Overzicht amateurvoetbal

Het eerste voetbaloverzicht van dit seizoen is er eentje in aangepaste vorm. We kunnen helaas niet alle clubs bedienen en hopen dat er vanuit de verenigingen iemand opstaat die af en toe een verhaaltje wil sturen. Uiteraard bedanken we de trainers van de clubs die wel een bijdrage hebben ingezonden.

1e Klasse J Zaterdag/Zondag
WINSUM OP ZONDAG NAAR WINST TEGEN SVBO
Eersteklasser Winsum heeft aan de eerste wedstrijd op zondag geen slechte herinneringen overgehouden. De ploeg van trainer Fred de Boer wist in de Emmer wijk Barger-Oosterveld tot een 0-1 overwinning te komen in het duel met SVBO.

De KNVB heeft van de eerste klasse een mix gemaakt van zaterdag- en zondagwedstrijden. Of je daar als club blij mee moet zijn, is nog maar de vraag. Het feit ligt er echter en maakt maar weer eens duidelijk dat de voetbalbond kennelijk weinig met de belangen van clubs op heeft. In Winsum is men allerminst blij met de voetbaluitjes op zondag. Hoe dan ook, het team trok er op uit om in het Drentse tot een goed resultaat te komen. Het eerste kwart van de wedstrijd was er nog niet echt sprake van enig krachtsverschil.

De ban werd na 22 minuten gebroken toen Yume Ramos uit een ingooi van Jose Bello raak wist te koppen: 0-1. De doelpuntenmaker had niet veel later nog een feestje willen vieren, maar zag zijn rake inzet wegens buitenspel afgekeurd worden. Het spel kwam daarna stil te liggen nadat SVBO-er Twan Waidijk zwaar geblesseerd was geraakt. Hij kwam ongelukkig terecht en moest, vermoedelijk met een enkelbreuk, per ambulance worden afgevoerd. De wedstrijd kon uiteindelijk weer worden hervat, maar aan de stand veranderde niets meer voor de pauze.

Na de thee lag de wedstrijd meer open, maar was het overwicht er wel voor de Winsumers. SVBO probeerde de gasten wel onder druk te zetten maar wist niet tot succes te komen. Uiteindelijk wisten de beter voetballende Noord-Groningers de zege over de streep te trekken en was de eerste zondagwinst een feit.

* SVBO – vv Winsum 0-1 (0-1). Yume Ramos 0-1.

2e Klasse J Zaterdag
vv Groningen – SV Bedum 1-5
SV Bedum heeft niet veel hinder gehad van de bekerdreun die Winsum had uitgedeeld. Het team van trainer Leudi Stoepman ging voor de competitieouverture op bezoek bij het uit de as herrezen vv Groningen en zegevierde met maar liefst 1-5. De overwinning kreeg pas na de rust gestalte. Robert Kwant had de gasten aan de leiding weten te brengen, waarna Stefan Bolt de teams weer op gelijke hoogte wist te zetten: 1-1. Daarna waren het Robert Kwant (2), Robin ten Kate en Mark Kruizenga die het verschil wisten te maken.

3e Klasse C Zaterdag
SV LYCURGUS – SC LOPPERSUM 2-3
Oefenmeester Heiko van den Berg heeft met SC Loppersum een 2-3 overwinning weten te boeken op thuisclub SV Lycurgus. De teams kenden elkaar nog goed van het afgelopen seizoen. In Loppersum zegevierden de Stadjers toen met 0-3, op eigen veld eindigde het treffen in een 1-1 remise. Nu liep het, al ging het dan ook niet gemakkelijk, allemaal goed af voor de Lopsters. Met twee doelpunten van Tim Maneschijn was de toon gezet, maar Lycurgus beet van zich af en scoorde via Rob Kleef en Rindert Ykema. Uiteindelijk zorgde Diederik Dijk dat SC Loppersum de punten mee naar huis kon nemen.

4e Klasse D Zaterdag
Noordwolde – Amicitia VMC 4-1
Doelpunten Noordwolde: Marco Vos (2), Dannick Meima en Jesse Hijlkema.

SIOS – WESTERKWARTIER 1-1
Quinten Hoogeveen 0-1; Tjeert de Boer 1-1

4e Klasse E Zaterdag
SC Scheemda – DVC Appingedam 0-0

OMLANDIA REKENT SIMPEL AF MET SV DE HERACLIDEN
Omlandia heeft het bezoekende SV De Heracliden flink de les gelezen. De uit de derde klasse gedegradeerde Ten Boersters lieten geen spaan heel van het team van trainer Jan Medema. De Meisters werden met een 5-1 nederlaag huiswaarts gestuurd.

