Effectief Ezinge heeft geen kind aan zwak FC LEO

Ezinge heeft er in de thuiswedstrijd tegen FC LEO geen misverstand over laten bestaan wie er aan het einde van de rit als winnaar van het veld zou stappen. Binnen 120 seconden was het voor de eerste keer raak en behoudens een fase na de rust kwamen de zwak spelende Leensters er niet aan te pas. De gastheren zouden uiteindelijk met 4-1 winnen.

Trainer Ronald Bouwman had zijn huiswerk kennelijk goed gedaan. Vanaf de aftrap werd er druk op het doel van FC LEO gezet en na twee minuten spelen klonken de eerste juichkreten op het sportpark in Feerwerd. Jesper Bouwman wist met een prima pass zijn teamgenoot Jasper Dijkstra te bereiken. Die omspeelde op zijn beurt doelman Tuma en liet de 1-0 aantekenen. Een prima opsteker voor de gastheren, een bittere pil daarentegen voor de Leensters. In het verdere verloop van de eerste helft speelde de wedstrijd zich vooral op het middenveld af en was Ezinge alleen nog gevaarlijk met een kopbal van Jelle Huizing. Doelman John Nooren hoefde zich daarentegen maar twee keer in te spannen om een vrije bal en een inzet bij de eerste paal te keren. Voor meer gevaar wist FC LEO namelijk niet te zorgen. Op slag van rust wist de thuisclub de marge te verdubbelen. Het was Jasper Dijkstra die een vrije bal van Jesper Bouwman slim met het hoofd wist te verlengen: 2-0.

Na de doelwisseling probeerde FC LEO wel wat terug te doen, maar kwam Jasper Wiersum tot twee keer toe niet aan een treffer. Na een klein uur spelen zat het duel op slot toen Jasper Dijkstra de diepte zocht en teamgenoot Ewold Staal op de rand van het strafschopgebied zag staan. Dijkstra liet een prima voorzet los die middels een volley door Staal tegen het nylon werd geschoten: 3-0. De Leensters probeerden het daarna nog wel, maar wisten Ezinge niet echt in verlegenheid te brengen. De ruimtes die de gasten achterin lieten vallen omdat er meer risico’s genomen moesten worden, werden goed benut door de thuisclub.. Thomas Vlonk had nog een prima actie in huis en stelde broer Mark, net als een week eerder, in staat om de stand op 4-0 te bepalen. De treffer die ten minuten voor het einde door Rick Koster werd gemaakt, was slechts een kleine pleister op een veel te grote wond: 4-1. FC LEO had het lelijk laten liggen tijdens het duel en kreeg daarvoor de rekening gepresenteerd. Achter koploper SGV en Meedhuizen deelt Ezinge de derde plaats nu met Zeester en Warffum.. De Leensters zijn ietsje teruggezakt.

Ronald Bouwman (Ezinge): ‘Op voorhand ga je er niet van uit dat je wel even van FC LEO zal winnen. De zege in deze hoogte kwam dan ook onverwacht, maar we zijn er niet minder blij mee. We zijn heel effectief met de kansen omgesprongen en waren beter in de duels. Dit is een meer dan verdiende overwinning.’

Rowan Rozema (FC LEO): ‘Ja, het was niet best en dat is een understatement. Als iedereenzijn man laat lopen en er wordt alleen maar naar elkaar gekeken, dan wordt het heel lastig om een wedstrijd te winnen. Er waren teveel jongens die door de ondergrens gingen. Het was echt bedroevend slecht. Die gasten kunnen allemaal zo goed voetballen, maar als we op zaterdag het veld op lopen is kennelijk alles vergeten wat er doordeweeks wordt gedaan en besproken. Als je dan ook nog niet eens voor elkaar door het vuur wilt gaan, wordt het moeilijk. Donderdag krijgen we de kans om ons in het duel met KRC te revancheren.’

* Ezinge – FC LEO 4-1 (2-0). Jasper Dijkstra 1-0; Jasper Dijkstra 2-0; Ewold Staal 3-0; Mark Vlonk 4-0; Rick Koster 4-1 (foto: Henk Cruiming).

No Replies to "Effectief Ezinge heeft geen kind aan zwak FC LEO"