Overzicht amateurvoetbal

Opnieuw een uitgedund voetbaloverzicht, omdat de resultaten van een flink deel van de clubs al uitgebreid zijn toegelicht. Er zijn overigens nog steeds clubs die geen bijdrage inleveren. Dat is jammer, want we willen graag zo volledig mogelijk zijn. Vel doelpunten in deze opsomming, waarvan de eclatante zege van SGV nog het mest opvalt en daarbij de vijf treffers van Jos Hoeksema. Jasper Wiersum van FC LEO was overigens ook op dreef met drie goals, maar hij was daarbij niet de enige.

1e Klasse J Zaterdag/Zondag
WINSUM BUIGT HOOFD VOOR HZVV
Eersteklasser Winsum heeft zijn eerste verlies moeten slikken. In Hoogeveen was thuisclub HZVV de betere van de twee teams en zegevierde dan ook terecht met 3-1.

Dat de Drenten een geduchte tegenstander bleken te zijn, bewezen ze binnen het kwartier. Toen hadden de gastheren namelijk al een 1-0 voorsprong genomen door een goal van Jan Hup: 1-0. HZVV speelde in balbezit wat gemakkelijker dan de Noord-Groningers en kreeg al snel na de treffer een mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen. De Winsumers moesten elke meter gras bevechten om de gastheren in toom te houden en mocht eigenlijk blij zijn dat de rust werd bereikt met slechts die ene treffer op het bord.

Na de doelwisseling probeerde het team van Fred de Boer de bakens wel te verzetten, maar moest het wel toezien hoe HZVV de beste mogelijkheid kreeg. Nadat Wouter Meijer nog en zeker lijkende treffer had weten te voorkomen, moest hij op een snoeiharde kopbal van Alex Zomer het antwoord schuldig blijven: 2-0. Na driekwart wedstrijd was het wel gedaan met de aspiraties van Winsum toen Yoran Popovic de bal keurig wist aan te nemen en goalie Meijer koppend voor de derde keer het nakijken wist te geven: 3-0. Winsum probeerde het nog wel, maar verder dan een goal van Menno Mulder, na een kopbal van Yumé Ramos, kwamen de gasten niet: 3-1. Er was wel veel strijd geleverd, maar uiteindelijk tellen aan het einde van de rit slechts de punten en die bleven in Hoogeveen. Komend weekeinde speelt Winsum ene thuiswedstrijd. Dan komt GRC Groningen op bezoek.

2e Klasse J Zaterdag
SV BEDUM VERLIEST TERECHT VAN LTC
In Assen is SV Bedum er niet in geslaagd om een goed resultaat neer te zetten. Het team van trainer Leudi Stoepman ging vrij kansloos met 4-0 de boot in. Volgens de oefenmeester viel er niets op deze overwinning af te dingen.

Zijn ploeg kwam in de eerste helft al snel op achterstand door een treffer van Imre de Jonge. De Bedumers wisten geen bres te vinden in de defensie van de Drenten. Aan de bal waren ze te slordig en het tempo lag te laag. Er werd nog wel gescoord door de gasten, maar de treffer van Thijs Kooi vond geen genade in de ogen van de arbiter omdat er sprake zou zijn geweest van buitenspel. In het Bedumer kamp werden daar vraagtekens bij geplaatst, maar er veranderde daardoor niets. Na de doelwisseling was SV Bedum wel veel aan de bal, maar moest het oppassen voor de counters van de thuisclub. Mogelijkheden om iets aan de achterstand te doen waren er wel, maar werden niet benut door Twan Ahlers, Robert Kwant en Stef Klugkist. LTC was wat dat betreft een stuk slagvaardiger. Door treffers van Romano Djababoe, Jarno Buist en Marc Heerings kwam er uiteindelijk een 4-0 overwinning op het scorebord te staan.

