wat corners geforceerd, maar de bezoekers stonden organisatorisch goed en gaven betrekkelijk weinig weg. Doelman Gijs Wassink moest nog wel twee keer handelend optreden om de gelijkmaker te voorkomen en deed dat met verve. KRC liet vervolgens na om de ruimte te benutten die het steeds meer aandringende Stedum achterin liet vallen. Men had het duel misschien wel op slot moeten gooien. Emiel Hartlief, Martin Swart en Jordy Robbe kwamen oog in oog met de Stedumer goalie te staan, maar wisten de trekker niet over te halen. Het bleef derhalve spannend in de slotfase, maar veel haalde Stedum niet uit het veldoverwicht. KRC bleef hard werken en wist de winst uiteindelijk over de streep te trekken.

De supporters en Johan de Keijser waren na het laatste fluitsignaal een gelukkig man. ‘Er waren wel wat verbeterpunten, maar ik ben ontzettend trots op het team. Ze hebben hard gestreden voor dit resultaat en geen moment aan opgeven gedacht. Het is natuurlijk altijd hartstikke leuk als je de terugkeer in de standaardklasse meteen met een overwinning kunt vieren. Het is de beloning voor al het harde werken van de afgelopen maanden in de voorbereiding en in het bekertoernooi. Komend weekeinde zal het tegen FC LEO een ander verhaal worden, maar nu gaan we eerst genieten van het feit dat al onze teams hebben gewonnen. Het is kortom een geweldige zaterdag voor KRC geworden.’

* Stedum – KRC 1-2 (1-2). Stef Oosterhuis 0-1; Jitse Bode 1-1; Julian Mulder 1-2.

No Replies to "KRC viert terugkeer in standaardklasse met zege op Stedum"