Verliezend SIOS morst teveel kansen in duel met Veenhuizen

Het Sauwerder SIOS is er niet in geslaagd om op het eigen sportpark De Lange Twee het puntentotaal wat op te vijzelen. Het team van trainer Quincy Dijkstra moest zijn meerdere erkennen in Veenhuizen. Na het laatste fluitsignaal stond er een 0-2 eindstand op het scorebord.

De gastheren waren in de beginfase duidelijk zoekende en daar profiteerde Veenhuizen al snel van. Na een prima aanval over links was het in de 12e minuut al raak door toedoen van Coen Schmidt: 0-1. De thuisclub kreeg daarna wat meer grip op het duel en een eerste waarschuwing kwam van de voet van Ramon Buikema. Hij joeg het leer op de deklat. De kansen op de gelijkmaker waren er. Quinten Hoogeveen mikte in de handen van de keeper. Die had vlak voor rust het geluk dat twee pogingen van Jochem Huinder werden verijdeld. Een schot van de Sauwerder werd geblokt en een andere doelgerichte actie verdween zelfs via het hoofd van de sluitpost over het doel. Een verkeerde terugspeelbal had zomaar ene verdubbeling van de achterstand kunnen opleveren, maar het leer werd langs de verkeerde kant van de paal geschoten.

Na de doelwisseling kreeg Allert de Haan als eerste de kans om voor een Sauwerder succesje te zorgen. De eerste keer dat Veenhuizen gevaarlijk werd, was het na 55 minuten wel meteen raak. Wouter de Gries was aan Veenhuizer zijde de gevierde man: 0-2. De gasten hadden zichzelf daarna nog een groot plezier kunnen doen door nogmaals te scoren, maar die poging werd verijdeld door doelman Leroy Munters. Niet veel later wisten ze ook nog de paal te raken. De thuisclub kreeg daarna mogelijkheden om dichterbij te komen. Bernt Moeken en Quinten Hoogeveen wisten echter niet tot afronding te komen. SIOS bleef het doel van Veenhuizen zoeken, ontwikkelde veel druk en zag een inzet van Rohan Dijk op de paal belanden. Ze hadden er alles aan gedaan, maar het resultaat was uiteindelijk  teleurstellend.

Quincy Dijkstra (SIOS): ‘We hadden hier meer uit moeten halen, maar het zat ons ook niet echt mee. We hebben veel kansen gekregen tegen een ploeg die bovenin mee gaat doen. De les die we vandaag geleerd hebben is dat we in het eigen strafschopgebied af en toe wat meedogenlozer moeten zijn, dan hadden we misschien een tegengoal kunnen voorkomen. Het is jammer dat we onszelf niet hebben weten te belonen.’

* SIOS – Veenhuizen 0-2 (0-1). Coen Schmidt 0-1; Wouter de Gries 0-2.

No Replies to "Verliezend SIOS morst teveel kansen in duel met Veenhuizen"