Plichtmatige zege Meedhuizen op VVSV ’09

Meedhuizen heeft het uitduel tegen gastheer VVSV ’09 redelijk gemakkelijk gewonnen. De tweestrijd in Ulrum eindigde in een overwinning voor de mannen van trainer Bob Mulder. Na een snelle goal leken de bezoekers over de thuisclub heen te lopen, maar een grote uitslag bleef uit. De teller bleef stil staan toen er 0-3 op het bord stond.

Het veld van VVSV ’09 was allesbehalve ‘glad gestreken’, waardoor het lastig voetballen was. Desondanks vlogen de Meedhuizers uit de startblokken. Binnen enkele minuten hadden de bezoekers al twee corners mogen nemen, maar gevaar vloeide er niet uit voort. In ene tegenaanval moest sluitpost Mickael Bos op zijn hoede zijn. De doelpoging vloog echter ruim over de deklat.. Na een minuut of vijf wist Jelmar Christiaans een prima voorzet af te leveren bij Tiago Fernandes. Diens kopbal ging echter naast.

Meedhuizen was nadrukkelijk op zoek naar ene vroege treffer. Een hard schot van Kevin Reiffers werd gepareerd door goalie Rick Meijer. Twee minuten later was het wel raak. Op aangeven van Tiago Fernandes knikte Robin Landman de 0-1 binnen. Er gebeurde ook daarna genoeg in het strafschopgebied van de Ulrumers, maar doelman Rick Meijer wenste niet nog een keer te capituleren. De thuisclub wist geen vuist te maken tegen de zeker niet denderend spelende Meedhuizers. Die lieten na om het duel in een vroeg stadium al in het slot te gooien en in het tweede deel van de eerste helft ging het voetballend ook allemaal een stuk minder. Zodoende stond het halverwege het duel slechts 0-1 voor de gasten en daar mocht VVSV ’09 erg blij mee zijn.

Kennelijk waren er in de rust wat harde woorden gesproken door coach Bob Mulder, want in de tweede helft verscheen er een heel ander Meedhuizen binnen de lijnen. De ploeg domineerde vanaf de aftrap, al duurde het nog wel tot aan de 61e minuut alvorens de voorsprong door Jelmar Christiaans werd verdubbeld na goed aangeven van Kevin Reiffers: 0-2. Twee gele prenten voor Jeroen Venhuizen waren er vervolgens de oorzaak van dat VVSV ’09 met tien man verder moest. Daarmee was de wedstrijd wel gespeeld, al liet Meedhuizen ook nu na om dit in harde cijfers uit te drukken. De ploeg was te lief voor de gastheren. Randy Bonthuis, Jelmar Christiaans en Kevin Reiffers lieten de mogelijkheden liggen om snel verder weg te lopen. Uiteindelijk was het slotakkoord voor Tiago Fernandes. Op aangeven van Kevin Reiffers wist hij de eindstand op 0-3 te bepalen en dat was slechts een magere afspiegeling van dat wat zich op het veld had afgespeeld.

Dat vond ook trainer Bob Mulder na afloop: ‘We beginnen ijzersterk en belonen ons zelf met een snelle goal. Het is jammer dat je dan niet met ruime cijfers over VVSV ’09 heen loopt.’ Zaterdag ontvangt zijn team op eigen veld het Zoutkamper Zeester, dat net als Meedhuizen uit de twee gespeelde duels de volle winst heeft weten te behalen. Oefenmeester Auke Doornbosch van VVSV ’09 wist vooraf wel dat het een zware middag ging worden. ‘In de eerste helft kregen we nog wel wat kansjes met uitvallen. Na rust was het vooral tegenhouden met een goede instelling. Daar kunnen we mee vooruit’, aldus de coach.

* VVSV ’09 – Meedhuizen 0-3 (0-1) Robin Landman 0-1; Jelmar Christiaans 0-2; Tiago Fernandes 0-3 (foto: Aleksandra Bonthuis).

No Replies to "Plichtmatige zege Meedhuizen op VVSV '09"