NEC Delfzijl glipt in slotfase alsnog langs Corenos

NEC Delfzijl heeft zich na de half mislukte seizoensouverture in Zandeweer tegen de plaatselijke favoriet ZEC (2-2) enigszins hersteld. Op het eigen sportpark Centrum wist men met 2-1 van Corenos te winnen. Het team van trainer Marco Pesiwarissa staat daardoor na twee speelronden samen met RZ Baflo nog met lege handen in de 4e Klasse E.

Er moest wat gebeuren binnen de Delfzijlster gelederen nadat er met de hakken over de sloot nog gelijk was gespeeld tegen de promovendus uit Zandeweer. Over het spel kon trainer Roy Kamps toen allerminst tevreden zijn. Hoe anders was dit in het duel met de Roodschoulsters. Niemand had er raar van opgekeken als de gastheren binnen drie kwartier al een ruime voorsprong zouden hebben genomen. Jeffrey Roeters en Sem Switynk hadden de gastheren aan de leiding moeten brengen, maar lieten het in de afwerking liggen. Dat was mede te danken aan goed keeperswerk van de pas 15-jarige Dennis Carretero.

Het had de thuisclub een stuk minder kopzorgen opgeleverd als in ieder geval twee van die mogelijkheden waren verzilverd. Corenos probeerde van achteruit met lange ballen voor onrust te zorgen en kreeg ook wel wat mogelijkheden. Brian Pattiwael, Germen Tamsma, Tim Uil, Sven Knot en Jordan muller probeerden tot succes te komen, maar dat bleef uit. Switynk stond vervolgens wel aan de basis van de eerste goal van de middag. Hij wist er aan de rechterkant tussenuit te knijpen, passeerde wat tegenstanders en werd vervolgens in het strafschopgebied door Joran Knot naar het gras gewerkt. De strafschop die volgde besloot hij zelf te nemen en nu was de Delfzijlster wel trefzeker: 1-0.

Na de rust zou NEC Delfzijl een tandje bij moeten schakelen. Men was in het eerste bedrijf vaak te passief geweest en ook aan de eindpass mocht wel wat gesleuteld worden. Kennelijk waren de woorden niet echt ter harte genomen, want NEC Delfzijl bleef slordig aan de bal en de keren dat men in het strafschopgebied van de gasten wist op te duiken, waren op de vingers van een hand te tellen. Corenos stelde er ook niet veel tegenover. Het bleef echter te lang bij de magere voorsprong, waardoor de inmiddels en stuk opportunistischer spelende gasten mochten blijven hopen en wat al een beetje werd gevreesd, gebeurde dan ook. Een bal viel in de kluts voor de voeten van Arjen Tamsma en die zorgde daarmee in de 71e minuut voor de gelijkmaker: 1-1.

Corenos werd daarna wat gevaarlijker. Er werd over en weer strijd geleverd en de wilskracht was er zeker. Af en toe hebben sommigen echter even wat extra motivatie nodig en trainer Roy Kamps moest al zijn middelen aanwenden om zijn ploeg naar voren te blijven dirigeren. Naarmate de minuten verstreken, leken de gasten dicht bij een remise te zijn, maar in de laatste minuut wist NEC de winst toch nog naar zich toe te trekken. Jurelly Torbed wist een bal van Sem Switynk vanaf de achterlijn bij Jeanclar Torbed te krijgen en die schoot het leer keurig tegen het nylon. De vlag ging echter omhoog voor buitenspel. Scheidsrechter besloot de treffer niet toe te kennen, maar vond wel dat er even eerder een overtreding was gemaakt op Switynk en dat dit nu alsnog een vrije trap voor de thuisclub zou betekenen. Switynk besloot dat klusje op zich te nemen, deponeerde het leer bij de tweede paal en zag Wilbert Lambeck instappen en scoren: 2-1. Er bleef voor Corenos daarna te weinig tijd over om nog iets terug te doen en dus had NEC Delfzijl de buit binnen.

Roy Kamps (NEC Delfzijl): ‘Ik ben van mening dat we terecht hebben gewonnen. Het ging echter wel weer moeizaam en omdat we de kansen zelf laten liggen, help je de tegenstander in het zadel. Uiteindelijk is die 2-1 toch een vorm van gerechtigheid. De duelkracht en de wilskracht waren er in ieder geval weer. Voetballend moet er nog wel wat gebeuren, maar ze hebben vandaag de koppies in ieder geval niet laten hangen. Dat is ook heel wat waard.’

Marco Pesiwarissa (Corenos): ‘Een gelijkspel was in mijn ogen terecht geweest, maar nadat NEC andermaal op voorsprong was gekomen, wisten wij geen potten meer te breken. We nemen de goede mogelijkheden mee naar volgend weekens.’

* NEC Delfzijl – Corenos 2-1 (1-0). Sem Switynk 1-0 (strafschop); Arjen Tamsma 1-1; Wilbert Lambeck 2-1 (foto: Mark Monden).

No Replies to "NEC Delfzijl glipt in slotfase alsnog langs Corenos"