Overzicht amateurvoetbal

Ook het tweede voetbaloverzicht is sterk uitgedund. Deels omdat we meer verslagen hebben gekregen die we een iets prominentere plek hebben gegeven, maar voor ene deel ook omdat alle clubs de weg naar onze redactie dit prille seizoen nog niet hebben gevonden. Uiteraard hopen we dat daar nog verandering in gaat komen. Zoals gewoonlijk beginnen we met de hoogst spelende club in onze regio en dalen dan verder af, waarbij er een aantal opmerkelijke uitslagen genoteerd konden worden.

1e Klasse J Zaterdag/Zondag
STERK SPELEND WINSUM OPNIEUW NAAR ZEGE
Eersteklasser Winsum heeft ook de tweede competitiewedstrijd in winst weten om te zetten. Op het eigen Geert Reinders Sportpark wist de ploeg van trainer Fred de Boer met 2-0 van Hoogezand te winnen. Door de zege zijn de Winsumers de enige ploeg in deze klasse zonder puntverlies. Een zwaluw maakt nog geen zomer en de eindstreep ligt nog ver achter de horizon, maar wat je naar je toe hebt geharkt is in ieder geval binnen.

Nadat de bezoekers aan een eerste mogelijkheid hadden mogen ruiken, leek Winsum het duel steeds meer naar zich toe te trekken. Tot aan de pauze zou er niet gescoord worden. Meteen na de hervatting werd de druk op het doel van Hoogezand opgevoerd. Een treffer kon dan ook niet uitblijven en die kwam van de voet van Menno Mulder. Hij schoot een corner ineens binnen: 1-0. Hoogezand was van zijn stuk gebracht en moest vervolgens nog een tegenslag incasseren. Een schot van Jose Bello verdween via Jered Faleye in het doel: 2-0. Menno Mulder leek daarna op weg voor zijn tweede van de middag, maar zag zijn poging op de lat belanden. Na driekwart wedstrijd zag invaller Kamphuis een schot op de paal terecht komen. Daarmee was wel tot uitdrukking gebracht dat Winsum de touwtjes in het tweede bedrijf stevig in handen had. Hoogezand kon het tij niet keren en moest uiteindelijk genoegen nemen met een nederlaag.

2e Klasse J Zaterdag
FC SURHUISTERVEEN PAKT WINST IN BEDUM
SV Bedum heeft op eigen veld met 0-1 verloren van degradant FC Surhuisterveen. Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam pas in de slotfase tot stand. Na de fraaie zege van een week eerder had de ploeg van trainer Leudi Stoepman graag een goed vervolg willen laten zien.

En wat zou er dan mooier zijn geweest om een degradant uit de eerste klasse punten afhandig te maken. Verdedigend stond het wel goed bij de gastheren (zie foto). Aan de bal was het een stuk minder en kreeg de groep een onvoldoende van de oefenmeester. Keeper Jorik Smienk stak er bovenuit en werd door Stoepman dan ook tot man van de wedstrijd gebombardeerd. Veel had de goalie daar niet aan, want het te weinig kansen creërende SV Bedum kreeg in de 87e minuut het deksel op de neus toen Erwin Tabak zichzelf tot matchwinnaar liet kronen: 0-1. Het was toch al een klein wonder dat het doelpunt pas in de laatste minuten viel, want de Friezen kregen eerder in de wedstrijd voldoende mogelijkheden om te scoren. Stoepman vond het desondanks jammer dat het duel werd verloren vanuit eigen balverlies. ‘We hebben over het algemeen goed verdedigd. Daarin zijn stappen gezet. Nu het aanvallen nog’, aldus de oefenmeester.