De nieuwe trainer Martijn Smit van Omlandia had zijn spelers voor aanvang op het hart gedrukt dat ze een mooie voorbereiding hadden gekend die energie en vertrouwen moest geven. ‘Zorg dus dat je jezelf weet te belonen vandaag’, luidde zijn boodschap. Dat was bepaald niet tegen dovemansoren gericht. In de 11e minuut vond Ruben Hummel teamgenoot Remco Bolhuis bereid om voor de openingstreffer te zorgen. Als een echte spits haalde hij tussen twee verdedigers uit en joeg het leer tussen de palen door langs de kansloze Marwin Spriensma: 1-0. Na ruim een half uur spelen had Jeremy van Coevorden een prima actie in huis die tot de 2-0 zou leiden. De manier waarop hij met speels gemak vlak voor rust en bal over een verdediger wist te tillen om voor 3-0 te zorgen, leverde hem langs de lijn veel bewondering op.

Na de doelwisseling was het andermaal Remco Bolhuis die de aandacht op zich vestigde. Hij wist eerst een kopduel te winnen, liep vervolgens richting doel en schoof de bal in de korte hoek binnen: 4-0. Met nog ene kwart wedstrijd te gaan was het de ingevallen Bohdi Prenger die Bolhuis in kansrijke positie wist te krijgen en ook nu was het raak: 5-0. Een foutje van goalie Devon Harmsma leidde uiteindelijk tot de 5-1 eindstand. Martijs Delker was degene die de spreekwoordelijke eer mocht redden.

‘We hebben de wedstrijd vooral verloren omdat we in de beginfase de linies te ver uit elkaar hadden staan. Ook waren we niet scherp genoeg in de duels. Na die derde goal van Omlandia ging het wat beter, maar gaat het na een fout achterin toch weer mis. We hebben nog heel wat werk te verrichten. Omlandia speelde volwassener en was steviger in de duels. Daar is voor ons nog heel wat winst te behalen’, luidde het eindoordeel van oefenmeester Jan Medema.

* Omlandia – SV De Heracliden 5-1 (3-0). Remco Bolhuis 1-0; Jeremy van Coevorden 2-0; Jeremy van Coevorden 3-0; Remco Bolhuis 4-0; Remco Bolhuis 5-0; Martijs Delker 5-1.

5e Klasse D Zaterdag
OKVC – Zeester 0-6
Doelpunten Zeester: Danny Beerda (2), Jeffrey Brink, Vince van der Veen, Stephan Knol en Henri Nienhuis.

FC LEO – Noordpool UFC 6-1
Doelpunten FC LEO: Frank Veenwijk en Rick Koster (2), Jasper Wiersum en Justin Fledderman.
Doelpunten Noordpool UFC: Jarickson Saragoza.

SGV POETST ACHTERSTAND WEG EN WINT VAN EZINGE
Een gehavend Ezinge heeft in de slotminuten van de uitwedstrijd tegen SGV de punten in Schildwolde moeten laten liggen. Vanaf het beginsignaal was het al wel duidelijk dat het team van trainer Ronald Bouwman een zware middag tegemoet zou gaan en dat kwam dan ook wel uit. Na het laatste fluitsignaal kwam er, ondanks een 0-2 voorsprong, uiteindelijk een 3-2 zege op het wedstrijdformulier te staan voor de gastheren.

SGV trok meteen fel van leer en was kennelijk op een snelle treffer uit. De kansen waren er, maar de treffer viel aan de andere kant. Een crosspass van Jesper Bouwman kwam bij Wiebe Leistra terecht. Die vond op zijn beurt Jasper Dijkstra bij de tweede paal bereid om met een snoekduik de bal tegen het nylon te jagen: 0-1. Meteen daarna kreeg Nick Rozema de mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen, maar verzuimde dit te doen. SGV presteerde het om tot twee keer toe voor een leeg doel te missen en dus brak de rust aan met de magere voorsprong voor de Ezingers.

Na de thee moest SGV op jacht naar de gelijkmaker. Het eerste de beste misverstand bij de gastheren leidde echter tot een volgende treffer van Ezinge. Na 51 minuten was het Jasper Dijkstra die zijn team op rozen leek te zetten: 0-2. De vreugde was echter van korte duur, want SGV begon aan een indrukwekkende comeback. Jelte Bos wist namens de gastheren uit een corner van Marten Donkerbroek koppend voor de aansluiting te zorgen: 1-2. Deze treffer gaf de gastheren nieuwe energie en al snel volgde de gelijkmaker. De 17-jarige Sven Korthuis deed iedereen versteld staan door met een prachtige stift vanaf de hoek van het strafschopgebied raak te mikken: 2-2. Dat was tevens zijn eerste competitiegoal voor het eerste elftal.

