DRC Phoenix zorgt voor stunt in Enschede

Voor de rugbyers uit Delfzijl en omstreken stond dit weekend een pittige wedstrijd gepland. Op het programma stond de uitwedstrijd tegen ERC ’69 uit Enschede. Deze ploeg had tot dusver alle wedstrijden met duidelijke cijfers gewonnen. Ze kwamen nu echter van ene koude kermis thuis. DRC Phoenix bleek uit het juiste hout te zijn gesneden en keerde met een 12-19 zege op zak huiswaarts.

ERC ’69 speelt dit jaar weer in de derde klasse nadat men een aantal jaren niet onverdienstelijk in de tweede klasse heeft gespeeld. Ondanks de rit van een kleine twee uur naar Enschede begon DRC Phoenix voor de verandering scherp aan de wedstrijd. Enkele ferme tackles maakten meteen duidelijk dat de ploeg uit Delfzijl zich dit jaar niet zo gemakkelijk zou laten wegzetten zoals in het verleden wel eens het geval is geweest. Ook aanvallend bleek ERC ’69 moeite te hebben met het sterke loopwerk van de Noord-Groningers. Beide teams zouden er nog wel even over doen voordat de eerste scores genoteerd konden worden. Het felle spel van de ploegen zorgde ook voor veel kleine fouten.

DRC Phoenix was echter de eerste die een wat stabielere fase ging spelen. Dat was halverwege de eerste helft. De mannen van de scrum lieten enkele goede aanvallen zien en daardoor kregen de snelle spelers in de lijn meer ruimte. Door goede opvolging leidde dit tot een voorsprong voor de ploeg uit Delfzijl. De thuisclub liet het hier echter niet bij zitten. Enschede wist vooral meters te maken met de snelle lichte spelers en DRC Phoenix werd ver teruggedrongen. Uiteindelijk werd de druk voor de Havenkanters te veel en vlak voor rust werd het 5-7. Het enige verschil was dat DRC Phoenix de conversie wel raak had geschoten. Met deze stand zouden beide ploegen ook de rust ingaan.

Na de korte onderbreking was het DRC Phoenix dat iets meer controle had maar daar vaak te weinig mee deed. Desondanks wist men nog wel twee keer te scoren waardoor men zichzelf lucht wist te verschaffen. Enschede had meer wisselmogelijkheden en zou deze ook volop gebruiken. Een langdurige belegering volgde op de verdediging van DRC Phoenix. Door goede communicatie en samenwerking bij de ploeg uit Delfzijl wist Enschede in de tweede helft maar één keer te scoren. De zwaarbevochten 12-19 werd dan ook terecht gevierd en met de wedstrijdpunten op zak kon de ploeg uit Delfzijl weer huiswaarts keren. DRC Phoenix heeft nu een aantal weken rust en zal op zondag 5 november haar volgende wedstrijd spelen. Op het programma staat dan de thuiswedstrijd tegen RC Zwolle.

No Replies to "DRC Phoenix zorgt voor stunt in Enschede"