DVC Appingedam genadig voor teleurstellend Omlandia

DVC Appingedam heeft de burentwist met Omlandia in eigen voordeel weten te beslissen. Op het eigen Wellemansportpark bleven de Damsters hun opponeneten uit Ten Boer, al doet de 2-1 uitslag anders vermoeden, redelijk gemakkelijk de baas. DVC liet teveel kansen liggen om het duel al voor de pauze in het slot te kunnen gooien. Een vroege aansluitingstreffer na de doelwisseling leek Omlandia nog wat perspectief te bieden. Over de hele linie was het echter teleurstellend wat de gasten lieten zien.

DVC had een week eerder doelpuntloos gelijk gespeeld in het duel met promovendus SC Scheemda terwijl Omlandia niet veel problemen kende met het bezoekende SV De Heracliden. Het affiche beloofde veel op de bijna nazomerse septemberdag in Appingedam. Voor wat betreft de thuisclub gold dat in ieder geval wel. Ze kwamen fris en monter aan de start en wisten Omlandia al snel hun wil op te leggen. Daarbij werden ze in het zadel geholpen door een vroege strafschop. Jeroen van Hunnik kreeg na zes minuten de bal in het centrum van de Ten Boerster defensie aangespeeld. Hij werd op de huid gezeten door Ruben Meijer, die tijdens het duel ten val kwam en het speeltuig met zijn hand beroerde. Leidsman Patrick Roos uit Ter Apel vond het een penalty waard en het was Jeroen van Hunnik zelf die doelman Devon Harmsma kansloos liet: 1-0.

Een prima opsteker voor de gastheren, die daarna het betere voetbal lieten zien en heel dominant speelden. Het moet voor trainer Duurt Dijkman een lust voor het oog zijn geweest dat zijn ploeg niet de geringste moeite had om tot prima aanvallen te komen en dito kansen te creëren. Het enige manco was dat men er te weinig mee deed. Op de linker- en de rechterflank waren Jeroen van Hunnik en Diyar Kaya vaak ongrijpbaar, net als Joost Blokzijl overigens. Met name laatstgenoemde zal nog wel eens aan de wedstrijd terugdenken en de mogelijkheden die hij kreeg om het net in beweging te brengen. Over de hele breedte van het veld stonden de gastheren eigenlijk prima en was Omlandia niet meer dan een speelbal.

De bezoekers maakten een povere indruk en verloren binnen een half uur ook nog eens Milan Wierenga en Jeremy van Coevorden met vervelende blessures die hen richting dokterspost zouden leiden. Het kwam het spel van de witblauwen allemaal niet ten goede. Het duurde tot de 32e minuut alvorens er een kans voor Omlandia genoteerd kon worden. Achterin vergat Brend Hansen de buitenspelval open te klappen en wist Remco Bolhuis te ontsnappen. Zijn inzet strandde echter op het lichaam van goalie Olaf Kiewiet. Het was tevens het enige moment waarop men in drie kwartier ploeteren terug kon kijken. Voor het overige was het allesbehalve goed wat het team van trainer Martijn Smit liet zien.

Vlak voor de thee lag het achterin bij Omlandia opnieuw helemaal open en mocht Joost Blokzijl van een meter of twintig uithalen. Doelman Devon Harmsma wist die inzet nog te keren, maar op de rebound van Diyar Kaya moest hij het antwoord schuldig blijven: 2-0. En dus ging DVC met een vrij geruststellende voorsprong aan de thee en konden de gastheren zichzelf alleen maar verwijten dat ze niet meer hadden gescoord. Voor de Ten Boersters was wel duidelijk dat er een list verzonnen moest worden om er in het tweede bedrijf nog een wedstrijd van te maken. De thuisclub leek daarbij ongewild de helpende hand toe te steken.

Meteen na de hervatting werd Wouter Hoek op links weggestuurd. Zijn voorzet leek aan iedereen voorbij te vliegen, behalve het uitgestoken been van Damster Kevin Kamminga. De razendsnelle reactie van sluitpost Kiewiet was voldoende om een eigen goal en dus de aansluitingstreffer te voorkomen. Die kwam er na 52 minuten alsnog omdat DVC in die fase iets te lichtzinnig aan het voetballen was geslagen. En weer was het Wouter Hoek die op links mocht vertrekken. Zijn voorzet paste precies op het hoofd van Remco Bolhuis, die tegendraads raak wist te koppen: 2-1.

De treffer had voor nieuw elan in de Ten Boerster gelederen moeten zorgen. Uit niets bleek echter dat men de jacht op de gelijkmaker aan het voorbereiden was. Het geloof daarin was ver te zoeken. Eigenlijk mocht men blij zijn dat goalie Devon Harmsma met een aantal spectaculaire reddingen wist te voorkomen dat het duel alsnog op een dood punt zou komen te zitten. Een keer had hij zelfs het geluk dat een inzet van Joost Blokzijl op de paal afketste en vervolgens het veld weer in vloog. Blokzijl had trouwens nog een hele fraaie actie in petto voor de toeschouwers. Op de achterlijn wist hij drie verdedigers van zich af te schudden, maar raakte daarna de controle over de bal kwijt en leverde het speeltuig bij Harmsma in.

Het duel bleef spannend omdat DVC bleef weigeren het genadeschot toe te dienen. Omlandia was echter niet bij machte om nog een voldragen kans uit de hoge hoed te toveren. In de ultieme slotfase wilden de gasten nog een strafschop toen Remco Bolhuis in een duel met invaller Jaron Slagter tegen de grond ging. Scheidsrechter Roos zag er echter niets in. De fluitist had in het slot nog een opmerkelijke act in petto. Nadat de negentig officiële minuten er op zaten, vond hij dat men bij DVC het digitale scorebord moest stopzetten. Wat hij daar mee wilde bereiken bleef onduidelijk, feit was wel dat er bijna zeven minuten werd bijgeteld. Ook in die extra tijd wist Omlandia de dreigende nederlaag echter niet meer af te wenden.

* DVC Appingedam – Omlandia 2-1 (2-0). Jeroen van Hunnik 1-0 (strafschop); Diyar Kaya 2-0; Remco Bolhuis 2-1.

No Replies to "DVC Appingedam genadig voor teleurstellend Omlandia"