Klimaatgroep Stars koploper in eredivisie tafeltennis

Even leek een verliespartij van de Fransman Alexis Douin van KlimaatgroepStars roet in het eten te gooien van KlimaatgroepStars. Maar aan het einde van de middag stond er een fraaie 6-1 overwinning op het scorebord in het duel met VeerhuisWessem/Westra. Clement Chobeau won zijn twee enkelpartijen en ook Colin Rengers bleef in zijn twee partijen aan de goede kant van de score. Aardige bijkomstigheid is dat de Noord-Groninger club nu de koploper is in de eredivisie tafeltennis

De tegenstander was op volle oorlogssterkte vanuit Limburg naar Middelstum gekomen. Twee Letse internationals, Arturs Reinholds en Aleksandrs Maskalonoks en Daan Sliepen, een speler nog altijd behorende tot de Nederlandse topspelers, gingen de strijd aan met Clement Chobeau, Alexis Douin en Colin Rengers. In de eerste partij kende Clement Chobeau weinig moeite met Arturs Reinholts. Alleen in de eerste game wist de Let enigszins in het spoor van de kopman van Klimaatgroep Stars te blijven. Het verlies van Alexis Douin tegen de Limburger Daan Sliepen in vijf games was een tegenvaller voor de ploeg uit Middelstum. Hoewel de Fransman van Klimaatgroep Stars voortdurend op voorsprong stond, knokte Sliepen zich sterk terug en wist uiteindelijk de partij te winnen.

Vervolgens wist Colin Rengers zijn tegenstander Alexandrs Maskalonoks keurig in drie games aan de kant te zetten. De pauze ging derhalve in met een 2-1 voorsprong voor Klimaatgroep Stars. Na de pauze was het Clement Chobeau die Daan Sliepen aan de zegekar bond. Ook in deze wedstrijd toonde Sliepen zich een vechtjas die zich telkens terugvocht in de wedstrijd. Toch wist hij maar één game te winnen waarmee de tussenstand op 4-1 kwam. Mooiste partij van de middag was duidelijk die tussen Colin Rengers en Arturs Reinholds. Vele prachtige slagenwisselingen kregen het publiek regelmatig op de banken. Een vijfde game moest de beslissing geven. Na een 8-6 en een 10-8 voorsprong werd het uiteindelijk een 12-10 winst voor de Middelstummer. Rengers gaf daarmee zijn visitekaartje af voor de komende wedstrijden. Alexis Douin liet zich in de laatste enkelpartij tegen Alexanders Maskalonoks niet opnieuw het kaas van het brood afnemen en won de partij in drie games. Het allerlaatste punt was daarbij een beauty. De Fransman smashte de bal achter zijn rug om langs de verbaasd kijkende Letse tegenstander. Het dubbelspel was ook voor de ploeg uit Middelstum. De 6-1 overwinning leverde louter tevreden gezichten op bij Klimaatgroep Stars. Door dit resultaat staat de Middelstummer vereniging eerste in de stand van de eredivisie. Volgende thuiswedstrijd is op zondag 15 oktober tegen de Boer Taverzo uit Zoetermeer.

No Replies to "Klimaatgroep Stars koploper in eredivisie tafeltennis"