Eerste plaats op Meij voor Artemisser Simone Binnema

Leden van de Winsumer loopgroep Artemis namen het afgelopen weekend deel aan wedstrijden in Uithuizermeeden, Utrecht en Rolde. Met een eerste plaats voor Simone Binnema uit Eenrum op de 10 kilometer bij de vrouwen 50 en nog een zevental aansprekende resultaten op de 5 en de 10 kilometer kwam Artemis zaterdag bij de Eemsmondloop in Uithuizermeeden goed voor de dag.

Deze loop, mede georganiseerd door de Eemsmondrunners, was de vijfde en de voorlaatste wedstrijd van het Huis & Hypotheek Ommelander Circuit 2023. Ondanks de concurrentie van nog een aantal wedstrijden op dezelfde dag in de noordelijke provincies stonden er toch nog 141 deelnemers, verdeeld over 65 op de 5 en 76 op de 10 kilometer, met prima loopweer aan de start. De 10 kilometer omvatte twee ronden van 5 kilometer. Vanaf de start op de Lijnbaan volgde de route eerst een gedeelte door het dorp Uithuizermeeden om vervolgens op de lange rechte stukken in het buitengebied met dit jaar minder wind, via landgoed Rensuma over een verhard bospad te finishen rondom de vijver aan de Bommel. Simone Binnema won net als vorig jaar de 10 kilometer bij de vrouwen 50. Met haar tijd van 47.43 minuten had ze op de nummers twee en drie in deze categorie een voorsprong van respectievelijk 1.43 en 6.42 minuten.

De tijden van de overige Artemissers op de 10 kilometer waren: Ricardo Damminga uit Baflo 40.47 minuten (Msen: 5e), Erwin Vos uit Uithuizen 48.08 minuten (M50: 7e), John Walker uit Uithuizen 52.15 minuten (M60: 8e), Harry Hammenga uit Winsum 53.00 minuten (M50: 9e) en Fanny Kaper uit Winsum 1.01.21 uur (Vsen:9e). Marnix van den Brink uit Groningen was uitgestapt. Jaap Smith uit Baflo en Jeannet Bakema uit Loppersum liepen de 5 kilometer. Met hun tijden van respectievelijk 28.41 en 30.20 minuten klasseerden ze zich als 28e en 41e overall. De volgende en laatste loop van het Ommelander Loopcircuit is de Ekensteinloop, op een landgoed buiten Appingedam, op zaterdag 21 oktober. Het circuit houdt er daarna mee op. Over de voortgang van de zes hier nu nog onder vallende wedstrijden volgt in 2024 meer informatie.

Het centrum van Utrecht stond zondag in het teken van de Singelloop met keuze uit de afstanden 5 en 10 kilometer. Mede dankzij het uitstekende loopweer stonden er totaal maar liefst 14.000 atleten, te weten 8000 op de 5 kilometer en 6.000 op de 10 kilometer, aan de start. Er was ook veel publiek. Jaap Smith uit Baflo deed samen met zijn in de Domstad wonende broer mee aan de 5 kilometer. In de binnenstad was een prachtig parcours over de singels en langs vele bezienswaardigheden uitgezet. Smith, herstellende van een blessure en na gisteren al een 5 kilometer in Uithuizermeeden in 28.41 minuten te hebben afgelegd, noteerde een tijd van 26.06 minuten. Hij werd hiermee keurig 9e bij de mannen 55 in een veld van 51 deelnemers. Een groep enthousiaste lopers heeft de Roldertorenrun weer nieuw leven in geblazen en stond zaterdag garant voor de tweede editie na de laatst gehouden wedstrijd in 2008. Voor de 5 kilometer, de 10 kilometer en de halve marathon in Rolde hadden zich tot tevredenheid van de organisatie totaal 435 atleten aangemeld. Hein Kooi uit Westernieland was een van de 34 mannelijke deelnemers op de 5 kilometer. De verharde en onverharde route hiervan omvatte het prachtige buitengebied gelegen ten noorden van Rolde. Kooi werd verdienstelijk tiende met een tijd van 24.43 minuten (foto: Herman Rinket).

No Replies to "Eerste plaats op Meij voor Artemisser Simone Binnema"