Meedhuizen en Zeester vermaken voetbalfans

Gastheer Meedhuizen en het bezoekende Zeester hebben de voetballiefhebbers een uitermate onderhoudende en spannende wedstrijd voorgeschoteld. Het aantal kansen in beide strafschopgebieden was op zeker moment bijna niet meer bij te houden. Doelpunten maken was echter niet het sterkste punt van beide teams. Op basis van het voetballend vermogen had Meedhuizen het duel moeten winnen, maar het surplus aan techniek kon het echter niet winnen van de onverzettelijkheid van de Zoutkampers. En dus stond er aan het einde van de rit een 1-1 remise op het wedstrijdformulier.

De kemphanen stonden voor de aftrap als eerste en tweede genoteerd in de ranglijst van de 5e Klasse D van het zaterdagvoetbal. In dit stadium van de competitie zegt dat nog niet zo veel, maar het was wel aardig om eens te kijken wat de botsing van twee totaal verschillende speelstijlen zou opleveren. Zeester liet als eerste van zich horen toen een lichtzinnigheid in de Meedhuizer defensie tot balbezit van Vince van der Veen leidde. Hij stuurde teamgenoot Henri Nienhuis op pad, maar diens voorzet werd door Chris Noordhof naast het doel van goalie Mickael Bos geschoten. Daar zit nog wel eens het addertje onder het voetgalgras bij de Meedhuizers, die achterin soms iets te graag willen voetballen. Bij de Zoutkampers is men wat dat betreft wat resoluter. Even geen oplossing voorhanden? Dan naar voren met die bal en kijken wat aanvoerder Danny Beerda er mee kan uitrichten.

Dat deden ze in de 10e minuut niet zo handig, want het leer plofte voor de voeten van Jaimy de Haan, die langs de verkeerde kant van de paal mikte. Teamgenoot Jairzinho Leirissa schoot niet veel later te gehaast, anders was de thuisclub al snel op voorsprong gekomen. Na een enerverend eerste kwartier was het Zoutkamper Jasper Nienhuis die een voorzet vanaf de linkerkant van het strafschopgebied van zijn voet liet vertrekken. Op twee meter van het doel wist Chris Noordhof de bal niet tegen de touwen te werken. Na een klein half uur spelen mocht Zeester op rechts een hoekschop nemen. Jesse Tjoelker belastte zich met dat karwei. Hij zag zijn inzet tot voorbij de tweede paal doorschieten. Daar stond Jasper Nienhuis al klaar om het leer opnieuw voor het doel te brengen. Het was vervolgens Jan-Wouter Zwart die zijn been uitstak en het leer relatief gemakkelijk langs doelwachter Bos wist te krijgen: 0-1. Meedhuizen kon zich de treffer volledig zelf aanrekenen, want Zwart kreeg alle tijd en ruimte om iets leuks te bedenken.

Een bittere pil voor de gastheren, die het hoofd echter niet in de schoot gooiden en zonder veel omhaal de weg naar het doel van Daniël Veenstra probeerden te vinden. Vlak voor de thee gaf Robin Landman een prima steekbal dwars door het hart van de Zoutkamper defensie. Rafael Leirissa liep slim uit de rug van de verdedigers weg, maar zag zijn poging naast verdwijnen. En zo eindigde de eerste helft met de magere voorsprong voor Zeester.

Meteen na de pauze kregen de gasten tot drie keer toe de mogelijkheid om het de thuisclub erg lastig te maken. Paal, onderkant lat, een geblokt schot en doelman Bos stonden een tweede treffer echter in de weg. Een ronduit spectaculair begin van de tweede helft, die veel goeds beloofde. Een lichte overtreding op Tiago Fernandes leidde tot protesten aan Meedhuizer zijde omdat men daar vond dat het en strafschop had moeten zijn. De prima leidende scheidsrechter Roersma uit Frieschepalen had er echter goed het oog in. Hij stond er met de neus bovenop en zag het anders. Even leek de vlam in de pan te slaan toen Rafael Leirissa een trappende beweging maakte in de richting van Jasper Nienhuis. De arbiter stak slechts een waarschuwend vingertje op en hield de kaarten op zak.

Meedhuizen had de druk op het doel van Zeester intussen flink opgevoerd en binnen de Zoutkamper ploeg was het pompen of verzuipen geblazen. Er moest heel wat kunst- en vliegwerk aan te pas komen om de thuisclub van scoren af te houden. Dat dit uiteindelijk niet zou lukken, was zo klaar als een klontje. Het duurde echter wel erg lang voordat de meer dan verdiende gelijkmaker genoteerd kon worden. In eerste instantie tilde Tiago Fernandes nog ene prima inzet iets te hoog op. Hij zag de bal over de deklat verdwijnen. In de 75e minuut kreeg Meedhuizen dan toch de beloning voor het harde werken. Een corner van Jelmar Christiaans was teveel voor de defensie van Zeester. De niet echt boomlange Jairzinho Leirissa wist iedereen af te troeven en knikte het speeltuig in de korte hoek: 1-1.

De gastheren voerden de druk daarna nog wat verder op. De ploeg van trainer Bob Mulder wilde meer en gooide alles op de aanval. Dat was de thuisclub bijna duur komen te staan toen ene verre uittrap van Daniël Veenstra verkeerd werd getaxeerd door de verdediging van Meedhuizen en Danny Beerda op weg leek naar een nieuwe voorsprong voor zijn ploeg. De aanvoerder kreeg de bal echter niet langs goalie Bos. En zo waren er nog wel wat momenten waarop het sidderen en beven was voor Meedhuizen, zoals er aan de andere kant soms ook hachelijke situaties ontstonden. De afloop van het duel bleef daardoor tot aan het laatste fluitsignaal uiterst onzeker. En dat sierde beide teams. Waar Meedhuizen vooral naar voetballende oplossingen zocht om tot winst te komen, counterde Zeester zich een weg naar het vijandelijke doelgebied. Voordat de voetbalsupporters het in de gaten hadden, blies arbiter Roersma voor de laatste keer en zat het duel er op. De fans hadden een prima middag meegemaakt op het Meedhuizer sportpark, waar beide ploegen ook na drie wedstrijden in deze competitie nog steeds ongeslagen zijn, maar de koppositie aan SGV hebben moeten laten.

* Meedhuizen – Zeester 1-1 (0-1). Jan-Wouter Zwart 0-1; Jairzinho Leirissa 1-1.

No Replies to "Meedhuizen en Zeester vermaken voetbalfans"