Overzicht derde- en vierdeklassers
In de 3e Klasse C heeft SC Loppersum op de Esserberg de uitwedstrijd tegen Helpman met 2-1 verloren. Voor de gastheren wisten Rick Heim en Remco de Haas het net te vinden. Joris Jurna had ene prima mogelijkheid laten liggen om bij een 1-0 stand voor de gelijkmaker te zorgen. Namens de Lopsters trof Diederik Dijk vanaf de rand van het strafschopgebied doel: 1-1. Een minuut later wist Helpman andermaal op voorsprong te komen. Noordwolde (4D) verloor met het kleinst mogelijke verschil van promovendus Westerkwartier. Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam na een klein uur spelen op naam van Willem Pieter Wouda. In Ten Boer herstelde Omlandia (4E) zich van de nederlaag tegen DVC en dat ging ten koste van De Fivel. De Riepsters gingen met 4-0 onderuit en verloren drie minuten voor tijd ook nog eens Joran Bos. Hij was de veroorzaker van de strafschop en kreeg vlak voor tijd geel omdat hij iets teveel praatjes had. Remco Bolhuis deed prima zaken voor de gastheren. Hij wist het net drie keer te vinden. De vierde Ten Boerster goal kwam op naam van Ferry Knol. Die scoorde overigens vanaf elf meter.

ROOD VOOR ZEC, WINST VOOR SV DE HERACLIDEN
Of het nou aan de spanning heeft gelegen, of aan iets anders, feit was dat gastheer ZEC er tegen het bezoekende SV De Heracliden niet aan te pas kwam en ging dan ook terecht onderuit. De thuisclub verloor teveel duels, was aan de bal te slordig en als zelfs de sterkhouders niet thuis geven, wordt het een hele teleurstellende geschiedenis. Assistent Jari Koopman van ZEC

‘Het was voor de rust eigenlijk niet om aan te zien’, oordeelde trainer Wilhem van der Wiel na afloop. Hij gaf zijn mannen mee dat er in de tweede helft duels gewonnen moesten worden, maar die boodschap bleek aan dovemansoren te zijn gericht. Het spel werd er alleen maar slechter op. Jarno van Ellen had de bal nog binnen kunnen schuiven en Sjaak Wieringa kwam evenmin tot scoren. Met nog een tien minuten op de klok wisten de bezoekers op voorsprong te komen door een treffer van Thijs Tiekstra: 0-1. ZEC wist er niets meer tegenover te zetten. ‘Zo’n ZEC wil ik niet weer zien. We misten wel een aantal mensen, maar voetballend moet het gewoon beter. Ik hoop dat dit een incident is geweest’, aldus Van der Wiel.

Overigens kreeg zijn assistent Jari Koopman rood voorgehouden na een opstootje langs de zijlijn. Spelers van SV De Heracliden gingen Youri Buurlage te lijf en ook de bank van de Meisters bemoeide zich met het voorval. Aanleiding tot het opstootje was een overtreding op Buurlage, die naar de grond ging en in zijn val Meister Stijn Tiekstra meesleurde. Dat was tegen het zere been van een aantal mensen en dus was het hommeles in de tent. Er ontstond een handgemeen, waarbij Jeroen Linstra in het gezicht werd geraakt door Koopman. Dat had de scheidsrechter van dienst gezien en dus trok hij rood. Trainer Jan Medema van SV De Heracliden was van mening dat zijn ploeg terecht had gewonnen. ‘We hadden het alleen voor de rust al moeten beslissen’, aldus de oefenmeester.

RZ BAFLO TEN ONDER IN DUEL MET NEC DELFZIJL
NEC Delfzijl lijkt zijn draai te hebben gevonden en keerde nu met een 0-3 zege op RZ Baflo terug naar de havenplaats.

De gasten waren in de eerste helft wat te onrustig aan de bal omdat men het leer te snel diep wilde spelen in plaats van het leer even terug te leggen en naar een andere oplossing te zoeken. De gastheren lieten zich op eigen helft terugzakken en speelden op de counter. Dat deden ze af en toe goed, maar tot schade leidde dat niet voor de bezoekers. NEC Delfzijl verzuimde in een vroeg stadium afstand te nemen. Jurelly Torbed kreeg misschien wel de grootste mogelijkheid, maar verzuimde oog in oog met de keeper af te ronden. Vlak voor rust was het Jeffrey Roeters die de ban wist te breken, waardoor de ploeg van trainer Roy Kamps toch met een voorsprong kon gaan rusten: 0-1.