Overzicht derde- en vierdeklassers
SC Loppersum is er in de thuiswedstrijd tegen Be Quick in 3C niet in geslaagd om tot scoren te komen. Omdat de gasten dat ook niet deden, eindigde het treffen zoals hij was begonnen. In 4D kreeg Noordwolde een gevoelige draai om de oren van thuisclub ODV, dat met 4-0 wist te winnen. Het Sauwerder SIOS kende ook al geen leuke zaterdagmiddag. Op bezoek bij HS ’88 werd met 3-0 verloren. In de 4e Klasse E bleef het scorebord in Zeerijp eveneens onaangeroerd. Het duel tussen De Fivel en promovendus SC Scheemda eindigde namelijk in 0-0. Voor de Scheemders is dat al de tweede doelpuntloze remise. In Baflo stond het duel tussen Rood Zwart en het bezoekende ZEC op het programma. Het werd een boeiend gevecht tussen de twee gepromoveerde teams dat eigenlijk in een gelijkspel had moeten eindigen, maar waarin ZEC aan het langste eind wist te trekken. Melvin Sikkema (0-1) en Jarno van Ellen (0-2) scoorden voor de Zandeweersters en Duncan Torrenga (1-2) deed dat voor de thuisclub. Bafloër Mike Smit verdween in de slotfase van het duel na zin tweede geel van het strijdtoneel. Aan de stand van dit spannende en qua kijkspel interessante treffen zou echter niets meer veranderen.

5e Klasse D Zaterdag
SGV WALST OVER THUISCLUB EENRUM HEEN
Liefhebbers van doelpunten moesten in ieder geval op het sportpark van vijfdeklasser Eenrum zijn. Daar vielen maar liefst elf treffers. Tien daarvan waren in het voordeel van het bezoekende SGV uit Schildwolde, dus veel plezier zullen de gastheren niet aan de voetbalmiddag hebben beleefd. De bezoekers staken een 1-10 overwinning op zak, waarbij Jos Hoeksema vier keer raak wist te mikken.

SGV begon sterk aan het duel op de redelijk warme herfstmiddag en wist de score na 17 minuten open te breken. Jos Hoeksema opende het bal voor de gasten, die vijf minuten later opnieuw succesvol waren. Een goed uitgespeelde aanval werd door Sander Dijkstra hard binnen geschoten: 0-2. Nauwelijks twee minuten later was het weer raak en wist Jos Hoeksema zijn tweede van de middag te laten noteren: 0-3. Vervolgens was het Stan van den Berg die de ruststand op 0-4 bepaalde middels een harde volley op de rand van het Eenrumer strafschopgebied.

Na de doelwisseling was er geen spoor van verslapping te ontdekken binnen de gelederen van SGV. De ploeg drukte Eenrum vanaf de aftrap terug op eigen helft en het was dan ook wachten op een volgende treffer. In de 53e minuut was het Jesse Roelfsema die koppend scoorde en nog geen minuut later trof Stan van den Berg voor de tweede keer het nylon: 0-6. Jos Hoeksema zette zijn indrukwekkende prestatie voort door in de 60e en 67e minuut twee doelpunten aan zijn totaal toe te voegen: 0-8. Met nog een klein kwartier te gaan voegde ook Jord Blokker zich bij het lijstje van doelpuntenmakers, nadat hij eerder al verschillende assists had gegeven. Hij wist een fraaie aanval af te ronden: 0-9. Uiteindelijk wist Eenrum nog iets terug te doen toen men een strafschop kreeg toegewezen. Die werd keurig binnen geschoten. Het slotakkoord was voor SGV, dat via Wouter Steen in de 89e minuut op 1-10 wist te komen. Het was voor Steen zijn eerste treffer in het seniorenvoetbal. Met deze indrukwekkende prestatie verstevigt SGV zijn positie in de ranglijst en kan het team vol vertrouwen uitkijken naar de volgende uitdaging in het seizoen.

Bovenstaand verslag is geschreven door Stan van den Berg. De oplettende lezer zal hebben gezien dat het vorige verslag door speler Jelte Bos is geschreven. Binnen het team van SGV werd afgesproken dat Bos de verslagen zou schrijven totdat hij scoren. Dat gebeurde vrij snel en dus nomineerde hij Stan van den Berg. Die heeft nu ook twee treffers achter zijn naam en hij heeft nu teammaatje Marten Donkerbroek voorgedragen. Die zal deze taak op zich nemen totdat hij zijn eerste doelpunt voor SGV heeft gemaakt. Een mooi gebaar van de club, dat navolging zou moeten krijgen.

* Eenrum-SGV 1-10 ( 0-4). Jos Hoeksema 0-1; Sander Dijkstra 0-2; Jos Hoeksema 0-3; Stan van den Berg 0-4; Jesse Roelfsema 0-5; Stan van den Berg 0-6; Jos Hoeksema 0-7; Jos Hoeksema 0-8; Jord Bakker 0-9; Bobo Miedema 1-9 (strafschop); Wouter Steen 1-10.

