Duel KRC-FC LEO gestaakt na dubbele beenbreuk

Het duel tussen thuisclub KRC en het bezoekende FC LEO in de 5e Klasse D is zaterdag na negen minuten spelen al gestaakt bij een 0-0 stand. Oorzaak van de staking was een dubbele beenbreuk van Leenster Johnny Zuidema, nadat hij op onfortuinlijke wijze met Stef Oosterhuis van KRC in botsing was gekomen.

Beide ploegen waren de competitie met een overwinning begonnen en er op gebrand om deze start een goed vervolg te geven. Thuisclub KRC kwam in Kantens goed uit de startblokken en kreeg twee goede mogelijkheden via Jeroen Brontsema en Robin Ammeraal. Beide pogingen werden door goalie Rick Seelen van FC LEO onschadelijk gemaakt. Niet veel later sloeg het noodlot toe. KRC-er Stef Oosterhuis dacht het doel van Seelen onder vuur te nemen en Johnny Zuidema wilde uitverdedigen. Het duo miste vervolgens de bal en kwam met elkaar in botsing. Het was voor iedereen al vrij snel duidelijk dat het goed mis was. Scheidsrechter Mustafa besloot het spel meteen stil te leggen. De blessure was dusdanig ernstig dat er een ambulance werd opgeroepen. Dat duurde enige tijd en toen de onfortuinlijke Leenster eenmaal was afgevoerd had niemand nog zin om verder te spelen. Het duel werd derhalve definitief gestaakt.

Trainer Rowan Rozema vertelde uren na de wedstrijd behoorlijk geschrokken te zijn. ‘Het was eigenlijk een duel zoals vele anderen. Er was niets bijzonders aan de hand. Als dan tot je doordringt wat er is voorgevallen, slaat de schrik je wel even om het hart. Ik heb begrepen dat Zuidema meteen geopereerd moest worden. Overigens wil ik KRC even complimenteren voor de manier waarop ze een en ander hebben opgepakt en hoe ze zich hebben opgesteld. Zij hebben meteen gezegd er alle begrip voor te hebben als we niet verder zouden willen spelen. Er was wel even wat twijfel bij sommigen, maar uiteindelijk hebben we besloten om er toch maar een punt achter te zetten.’

Zijn collega Johan de Keijser spreekt van een zeer ongelukkig voorval. ‘Het is uitermate triest dat zoiets gebeurt en we hebben er helemaal niet op aangedrongen om verder te spelen. Wij konden ons heel goed voorstellen dat FC LEO dat niet wilde. Dit incident is ook bij ons flink binnen gekomen. Ik moet overigens scheidsrechter Mustafa een compliment geven. Hij stond er met de neus bovenop toen het gebeurde en is bij die jongen gebleven totdat hij per ambulance werd weggebracht. We hebben FC LEO later nog een kratje bier gebracht om een beetje van de schrik te bekomen. Wij wensen de club en Johnny Zuidema in het bijzonder heel veel sterkte en hopen dat hij goed zal herstellen.’ (foto: Joost Visser).

No Replies to "Duel KRC-FC LEO gestaakt na dubbele beenbreuk"