In de tweede helft kreeg RZ Baflo amper mogelijkheden om ook maar in de buurt van het strafschopgebied van NEC te komen. Kamps had wat omzettingen binnen het team gedaan, waardoor er meer voetballend vermogen op de mat kon worden gelegd. Omdat het nog te lang duurde alvorens de wedstrijd in het slot werd gegooid, kwamen er na driekwart wedstrijd ook nog wat aanvullende impulsen bij. Nadat invaller Edwin Hodzic onderuit was gehaald, kwam de bal op de stip te liggen, maar Niels Boersma liet de mogelijkheid liggen om de bal tegen het nylon te jagen. Vervolgens ging Jeanclar Torbed binnen de beruchte lijnen onderuit en nu was het Wilbert Lambeck die het leer opeiste voor de tweede penalty van de dag. Hij zorgde voor 0-2. Middenvelder Eduardo Gallego Moreno, prima op dreef, besliste het duel definitief door een vrije trap van ene meter of twintig vol in de kruising te jagen: 0-3.

Roy Kamps (NEC Delfzijl): ‘Dit geeft natuurlijk een lekker gevoel, al hadden we het duel wel wat eerder mogen beslissen. Het bleef te lang 0-1. We hebben in ieder geval een goede teamprestatie geleverd, daar kunnen we mee vooruit. Verder moet ik ook zeggen dat de wisselingen binnen het team goed hebben uitgepakt. Dat maakt de concurrentie binnen de selectie alleen maar groter en dat is een goed teken.’

Overzicht 5e Klasse
In eigen huis is het Schildwolder SGV er andermaal in geslaagd om een overwinning met dubbele cijfers neer te zetten. Was Eenrum een week eerder al geen partij (1-10), nu kreeg het Ulrumer VVSV ’09 een draai om de oren. De gastheren wisten met 10-0 te winnen. Jos Hoeksema nam vijf doelpunten voor zijn rekening. Jordi Blokker scoorde drie keer en Sander Dijkstra was goed voor twee treffers. In het duel tussen FC LEO en Stedum was Jasper Wiersum op schot. Hij scoorde drie keer. Stedum wist er slechts eentje tegenover te zetten en verloor dus met 3-1. De eretreffer kwam op naam van Tim Ypey. In Oldehove kreeg het Kantster KRC met 2-20 klop van OKVC en dat was de eerste nederlaag voor de mannen van Johan de Keijser.

NIPTE ZEGE EZINGE OP BEZOEK BIJ EENRUM
Als voormalige trainer van Eenrum wist Ronald Bouwman dat het voor zijn huidige ploeg Ezinge geen eenvoudige middag zou gaan worden. Ook omdat Eenrum voor het eerst vrijwel compleet kon aantreden.

De gastheren kwamen wel op achterstand door een treffer van Paul Broekhuizen (0-1), maar kwamen steeds beter in de wedstrijd te zitten. De laatste tien minuten voor de thee waren de gasten het ene beetje kwijt en profiteerde Eenrum. Bobo Miedema wist voor de 1-1 te zorgen. Het had nog mooier kunnen worden voor de thuisclub, maar een tweede treffer werd wegens buitenspel afgekeurd. Ezinge kwam na de thee sterk uit de kleedkamer en na een prima individuele actie van Thomas Vlonk kwam broer Marc in balbezit. Hij zorgde voor 1-2 en op dat moment had Ezinge moeten doordrukken. Er bleven echter teveel mogelijkheden onbenut en dus bleef het tot het laatste fluitsignaal spannend. Aan de stand zou echter niets meer veranderen en dus kon Ezinge de punten in de knip steken.

* Eenrum – Ezinge 1-2 (1-1). Paul Broekhuizen 0-1; Marc Vlonk 1-2

WARFFUM EN NOORDPOOL UFC OP GELIJKE HOOGTE
Warffum en het bezoekende Noordpool UFC hebben er alles aan gedaan om het publiek te vermaken., De toeschouwers kregen zes treffers te zien, waarbij het aan beide kanten drie keer vissen was en er dus een 3-3 eindstand op het wedstrijdformulier kwam te staan. En dat was met name zuur voor Warffum, dat een 3-1 voorsprong volledig zag wegsmelten.

