SC Scheemda delft onderspit in duel met Poolster

Poolster heeft de uitwedstrijd tegen promovendus SC Scheemda in een 1-2 overwinning weten om te zetten. Het ging allesbehalve gemakkelijk voor de Spijksters op sportpark ‘d Oosterd, al kenden de bezoekers dan ook wel een bliksemstart.

Binnen 120 seconden lag de bal voor het eerst achter de Scheemder goalie Edwin Kuipers. Een aanval over rechts eindigde met een voorzet van Marco Dijkstra die door Kevin Bijlsma tegendraads werd binnen gekopt: 0-1. Een opsteker van jewelste voor het team van trainer Jeroen de Groot en een fikse domper voor zijn collega Gerrie Drent, wiens ploeg na twee remises nog niet had weten te scoren. Poolster leek vanaf dat oment wat gemakkelijker te kunnen spelen, maar kwam bedrogen uit. SC Scheemda nam de touwtjes in handen, deed goed mee, maar wist geen echt grote mogelijkheden te krijgen. De gasten hadden in de omschakeling wel wat meer precisie mogen tonen. Ze wisten in het eerste bedrijf echter niet meer tot scoren te komen en dus moest het van het tweede deel van de wedstrijd komen.

SC Scheemda kwam wat gevaarlijker uit de kleedkamers, was feller en daar had Poolster meer moeite mee dan de gasten lief was. Omdat het lang 0-1 bleef, mocht SC Scheemda blijven hopen. Op zeker moment kon de eerste competitietreffer dan ook begroet worden. Een diepe bal viel tussen de verdedigers en doelman Ronan Herder van Poolster in en werd door invaller Dirk ten Have tegen het nylon geschoten: 1-1. De dominantie van Poolster was weg. SC Scheemda rook meer en probeerde aan te zetten. Poolster kwam goed weg toen ene inzet op de lat terecht kwam en een bal voorlangs niet werd begrepen.

Het bleef voor de gastheren echter oppassen voor de razendsnelle tegenstoten van Poolster, dat in de omschakeling levensgevaarlijk bleek te zijn. Met nog een kleine tien minuten werd de moegestreden Mark Lijnema vervangen door Julian Herder en dat bleek een gouden greep te zijn. Vijf minuten nadat hij zijn opwachting had gemaakt, joeg hij een assist van Kevin Bijlsma in het doel: 1-2. Inmiddels was ook goalgetter Danny Blaauw van SC Scheemda in het veld verschenen omdat de thuisclub zich niet bij de feiten neer wilde leggen. Het was voor Poolster alle hens aan dek en het kreeg enkele hachelijke situaties te verwerken. Uiteindelijk bleef men overeind.

Jeroen de Groot (Poolster): ‘Voetballend was dit misschien wel de minste van de drie die we hebben gespeeld. Dat kan en moet beter. SC Scheemda is een leuke ploeg, die goed meedeed. Desondanks hebben we een prima teamprestatie neergezet en zijn we blij en heel tevreden met de drie punten.’

Gerrie Drent (SC Scheemda): ‘De eerste helft van ons was ondermaats. Na rust hebben we laten zien dat we de vierdee klasse waardig zijn. Een helft is echter niet genoeg en de ploeg die de meeste kansen heeft gekregen, wist uiteindelijk ook te winnen. Vooral die tweede was en fantastische treffer.’

* SC Scheemda – Poolster 1-2 (0-1). Kevin Bijlsma 0-1; Dirk ten Have 1-1; Julian Herder 1-2 (foto: ©Angela Smit-Flikkema).

No Replies to "SC Scheemda delft onderspit in duel met Poolster"