Zeester neemt revanche op Warffum

Zeester had nog wat goed te maken in het thuisduel tegen Warffum. Afgelopen seizoen werd de nacompetitie namelijk op een punt na gemist, mede door toedoen van de thuiswedstrijd die de Zoutkampers destijds tegen Warffum speelden. Toen werd een 4-1 voorsprong compleet weggegeven en eindigde het treffen in 4-4. Dat zou nu niet gebeuren. De gastheren trokken met 4-0 aan het langste eind.

Het team van trainer Jaap van der Ploeg was er erg op gebrand om zich te revancheren voor het resultaat van toen, maar kon dat aanvankelijk niet laten zien. Er was zeker in de eerste helft sprake van een gelijk opgaande wedstrijd, waarbij aan beide kanten wel wat kansen genoteerd konden worden, maar het afdrukken te wensen over liet. Een penalty vanwege een ongelukkige handsbal van Rick Raat bood Danny Beerda de mogelijkheid om vanaf elf meter raak te schieten en hij faalde niet: 1-0. Na een half uur spelen lag het duel open. Er werd hard gewerkt, maar het spel oogde aan beide kanten ook erg slordig. Er moest daardoor veel corrigerend werk worden verricht. Dat kostte onnodig veel energie die de acteurs beter ergens anders in hadden kunnen steken. Voor de toeschouwers was het in ieder geval geen leuke eerste helft om naar te kijken. Af en toe leek het zelfs een beetje op een tenniswedstrijd.

Het tweede bedrijf zag er iets beter uit. Het spel oogde wat verzorgder aan beide kanten. Persoonlijke fouten van de defensie van Warffum zorgden er echter voor dat Zeester heel gemakkelijk aan twee doelpunten wist te komen, beide keren gescoord door Chris Noordhof: 3-0. Het verschil was nu wel gemaakt en Warffum bleek niet bij machte om iets terug te doen. De gasten probeerden het wel door hogerop druk te zetten, waarbij de doelman ook wat hoger ging staan. Dat kostte hem op zeker moment de kop toen de jeugdige Jesse Tjoelker de bal in de voeten kreeg aangespeeld door de iets te ver opgedrongen keeper Eddy Renses. De goalie moest de bal wegkoppen omdat hij buiten zijn strafschopgebied stond. De prima boogbal van Tjoelker was hem te machtig: 4-0. Dat zou ook de eindstand worden van een slecht uitgevoerd voetbalgevecht aan Zoutkamper zijde.

Jaap van der Ploeg (Zeester): ‘We staan er nu goed op, maar het spel zal wel veel beter moeten worden om in de vierde klasse mee te kunnen doen. Zo ver is het echter nog lang niet. Komend weekend gaan we op bezoek bij Meedhuizen. Ook zij staan er goed voor, dus dat belooft nog wat.’

Nico de Vries (Warffum): ‘Bij die 4-0 had de scheidsrechter ook wel voor een overtreding mogen fluiten op Stefan van den Berg. Dat deed hij niet en dus kon Zeester snel omschakelen. Dat hij onze keeper dan passeert? Tja, die stond ver voor zijn goal omdat we wel wat moesten. De eerste helft vond ik gellijkwaardig. Wij konden goed meekomen in het fysieke spel van Zeester. Dat lukte na de thee niet meer.’

* Zeester – Warffum 4-0 (1-0). Danny Beerda 1-0 (strafschop); Chris Noordhof 2-0; Chris Noordhof 3-0; Jesse Tjoelker 4-0 (foto: Henk Cruiming).

No Replies to "Zeester neemt revanche op Warffum"