Corenos loopt tegen rood en derde nederlaag aan

Ook in het duel met Middelstum is Corenos er niet in geslaagd om van de hatelijke nul af te komen. Het team van trainer Marco Pesiwarissa ging met 2-0 onderuit op het Middelstummer sportpark. Die stand was al binnen tien minuten bereikt. Na het met twee keer geel wegsturen van Brian Pattiwael, werd het er voor de gasten allemaal niet eenvoudiger op.

Bij de gasten ontbraken nogal wat namen op het appél. Er bleven gelukkig nog voldoende mensen over om met het normale aantal spelers aan de start te kunnen verschijnen. Corenos was gewaarschuwd voor de vaak bliksemsnelle start van de gastheren, maar zich toch verrassen. Binnen twee minuten lag de bal al op elf meter van goalie Dennis Carretero, die de blikken van een delegatie van SC Heerenveen op zich gericht wist. Een voorzet van Max Oldenhof plofte in de zestien meter en leek door Aijolt Douma te worden verzilverd. Hij werd echter vastgehouden door Anne-Jan ten Harkel en er bleef geen andere straf over dan een penalty. Twan Heemstra maakte geen fout en bezorgde de Middelstummers de voorsprong: 1-0.

Vijf minuten later was het weer raak. Een vrije trap op de eigen speelhelft werd door Peter van Dam genomen. Hij speelde op de diep gelopen Aijolt Douma, die de verdedigers zijn hielen liet zien en zich even later liet bejubelen: 2-0. Er hingen dreigende wolken boven de hoofden van Corenos, dat na een dik kwartier echter enigszins van zich af wist te bijten. Een korte corner werd maar half weggewerkt, waarna doelman Damon Medema werd gepasseerd. Op de doellijn wist Thijs Oosterhof echter redding te brengen op een inzet van Anne-Jan ten Harkel. Na een kwart wedstrijd kreeg Corenos weer een mogelijkheid. Een schot van een meter of zestien van Tim Uil verdween echter naast. Na een half uur had Twan Heemstra een voorzet van Peter van Dam moeten verzilveren, maar de aanname was minder goed en dus ging die mogelijkheid verloren.

Niet veel later wist Middelstum weer gevaarlijk te worden, maar werd er op de doellijn redding gebracht. En zo waren er nog wel wat mogelijkheden. Nog voordat het rustsignaal had geklonken kreeg Brian Pattiwael zijn tweede geel en dus moest Corenos de hele tweede helft met een mannetje minder zien vol te spelen. De opdracht om een goed resultaat te boeken werd er daardoor niet gemakkelijker op. De gasten zakten in de tweede helft wat verder in en het werd er voor Middelstum niet eenvoudiger op om door de Roodeschoolster muur heen te breken. Mogelijkheden waren er wel en ook Corenos kreeg nog een kans, maar aan de score zou niets meer veranderen.

Na afloop van de wedstrijd werd topvrijwilliger Jan Dijk in het zonnetje gezet. Hij viert op 9 oktober zijn 65e verjaardag en werd na de wedstrijd bedankt voor zijn inzet en gefeliciteerd door spelers, leden en harde kern van Middelstum.

Jelmer Meinardi (Middelstum): ‘Met zeven punten uit drie wedstrijden beleven we een prima start. Ik ben tevreden over het resultaat, maar besef ook dat het spel aan de bal beter moet. We schoten flitsend uit de startblokken maar hebben nagelaten om de score uit te breiden. Ons spel verslapte na de rode kaart van Corenos. Ik ben wel blij dat we wederom de nul hebben weten te houden. We geven tot nu toe maar weinig scoringskansen weg. Volgende week ontmoeten we NEC Delfzijl We gaan ons opladen en alle zeilen bijzetten voor een goed resultaat. Ik kijk uit naar deze krachtmeting.’

Marco Pesiwarissa (Corenos): ‘We hebben de wedstrijd in de aanvangsfase al weggegeven. Daarna konden we aardig meekomen. In mijn beleving hebben we hier ene grote kans laten liggen om te winnen. Niet zozeer op basis van het voetbal, maar puur omdat Middelstum ook niet op zijn sterkst was. In de rust hebben we afgesproken om de schade beperkt te houden na de rode kaart. Dat was zonde voor ons.’

* Middelstum – Corenos 2-0 (2-0). Twan Heemstra 1-0 (strafschop); Aijolt Douma 2-0 (foto: Mark Monden).

No Replies to "Corenos loopt tegen rood en derde nederlaag aan"