En zo was de voorsprong ineens verdwenen en lag het duel weer volledig open. SGV was na de gelijkmaker de betere ploeg, maar liet ook nu een aantal flinke kansen onbenut. Ezinge leek op de pijnbank te belanden toen Jos Hoeksema een strafschop mocht nemen, maar veel te zwak inschoot en dus leefden de gasten nog. Hoeksema besliste daarna echter wel de wedstrijd toen hij in de 88e minuut door goalie John Nooren naar de grond werd gewerkt en andermaal vanaf elf meter mocht aanleggen. Nu maakte hij geen fout: 3-2. Vlak voor tijd kreeg Wiebe Leistra nog een dot van een mogelijkheid namens Ezinge, maar schoot te slap in en dus stak de thuisclub de punten in de knip.

* SGV – Ezinge 3-2 (0-1). Jasper Dijkstra 0-1; Jasper Dijkstra 0-2; Jelte Bos 1-2; Sven Korthuis 2-2; Jos Hoeksema 3-2 (strafschop).

WARFFUM HEEFT GEEN PROBLEMEN MET VVSV ‘09
Het Ulrumer VVSV ’09 weet ook wat het is om weer in de standaardklasse te spelen. Het was voor het team van trainer Auke Doornbosch erg wennen in de uitwedstrijd tegen Warffum. Dat wist dan ook redelijk gemakkelijk met 4-0 te winnen.

Na jaren in de reserveklasse te hebben gespeeld, vond men bij VVSV ’09 dat het tijd was geworden om het weer in de standaardklasse te gaan proberen. Minuten maken is volgens Doornbosch daarbij het hoofddoel. De resultaten moeten dan op termijn komen. Aan de zijde van Warffum ontbraken Remon Bijsterveld (weekendje weg) en de geschorste Jelle van der Veen. Het krachtsverschil tussen beide teams werd al vrij snel duidelijk. Binnen drie minuten hadden de gastheren de score weten te openen. Het was Sil Bijsterveld die voor de eerste vreugdekreten zorgde na een afgemeten voorzet van Gertjan Meijer: 1-0. Warffum bleef goed combineren en sneed als een scherp mes door de defensie van de Ulrumers. Na zeven minuten spelen was het opnieuw raak. Nu was het Stefan van den Berg die zich liet bejubelen: 2-0.

Na een kwartier ging het tempo ineens omlaag en werd het allemaal wat rommeliger. VVSV ’09 probeerde met lange ballen voor onrust te zorgen, maar tot groot gevaar leidde dit niet voor het Warffumer doel. Wel waren er nog kansen voor Jordy Mertens en Luuk Visser. Tot aan de rust bleef Warffum echter de betere kansen krijgen, maar beet zich telkens stuk. Dat was mede de verdienste van doelman Mark Kleefman.

Het spelbeeld was in de tweede helft niet veel anders. Het hoge tempo van Warffum was teveel voor de Ulrumers, die het allemaal niet konden belopen. Warffum kreeg alle vrijheid van de gasten om het spel te maken. Zij beperkten zich op hun beurt tot tegenhouden en hopen dat de nederlaag niet nog hoger zou uitvallen. Dat lukte tot na een dik uur spelen. Na een eentweetje tussen Stefan van den Berg en Roy Kuipers was het laatstgenoemde die met zijn chocoladebeen de bal hoog in het doel mikte: 3-0. VVSV ’09 was even van de leg en raakte gefrustreerd, waarbij Stefan van den Berg het met name moest ontgelden. De gastheren kregen op zeker moment dan ook nog een strafschop toegekend nadat Van den Berg onderuit was gekegeld. Jeroen Zwart schoot vanaf elf meter raak en bepaalde de eindstand daarmee op 4-0.

Nico de Vries (Warffum): ‘We kunnen niet anders dan tevreden zijn met deze uitslag. We hebben de nul gehouden en zelf vier keer gescoord. Daarnaast waren er af en toe prima aanvallen te zien die ook tot een treffer hadden kunnen leiden. Dat is helaas niet gebeurd. Het zal zaterdag wel wat lastiger worden als we bij Zeester op bezoek gaan.’

