Corenos na zege op SC Scheemda van hatelijke nul verlost

Corenos is er op eigen veld in geslaagd om het treffen met SC Scheemda in een driepunter om te zetten. De 3-0 eindstand doet vermoeden dat de Scheemders niet veel in de melk hadden te brokkelen, maar dat was geenszins het geval. De krachtsverhoudingen waren namelijk niet zo groot.

Beide teams hadden het zoet van de overwinning tot aan de aftrap van de vierde competitieronde nog niet mogen proeven. Sterker nog, daar waar SC Scheemda in ieder geval al twee doelpuntloze remises had weten te boeken, stond Corenos nog met lege handen. Voor beide teams gold dat een overwinning in ieder geval wat zelfvertrouwen zou geven.  Er was aanvankelijk maar een ploeg die aanspraak kon maken op de openingstreffer op het veld aan de Zuster Kortestraat in Roodeschool. De passes die vanaf de zijkanten moesten komen waren echter niet nauwkeurig genoeg, waardoor echt grote kansen voor de Scheemders uitbleven. Schoten van afstand misten de scherpte. Bij een onderschepping aan de linkerkant van Corenos was het in de voorhoede een situatie van drie tegen drie spelers, waarbij een lange bal werd gegeven in de hoop dat daar iets mee gedaan kon worden. De lange bal moest gewonnen worden door een uitstappende verdediger van SC Scheemda, maar werd gemist. Daardoor ontstond er een overtalsituatie in het voordeel van de gastheren en dat leverde meteen een grote kans op die resoluut werd verzilverd door Tim Uil, die de bal langs Edwin Kuipers wist te schieten: 1-0.

Zuur voor SC Scheemda, maar dat zat niet bij de pakken neer. Enkele minuten na de openingstreffer leek de gelijkmaker in de lucht te hangen. Spits Beorn Eiten werd richting Roodschoulster doel gestuurd, maar daar waar de gastheren wel meteen raak wisten te mikken, lieten de Scheemders de uitgelezen mogelijkheid liggen. Doelwachter Dennis Carretero bleef baas in eigen doel. Het spel golfde vanaf dat moment op en neer en ontsnapten de bezoekers aan een strafschop toen er hands werd gemaakt. De arbiter van dienst had het niet gezien en dus mocht Corenos zich terecht beklagen. Het duel leek op een 1-0 ruststand af te stevenen, maar knullig balverlies halverwege de eigen speelhelft leidde een aanval van Corenos in. Jordan Muller wist Dirk ten Have de bal afhandig te maken en zag vanuit een ooghoek dat Edwin Kuipers te ver voor zijn domein stond. Muller bedacht zich geen moment en liet de sluitpost vanaf een meter of dertig met een fraaie curve kansloos: 2-0.

Na de doelwisseling was er sprake van een open wedstrijd waarbij Corenos op kansen loerde om verder weg te lopen en SC Scheemda verwoede pogingen deed om de schade te repareren. Nu was het de thuisclub die zich onnauwkeurig toonde en daar profiteerden de Scheemders van door na driekwart wedstrijd voor 2-1 te zorgen via Beorn Eiten, die de bal panklaar voor zijn voeten kreeg gelegd door Thijs Heeg. Het feestje werd echter bedorven door een vlagsignaal van de Roodeschoolster assistent die buitenspel had geconstateerd. Het signaal werd door de leidsman overgenomen. Een hectische slotfase bleef daardoor uit en uiteindelijk wist Corenos er ook nog via Germen Tamsma 3-0 van te maken.

Marco Pesiwarissa (Corenos): ‘Op basis van het aantal kansen ben ik van mening dat we terecht hebben gewonnen. We hebben nu al een waslijst aan blessures en spelers die niet fit aan de wedstrijd konden beginnen. We moesten nu een beroep doen op spelers van het tweede team. Die hebben het prima gedaan. Ik moet de ploeg sowieso een groot compliment geven. Ze hebben keihard gewerkt. Zowel voor als met elkaar. Hard werken is ook de basis als het nog niet lekker loopt en dat hebben we gedaan. We zijn in ieder geval van die hatelijke nul af.’

Gerrie Drent (SC Scheemda): ‘De uitslag is uiteraard voor iedereen een teleurstelling, maar we houden moed. Het had vandaag zomaar anders kunnen lopen. Binnenkort gaat het kwartje onze kant op vallen en begroeten ook wij onze eerste driepunter.’ Over de afgekeurde goal zei de coach: ‘Dat was zeker geen buitenspel als je het mij vraagt. Maar goed, hij wilde de 2-1 voorkomen en dat is hem gelukt.’

* Corenos – SC Scheemda 3-0 (2-0). Tim Uil 1-0; Jordan Muller 2-0; Germen Tamsma 3-0 (foto: ©Marcel Monden).

No Replies to "Corenos na zege op SC Scheemda van hatelijke nul verlost"