Binnen een kwartier werd het spel door de thuisclub op de wagen gezet. Een diepe bal van Jan Pieter Meijer werd op de juiste waarde getaxeerd door Jeroen Zwart: 1-0. Warffum had het meeste balbezit, maar moest oppassen voor de counters van de Uithuizers. Die hadden in de fysiek sterke Jarickson Saragoza een explosieve speler die constant voor dreiging wist te zorgen. Toch waren het de gastheren die de kansen kregen. In de 27e minuut was het andermaal Jeroen Zwart die het doel wist te vinden, nu op aangeven van Stefan van den Berg: 2-0.De gastheren leken op rozen te zitten en dachten we een tandje terug te kunnen schakelen. Meteen was daar de counter van Noordpool UFC en had doelman Eddy Renses het nakijken na een boogbal van Haben Mulue Rezene: 2-1.

Noordpool UFC moest daarna noodgedwongen een wissel toepassen omdat Danillo Machiels al geel had gezien en op het randje liep te balanceren. Op slag van rust wist Warffum de derde van de middag te produceren. Uit ene corner wist Remon Bijsterveld de bal panklaar voor de voeten van Jan Pieter Meijer te krijgen en die maakte geen fout: 3-1. Na de doelwisseling liet Noordpool UFC zien wat het van plan was. Warffum moest al snel aan de noodrem trekken en de toegekende strafschop werd echter onschadelijk gemaakt.

Zo gemakkelijk als het in de eerste helft allemaal ging voor Warffum, zo fout ging het in het tweede bedrijf. Chris Hamminga en Timo Hooijer werden vervangen door Jelle van der Veen en Stevenson Stoepker. Voor Hooijer was het vooralsnog zijn laatste wedstrijd. Hij gaat op reis naar Indonesië. De wissels stonden goed en wel binnen de lijnen of er werd in de omschakeling knullig balverlies geleden. Jarickson Saragoza toonde zijn killersinstinct en zorgde voor 3-2. Warffum was het daarna even helemaal kwijt en twee minuten na de aansluiting kreeg men ook nog de gelijkmaker om de oren. Nu was Joran Bos de gevierde man: 3-3. Noordpool UFC rook bloed en Warffum was rijp voor de sloop. De gastheren werden volledig overlopen en ondanks wat omzettingen bleven de gasten de betere ploeg. Er moest meer dan eens aan de noodrem worden getrokken ne dat leverde een viertal gele kaarten op.

Toch liet de thuisclub nog een prima aanval zien. Een afgemeten voorzet van Jeroen Zwart op Stefan van den Berg verdween echter huizenhoog over het inmiddels lege doel. Het was typerend voor de Warffumers dat ze een dergelijke kans niet wisten te benutten. Doelman Eddy Renses kreeg de grootste complimenten omdat hij, soms met kunst- en vliegwerk, meer Uithuizer treffers had weten te vorkomen.

* Warffum – Noordpool UFC 3-3 (3-1). Jeroen Zwart 1-0; Jeroen Zwart 2-0; Haben Mulue Rezene 2-1; Jan Pieter Meijer 3-1; Jarickson Saragoza 3-2; Joran Bos 3-3.

5e Klasse E Zaterdag
ONNODIGE NEDERLAAG VOOR GEO
Het Garmerwolder GEO speelde zaterdag de uitwedstrijd tegen SC Stadspark. Een voor GEO onbekende tegenstander die dit jaar op een lager niveau zijn wedstrijden moet spelen na de degradatie uit de vierde klasse.