Auke Doornbosch (VVSV ’09): ‘Wij waren eigenlijk blij dat Warffum op zeker moment het tempo er uit haalde. Dat konden wij niet aan. Daarnaast wordt er fysiek ook nogal wat gevraagd. Wij zijn matig begonnen en lopen binnen tien minuten al achter de feiten aan. Na rust hebben we het nog wel geprobeerd en hadden we het aan keeper te danken dat het nog vrij lang 2-0 bleef. Zaterdag zal het weer moeilijk gaan worden, dan staan we tegenover Meedhuizen.’

* Warffum – VVSV ’09 4-0 (2-0). GertJan Meijer 1-0; Stefan van den Berg 2-0; Roy Kuipers 3-0; Jeroen Zwart 4-0 (strafschop).

5e Klasse E Zaterdag
GEHANDICAPT GEO VERLIEST VAN ASSER BOYS
Een gebrek aan scorend vermogen en een zwaar gehavend elftal hebben er voor gezorgd dat het Garmerwolder GEO in de eerste competitiewedstrijd tegen thuisclub Asser Boys, ondanks een aantal goede mogelijkheden, uiteindelijk niet kon bolwerken. De ploeg van trainer Leendert Nieborg ging dan ook met 2-0 onderuit.

Het was voor de oefenmeester puzzelen geblazen, nadat zeven spelers te kennen hadden gegeven dat ze een weekendje weg de voorkeur gaven boven de start van de competitie. In de selectie zaten nu veel jonge spelers van 17 of 18 jaar die het voetballen op seniorenniveau nog moeten leren kennen. Spelers met veel potentie, maar die het nu moeilijk hadden.

GEO kwam goed uit de startblokken en creëerde zich het eerste half uur diverse goede kansen. In de 15e minuut zette Harold Van Geffen broer Aron alleen voor de keeper. In plaats van een simpel stiftje schoot laatstgenoemde de bal tegen de benen van de keeper. In de 26e minuut was het andersom. Aron van Geffen gaf zijn broer de mogelijkheid om te scoren. Die deed bijna alles goed. Omspeelde de keeper, maar wist de bal niet in het lege doel te schoppen. Tot aan de 30e minuut wist Asser Boys zich geen uitgespeelde kansen te creëren en stond het verdedigend goed.
Een curieus moment zorgde voor de 1-0 voor Asser Boys. Een misverstand tussen keeper Remco Been en Noud Woltjers zorgde voor dit presentje. Beide spelers botsten tegen elkaar aan. De bal bleef voor het doel liggen en kon worden ingetikt door een speler van Assen. In de 40e minuut werd het uit een vrije trap ook nog 2-0. Helaas voor GEO kon Been zijn hand niet goed achter de bal krijgen. Het slotakkoord was weer voor GEO. Een bijna niet te missen kans was aan Aron van Geffen niet besteed.

Ook de tweede helft kwam GEO weer goed uit de startblokken. Binnen een minuut kwam Peter van Veen, ingevallen voor Nik de Bode, oog in oog te staan met de keeper van Asser Boys. In plaats van zelf te schieten wou hij sociaal de bal aan een medespeler geven, maar had niet gezien dat er ook nog een verdediger was meegelopen. Ook in de tweede helft werden er nog voldoende kansen gecreëerd door Jurry de Boer, Aron en Harold van Geffen. De bal mocht er echter niet in. Het enige noemenswaardige wapenfeit van Asser Boys was een bal op de lat in de 84e minuut.
Leendert Nieborg (GEO): ‘Ook in deze wedstrijd werd het gemis van topscorer Bart van der Tuuk weer aangetoond. We creëren voldoende kansen om het duel te kunnen winnen maar uiteindelijk krijg je het deksel op de neus omdat je de kansen niet benut.’

5e Klasse F Zaterdag
Wagenborger Boys – CEC     0 - 4
BATO – Oldambtster Boys    9 - 1
VVS – Bargeres         0 - 3

4e Klasse C Zondag
PJC – Siddeburen        1 - 2
Doelpunten Siddeburen: Gialt Faber en Max Bulthuis
Doelpunten PJC: Tom van der Schuur

5e Klasse C Zondag
Groen Geel – SV Woltersum   10 - 0

Yde de Punt – Kloosterburen  4 - 3

WEO – Bellingwolde       1 - 5
Doelpunten WEO: Kebba Darboe
Doelpunten Bellingwolde: Moos Bakker en Lesly Korte (2), Chiel Moed.

Usquert – Farmsum       1 - 9
Doelpunten Usquert: Samad Faraouni
Doelpunten Farmsum: Sidney Kosse, Justin Eigenberg en Xander Zuur (2), Steven Schipper, Teun Westerhuis en Robert Veenhuis.

No Replies to "Overzicht amateurvoetbal"