EZINGE KOMT WEER NIET LANGS STEDUM
Ezinge is er op eigen veld net als vorig seizoen niet in geslaagd om tegenstander Stedum op een nederlaag te trakteren. De ploeg van trainer Ronald Bouwman kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Stedum leek dicht bij de openingstreffer te zijn, maar zag de bal langs de verkeerde kant van de paal vliegen. Aan Ezinger zijde vestigde Thomas Vlonk de aandacht op zich door van een meter of vijf van het doel de Stedumer goalie zag redden. Stijn Hamstra kreeg namens Stedum de kans om het spel op de wagen te zetten, maar vergat uit ene corner te scoren. Op slag van rust werd het duel alsnog open gebroken. Een prima individuele actie van Nick Rosema leidde in de omschakeling tot de 1-0. Na de thee kwam Stedum wat beter uit de verf. Het inbrengen van Tiemen Dijk was daar mede de oorzaak van. Nadat hij en Lorenzo Spitsbaard hadden verzuimd om de geelzwarten langszij te brengen, was het dan ook niet zo gek dat juist Dijk de ploegen in de 80e minuut op gelijke hoogte wist te brengen nadat het naar voren georiënteerde Ezinge balverlies had geleden. Daarvoor had Mark Vlonk het net al laten bollen voor Ezinge. Zijn treffer werd echter wegens buitenspel afgekeurd. Ook Stedum liet zich niet onbetuigd met kansen voor Tiemen Dijk, Milan de Vries en Sil Brandsma.

In de slotfase kreeg ook de thuisclub mogelijkheden genoeg om de punten alsnog binnenshuis te houden. De naar voren gestuurde Wiebe Leistra leek er vandoor te gaan, maar ging op weg naar het Stedumer doel tegen het gras. De aansluitende vrije trap vloog over het doel. Ook Ivar Zijlema liet een mogelijkheid liggen en dus bleef er uiteindelijk een voor Ezinge teleurstellende remise over.

* Ezinge – Stedum 1-1 (1-0). Nick Rosema 1-0; Tiemen Dijk 1-1.

SPEKTAKEL OP SPORTPARK NOORDPOOL UFC
Jarickson Saragoza was met afstand de man van de middag in het thuisduel dat Noordpool UFC afwerkte tegen het bezoekende OKVC. De Uithuizer scoorde maar liefst vier keer. Aan de zijde van OKVC was Jasper Ludema trefzeker met drie doelpunten. Het spectaculaire duel eindigde in een 7-4 overwinning voor de thuisclub.

De openingstreffer lag al binnen zestig seconden achter goalie Marko van der Zijl. Enkele minuten later mikte Pieter Sieperda vanaf elf meter de gelijkmaker achter doelman Egbert van der Bijl en dus was de toon voor de rest van de middag wel gezet. Doelpunten van Haben Mulue Rezene (2) en Jarickson Saragoza zorgden er voor dat het duel halverwege al min of meer op slot zat: 4-1.

De toeschouwers kregen na de doelwisseling echter nog voldoende om over na te praten. De tweede helft was amper op gang gekomen of Jarickson Saragoza had het net opnieuw weten te vinden: 5-1. Namens OKVC deed Jasper Ludema iets terug (5-2) en het had nog wat mooier kunnen worden voor de ploeg uit Oldehove als Pieter Sieperda een toegekende strafschop had weten te verzilveren. Dat gebeurde echter niet omdat goalie Van der Bijl een prima reflex in huis had. Vervolgens was het opnieuw Jarickson Saragoza die het net liet bollen en de tussenstand op 6-2 bepaalde.

Kennelijk vond Noordpool UFC het toen allemaal wel best en wist OKVC toch nog weer dichterbij te komen. Beide keren was het Jasper Ludema die Van der Bijl het nakijken wist te geven: 6-4. Met nog enkele minuten te spelen kreeg Jurriën Vos de rode kaart voorgehouden na een botsing met doelman Van der Zijl. In de resterende tijd was het invaller Jermy Beaumont die de eindstand nog op 7-4 wist te bepalen.