Na een lange afwezigheid kon trainer Leendert Nieborg ook weer een beroep op Bart van der Tuuk doen. Dit was meteen merkbaar want hij was voortdurend een plaag voor de verdediging van de Stadjers en pikte ook weer twee goals mee. Helaas voor GEO was nog niet de hele scherpte terug want er waren diverse grote mogelijkheden voor hem om dat aantal te vergroten.
GEO begon prima aan de wedstrijd wat in de 10e minuut al een kans voor Bart van der Tuuk betekende. Hij stond oog in oog met de keeper, maar wist de bal niet binnen te schuiven. Binnen een minuut lag het leer echter wel achter Remco Been. De voorzet vanaf de achterlijn werd niet goed verdedigd en koppend werd het 1-0 voor SC Stadspark. De wedstrijd golfde op en neer waarbij aan beide kanten mogelijkheden vielen te noteren. De grootste kans was voor Alex Sarfo die vanaf drie meter de bal voor het inkoppen had, maar niet wist te scoren. In de 35e minuut werd het uit een strafschop 2-0 voor SC Stadspark. In een ongelukkige poging om een doelpoging te voorkomen botste Lauren van de Kamp tegen een Stadjer aan. Ondanks deze tweede domper bleef GEO voetballen en kreeg het in de 38e minuut zelf een strafschop. Alex Sarfo werd door de keeper onderuit gehaald. Bart van der Tuuk verzilverde deze kans: 2-1. In plaats van met een voorsprong de kleedkamer in te gaan, wat gezien de vele mogelijkheden wel had gemoeten, ging GEO nu met een achterstand de rust in.

Na de rust pakte GEO het niveau weer op waar men voor de thee mee was gestopt. Binnen vijf minuten werd de verdiende gelijkmaker gemaakt door Aron van Geffen uit een voorzet van zijn broer Harold. Helaas voor GEO liet de prima leidende scheidrechter zich in de 23e minuut beetnemen. Een speler van SC Stadspark maakte een schwalbe en versierde hiermee een vrije trap net buiten het strafschopgebied. De goed genomen vrije trap werd in eerste instantie nog door Remco Been verwerkt maar in de rebound alsnog ingetikt. Het werd voor GEO nog erger toen in de 28e minuut een bal vanaf de achterlijn bij de tweede paal naar binnen viel. Een volledig verkeerd geraakte bal plofte tegen het nylon: 4-2.

Ook in deze wedstrijd zat het GEO dus niet mee. Alle goede bedoelingen konden nu weer in de prullenbak. De 5-2 in de 85e minuut was hier een logisch gevolg van. De scherpte was er op dat moment niet echt meer. In de 87e minuut maakte Bart van der Tuuk nog wel de 5-3. Uit een lange bal tastte de keeper van SC Stadpark volledig mis en gaf Van der Tuuk de mogelijkheid om te scoren. Binnen een minuut kreeg hij zelfs nog de kans op zijn derde goal van de middag. Alleen voor de keeper schoot hij de bal echter in het zijnet.

Leendert Nieborg (GEO): ‘We hebben een goede wedstrijd gespeeld maar niet het gewenste resultaat behaald. Te veel kansen werden gemist en we kregen ze te gemakkelijk tegen. Zaterdag staat de wedstrijd op het programma. Dan komt koploper Haren op bezoek.’

Kloosterburen – Alteveer    3-0
Doelpunten Kloosterburen: Mathijs Voos, Niels Bolt en 1x eigen doel.

USQUERT IN SLOTFASE ONDERUIT
Usquert is er niet in geslaagd om op eigen veld punten te pakken in het treffen met Groen Geel. Op zich geen schande, als bedacht wordt dat de Stadjers de twee voorgaande wedstrijden allebei met 10-0 hadden weten te winnen. Alteveer en SV Woltersum waren toen niet meer dan een speelbal. Met Usquert was dat wel even anders. Het liep allemaal niet zoals de gasten graag wilden. Het team van trainer Jan Blaauw had na de 0-4 overwinning op SV Woltersum vertrouwen getankt en bood de bezoekers verdienstelijk tegenstand. Voor de thee werd er niet gescoord. Nadat Groen Geel in het tweede bedrijf op voorsprong was gekomen, wist Rick Blaauw de gelijkmaker te produceren en leek er zich een kleine sensatie af te tekenen. In de ultieme slotfase ging het echter alsnog mis en wist Groen Geel het verschil te maken: 1-3. ‘Dit is erg zuur, want we hadden op zijn minst een gelijkspel verdiend. Zondag maar weer opnieuw proberen’, sprak Jan Blaauw na afloop. Dan speelt zijn team de uitwedstrijd tegen Alteveer, dat nog geen punten heeft weten te scoren.

No Replies to "Overzicht amateurvoetbal"