SV De Heracliden toont veerkracht in duel met Holwierde

Holwierde heeft zich in Uithuizermeeden vergaloppeerd in de uitwedstrijd tegen SV De Heracliden. Het team van trainer Danny Schudde moest de punten aan de thuisclub laten na een duel nadat men een 0-2 voorsprong, met kansen op meer, als sneeuw voor de najaarszon had zien wegsmelten. Uiteindelijk zegevierden de gastheren met 3-2, waarbij Martijs Delker zich tot goudhaantje ontpopte door een onvervalste hattrick te scoren.

Na twee speelronden in 4E valt er uiteraard weinig te zeggen over de krachtsverhoudingen in deze klasse. Feit is wel dat ploegen niet veel voor elkaar onder doen. Holwierde had als enige ploeg de volle buit uit twee duels kunnen pakken. De gasten begonnen goed aan het treffen en hadden het doel van Spriensma binnen vijf minuten al weten te vinden. Een hoekschop van Yirsan Bouman werd uitverdedigd, maar dat bleek niet voldoende te zijn. Bouman mocht in de herkansing, slingerde de bal nog een keer voor het Meister doel en zag goalie Marwin Spriensma bovenop Koen Tuil belanden in een poging om het gevaar te bezweren. De alert reagerende Robbie ten Hove kreeg zijn voet tegen het leer en wist zijn ploeg aan de leiding te brengen: 0-1. Tuil moest er overigens geblesseerd af. Holwierde bleef na die vroege treffer het overwicht behouden, maar moest veel moeite doen om zichzelf grote kansen te creëren. Aan de andere kant bleef het uitkijken voor de counters van SV De Heracliden. Thijs Tiekstra was nog het dichtst bij de gelijkmaker, maar kopte net naast.

In de tweede helft leek het duel al snel te worden beslist. Mike Kraan onderschepte de bal op het middenveld en stuurde spits Thijs Stoppels de diepte in. Hij omspeelde Marwin Spriensma en schoot de 0-2 binnen. De gastheren weigerden zich echter bij de gang van zaken neer te leggen. Er waren weer tekenen van leven zichtbaar toen Martijs Delker, met zijn rug naar het doel, werd aangespeeld en in de draai de achterstand wist te verkleinen: 1-2. Holwierde leek de weg vervolgens helemaal kwijt te zijn. De bezoekers begonnen slordiger te spelen en in de communicatie liep het een aantal keren niet goed. Een kwartier voor tijd werd een doeltrap van Aldert van der Laan onderschept en opnieuw richting Martijs Delker getransporteerd. Ook nu maakte de aanvaller geen fout. Hij profiteerde optimaal van een botsing tussen twee Holwierders en dus stonden de ploegen weer op gelijke hoogte: 2-2.

Het was Yirsan Bouman die middels een vrije trap voor een nieuwe Holwierder voorsprong leek te zullen zorgen. Doelman Spriensma wist de bal echter met een uiterste krachtsinspanning uit zijn doel te houden. Gijs Geurtsen, ingevallen voor de moegestreden Thijs Stoppels, nam het Meister doel meerdere keren onder vuur maar wist ook niet tot scoren te komen. Bij zijn laatste poging werd Holwierde een hoekschop ontnomen en dat was zuur voor de bezoekers, want juist in de tegenstoot was het SV De Heracliden dat de laatste treffer van de middag zou produceren. De bal werd na de doeltrap richting Holwierder strafschopgebied gepompt, waar de vlag omhoog ging omdat er buitenspel was geconstateerd. Aan de rechterkant was dat niet het geval voor Thijs Tiekstra en dus werd er doorgespeeld. Het leer kwam voor het doel terecht en daar stond goudhaantje Martijs Delker klaar om zijn derde van de middag te maken: 3-2.

Danny Schudde (Holwierde): ‘Ondanks dat we als team geen hele goede wedstrijd hebben gespeeld, hadden we het duel een uur lang volledig onder controle en leek de 0-3 eerder te vallen dan de aansluitingstreffer. Dat we de overwinning vervolgens zo kinderlijk eenvoudig uit handen geven is echt ongelofelijk.’

Jan Medema (SV De Heracliden): ‘Het is een zwaarbevochten overwinning geworden, maar we zijn er niet minder blij mee. Marwin Spriensma heeft ons een aantal keren in de wedstrijd gehouden, zeker in de slotfase toen Holwierde nog van alles probeerde. Holwierde was inderdaad een uur lang de dominerende ploeg, daarna kregen we wat meer vat op de wedstrijd, ook omdat Holwierde de opbouw oversloeg en veel met lange ballen ging werken. Na de aansluitingstreffer voelden we dat er nog meer in zat. Dat is er gelukkig ook uitgekomen. We hebben de eerste driepunter binnen.’

* SV De Heracliden – Holwierde 3 – 2 (0 – 1). Robbie ten Hove 0-1; Thijs Stoppels 0-2; Martijs Delker 1-2; Martijs Delker 2-2; Martijs Delker 3-2.

No Replies to "SV De Heracliden toont veerkracht in duel met Holwierde"