Drie podiumplaatsen voor Loopgroep Bedum

Zestien atleten van de Loopgroep Bedum hebben het afgelopen weekeinde aan een viertal hardloopevenementen deelgenomen. Op zaterdag was de grootste delegatie aanwezig bij de 35e editie van de Eemsmondloop in Uithuizermeeden. Op de hoofdafstand van tien kilometer waren er podiumplaatsen voor Edward Pechler, eerste bij de mannen 50 in 41.02 minuten, Annemarije Souër, tweede vrouwen senioren met 41.12 minuten en Chris Ruigendijk, derde plaats mannen 40 met 38.45 minuten. Zowel voor Souër als Ruigendijk is dit een nieuwe beste tijd.

Jorien Zwart verbeterde zich ook met haar vierde plaats tot 46.29 minuten, evenals Ingrid de Boer (met tempomaker Ger Coster) tot 54.59 minuten. Een ‘ondankbare’ vierde plaats was er weggelegd voor Alwin Kruijt Spanjer met 40.33 minuten. De tien kilometer werd ook gelopen door Miranda van der Molen (53.40) en Harm Jan Krijgsheld (59.17). Op de vijf kilometer liep Melle van der Meer met dochter Lotta naar een keurige tijd van 27.12 minuten in haar eerste vijf kilometer. Arnoud Krijgsheld verbeterde zich tot nipt onder het halve uur (29.59). Anke Bijma (41.37) gebruikte deze afstand als training.

In de mooie Roldertoren Run in Rolde gingen Peter Pettinga en Ebelien Nieboer van start. Ze kozen voor de langste afstand, de halve marathon (21,1 kilometer). Pettinga liet de klok stilstaan na 1.5434 uur en Nieboer kwam over de meet in 2.16.31 uur. Sander de Vries ging naar de Sight Seeing Run in Veendam. Hij liep in een tijd van 1.21.53 uur langs en door diverse gebouwen op een route met een lengte van 11 kilometer. Tenslotte nam Irene Wigboldus op zondag deel aan de 71e editie van de Singelloop in Utrecht. De (ruime) tien kilometer werd door haar afgelegd in 1.02.09 uur en dit is opnieuw een verbetering van haar beste tijd. OP bijgaande foto Edward Pechler (links) en Chris Ruigendijk op het podium. De foto’s zijn door het tweetal zelf gemaakt.

No Replies to "Drie podiumplaatsen voor Loopgroep Bedum"