Boeiend tweegevecht in Spijk zonder doelpunten

Gastheer Poolster en Middelstum hadden in hun openingswedstrijden van de competitie flink uitgehaald en dus waren de verwachtingen voor het onderlinge treffen hooggespannen op het sportpark Oldencate in Spijk. Beide ploegen maakten er voor het publiek een bijzonder aantrekkelijke wedstrijd van, zonder dat ze in het kansrijke duel overigens tot scoren wisten te komen. En dus bleef het scorebord onaangeroerd, maar ging er eigenlijk niemand met een ontevreden gevoel naar huis.

De Middelstummers begonnen iets beter aan het duel met hun opponenten, die kennelijk even tijd nodig hadden om zich op de tegenstander in te stellen. Binnen een tijdsbestek van tien minuten waren er twee momenten waarop scheidsrechter Smit de bal aan beide kanten op de stip had kunnen leggen, maar de onpartijdige deed dat niet. In de 9e minuut marcheerde Thijs Helder richting strafschopgebied van Poolster, maar wist de bal niet tussen de palen door te krijgen. Enkele minuten later leidde een steekbal van Max Oldenhof tot een mogelijkheid van Mateo Milkovic. Hij mikte in de korte hoek, maar ook nu bleef succes uit.

Naarmate de eerste helft vorderde, kreeg Poolster iets meer grip op de wedstrijd en kwamen er ook mogelijkheden voor Mark Lijnema en Kevin Bijlsma. Jesse Smit wist doelman Damon Medema ook niet te passeren. Na een half uur spelen was het Mateo Milkovic die het doel van Poolster onder vuur nam. Doelman Ronan Herder zorgde er echter voor dat zijn domein van doorboring verschoond bleef. Vlak voor de thee dook Twan Heemstra nog een keer gevaarlijk op in de buurt van het Spijkster doel, maar kwam ook niet tot scoren.

Nadat er van doel was gewisseld, bleven beide ploegen naar mogelijkheden zoeken om het duel open te breken. Mark Lijnema beet zich stuk op doelman Medema en Johan Dijkman zag een soort van voorzet op onderkant lat belanden. Uit een vrije trap van Thijs Oosterhoff dacht Peter van Dam aan de overkant van het veld koppend te zullen scoren, maar zocht de verkeerde kant van de paal. Poolster liet daarna een grote kans liggen om op voorsprong te komen nadat een bal in twee keer nog niet tussen de palen door was gegaan. Daan van Aller wist een inzet van Robbert Kok voor de doellijn weg te koppen op het moment dat goalie Damon Medema al was gepasseerd. De sluitpost kon niet veel later nog een keer aan de bak. Hij wist een inzet te keren en zag de rebound vervolgens over de deklat vliegen.

Daarna was het weer Middelstum dat ten aanval trok. En schot van Max Oldenhof verdween naast. Na een uur spelen moest Mateo Milkovic het strijdtoneel geblesseerd verlaten. Hij werd vervangen door Daan van Zalm. Het open karakter van het duel bleef intact en de afloop tot aan het laatste fluitsignaal onzeker. De teams gaven een mooi visitekaartje af voor het amateurvoetbal, al wisten ze dat dan ook niet in doelpunten uit te drukken.

Jelmer Meinardi (vv Middelstum): ‘Ik denk dat de amusementswaarde van deze wedstrijd hoog was. Het was spannend en kansrijke situaties wisselden elkaar in ene moordend tempo af. Het had ook zomaar 3-3 kunnen worden, maar dan hadden we ook een punt gehad. Qua energie heeft mijn team er alles in gestoken. Wat dat betreft ben ik dik tevreden. Wel denk ik dat we in ons spel aan de bal beter kunnen dan we nu hebben laten zien. Dat lag deels ook aan de opvatting van Poolster. Dat is een geduchte tegenstander met veel kwaliteit. Het was wederom een intense en spannende wedstrijd, net als in de afgelopen jaren. Voor zo’n wedstrijd kom je toch graag naar het voetbalveld?’

Jeroen de Groot (vv Poolster): ‘De uitslag doet vermoeden dat er niet veel te beleven viel op ons sportpark, maar dat was geenszins aan de orde. Er werd in een hoog tempo gespeeld en er stonden twee ploegen in het veld die de aanval zochten. Er was strijd en beleving, maar ook tactisch stonden beide ploegen goed. Middelstum is gewoon een goede ploeg met een prima trainer. Ik denk dat we beiden met een punt tevreden moeten zijn. Ik wil niemand te kort doen, want in de basis scoorde iedereen een dikke voldoende, maar onze verdedigers Niels Smit en Johan Dijkman hadden de aanvallers van Middelstum goed onder controle. Niets dan lof voor dit tweetal.’

* Middelstum – Poolster 0 – 0 (foto: Angela Smit-Flikkema).

No Replies to "Boeiend tweegevecht in Spijk zonder doelpunten"