Rugbyers DRC Phoenix winnen van Drachten

Na de verloren uitwedstrijd in Havelte een week eerder stond dit weekend voor de rugbyers van DRC Phoenix een thuiswedstrijd op het programma. Tegenstander was de rugbyclub uit Drachten dat het seizoen goed was begonnen met een winstpartij. Beide ploegen kennen elkaar goed en vooraf was duidelijk dat het een spannende fysieke wedstrijd zou gaan worden. Diesloeg echter in het voordeel van de gastheren uit. DRC Phoenix stapte met een 27-15 zege op zak van het veld.

De beginfase van de wedstrijd was zeker voor de gasten uit Drachten. Men zette goede aanvallen op en DRC Phoenix was vooral aan het verdedigen maar deed dit met verve. Drachten zette alles op alles maar kwam vaak in de laatste meters net te kort door kleine foutjes, mede afgedwongen door ferme tackles aan de kant van de Delfzijlsters. Het zouden echter wel kostbare kleine foutjes worden voor de ploeg uit Drachten. Phoenix nam langzaam maar zeker het initiatief over en wist ook door goede kicks terrein te winnen. Waar Drachten het in de laatste meters niet lukte was het Phoenix dat wel direct liet zien hoe het moest. Goed samenspel tussen de voorwaartsen en de snelle mannen in de lijn was de defensie van Drachten te machtig en Phoenix nam de leiding en die zou men niet meer afstaan.

De ploeg uit Delfzijl had de wedstrijd goed onder controle en bleef goed georganiseerd rugbyen. Langzaam maar zeker werd het verschil ook op het scorebord verder uitgebreid. Echter zou een korte opleving van Drachten dit keer wel tot een score leiden waardoor de wedstrijd spannend bleef. Gedurende de tweede helft werd het wedstrijdbeeld wat meer gelijkwaardig. Daar waar Phoenix geen wisselmogelijkheden had, kon Drachten met verse krachten iets meer brengen echter zou dit te weinig en te laat zijn. Twee late tries van de gasten uit Drachten bleken niet genoeg en Phoenix kon een keurige 27-15 overwinning noteren.

Door deze overwinning staat DRC Phoenix op een keurige plaats in de middenmoot, al is het nog te vroeg in het seizoen om iets te zeggen over de krachtsverhoudingen in de 3e klasse. Een terugkerend probleem zal de erg smalle selectie zijn van de Delfzijlsters die komend weekeinde een zware tegenstander tegenkomen. Op het programma staat dan de uitwedstrijd tegen ERC ’69 uit Enschede dat een aantal jaren in de tweede klasse heeft gespeeld. De eerstvolgende thuiswedstrijd voor de rugbyploeg uit Delfzijl is op zondag 5 november, zoals altijd op sportpark Tuikwerd (foto: archief EemsmondSport).

No Replies to "Rugbyers DRC Phoenix winnen van Drachten"