THOS blijft Siddeburen de baas in tumultueuze slotfase

Het duel tussen gastheer Siddeburen en THOS uit Beerta werd pas in de extra tijd beslist. Heel lang keken de ongeveer 150 supporters naar een slechte wedstrijd, waarin THOS na 23 minuten op voorsprong wist te komen en het pover acterende Siddeburen er maar niet in slaagde om ook maar één fatsoenlijke kans te creëren. In de 93e minuut lag de bal echter op elf meter van keeper Harry Dijkhuis, schoot invaller Wesley Hartman de gelijkmaker tegen het nylon en leek de thuisclub toch nog een punt aan het duel over te houden. In extremis was het echter Robin Schut die de gasten alsnog de winst (1-2) wist te bezorgen.

Tot aan de 22e minuut van het duel in 4C viel er bitter weinig te beleven op het sportpark Ewensborg. Beide ploegen kwamen niet tot aanvaardbaar voetbal, al lag dat er bij de thuisclub wat dikker bovenop dan bij de Beertsters. Daar zorgden met name Dennis Prins, Youri Bakker en de zeer behendige Elvis Beslic er wel voor dat Siddeburen achterin moest blijven opletten. De gastheren hadden hun dag niet en eigenlijk zou een time-out wel gunstig zijn om de koppen eens bij elkaar te steken. De heren werden op hun wenken bediend, want scheidsrechter Brands uit Assen floot af omdat hij een kuitblessure had opgelopen. De Drent kon niet verder en dus moest er een andere arbiter gevonden worden. Die was er in de persoon van Hans Bulthuis en dus konden de ploegen na een dikke twintig minuten weer verder. In die fase was het uitgerekend Elvis die wel heel gemakkelijk uit de rug van twee tegenstanders kon weglopen en zijn team op voorsprong wist te zetten: 0-1.

Wat Siddeburen ook probeerde om die tegenvaller weg te poetsen, niets wilde lukken. Het passen, bewegen zonder bal en het teveel in een overvol centrum lopen breien leverde geen enkel volwaardige doelpoging op. Gialt Faber probeerde het nog wel twee keer van afstand, maar miste de juiste richting. Twaalf minuten na de onderbreking floot Bulthuis voor de rust. Iedereen keek vertwijfeld op zijn horloge, omdat er toch echt nog een minuut of tien gevoetbald moest worden. In de communicatie van de ene naar de andere arbiter was kennelijk iets mis gegaan. Zonder al teveel te mopperen liep iedereen echter nar de kleedkamer en moesten de kleumende toeschouwers maar hopen dat de tweede helft wat meer soelaas zou bieden.

Het thuisfront kwam bedrogen uit, want ook in het tweede bedrijf kwam Siddeburen allesbehalve scherp uit de kleedkamer. THOS kreeg alle ruimte om het duel in het slot te gooien, maar verzuimde dit meerdere keren te doen. Een glijpartij van goalie Thomas Hartman was de thuisclub bijna fataal geworden na 47 minuten voetbal. Hij had echter het geluk dat men bij THOS voorin nog niet helemaal bij de les was. Uit de eerste fatsoenlijke aanval van Siddeburen was het andermaal Gialt Faber die het van afstand probeerde. Zijn inzet verdween echter in de ballenvanger. De gastheren probeerden het wel, maar ieder greintje overtuiging ontbrak. Sterker nog, de frustratie over het eigen onvermogen de wedstrijd te kantelen leidde tot overtredingen die over het randje gingen. Karsten Wierenga was de eerste die op de bon ging toen hij Davey van Meerveld doormidden probeerde te schoppen. De Siddebuurster raakte gelukkig niets en dat was maar goed ook. Niet veel later deed Mathijs Hensens een poging en ook hij zag geel. Terwijl een schotje van Julian Pot was mislukt en Rik Moesker een voorzet langs de verkeerde kant van de paal had gekopt, leek THOS het duel te beslissen. Een eerste doelpoging ging nog mis, maar in de rebound werd de bal alsnog tegen het nylon geschoten. Het feestje ging echter niet door omdat er buitenspel was geconstateerd.

De tijd kroop voorbij en het had er alle schijn van dat Siddeburen zich bij een nederlaag zou moeten neerleggen. En toen was daar ineens die tumultueuze slotfase. Bij een aanval van Siddeburen over de linkerkant en de daarop volgende voorzet zou Robin Schut hands hebben gemaakt. De zondaar was zich van geen kwaad bewust, maar arbiter Bulthuis wees resoluut naar de stip. Wesley Hartman schoot het leer vanaf elf meter kiezelhard binnen: 1-1. Siddeburen leek een gestolen punt aan het treffen over te houden, maar liet zich meteen na de aftrap kinderlijk eenvoudig verrassen. Vanaf links werd de bal voor het doel van Thomas Hartman getrokken. Niemand leek de voet tegen het speeltuig te kunnen krijgen, maar bij de verste paal was het Robin Schut die iedereen te slim af was en voor 1-2 wist te zorgen. En weer ging de vlag omhoog, maar fluitist Bulthuis kende de treffer toe. Uitgerekend de man die de strafschop had veroorzaakt, was nu het middelpunt van een Beertster feestje. Siddeburen mocht daarna nog aftrappen, maar meteen daarna floot Bulthuis voor de laatste keer en waren de punten voor de ploeg die er de meeste aanspraak op had mogen maken.

Bert Brugge (Siddeburen): ‘Het was natuurlijk mooi geweest als we een punt hadden gepakt, maar we laten ons daarna zo eenvoudig aftroeven. Dat mag nooit gebeuren. Dit was niet het Siddeburen van de voorgaande weken. We trainen messcherp en iedereen weet wat hem te doen staat en dan krijg je zo’n wedstrijd voorgeschoteld. Er klopte echt helemaal niets van. Alles ging fout. Als we er al een remise aan hadden overgehouden, zou het zeker een gestolen punt zijn geweest.’

Bob Mulder (THOS): ‘Wij hadden het duel veel eerder in het slot moeten gooien. Zeker voor de thee al. Maar goed, dat gebeurt niet en dan loop je natuurlijk altijd kans dat je een keer tegen een zeperd aan loopt. Dat was met die strafschop bijna gebeurd. Ik vond het een discutabele strafschop, maar goed. Gelukkig weten we dat dan meteen weer recht te zetten en hebben we de punten uiteindelijk zelf gehouden. Ik denk dat dat ook niet meer dan terecht is.’

* Siddeburen – THOS 1-2 (0-1). Elvis Beslic 0-1; Wesley Hartman 1-1 (strafschop); Robin Schut 1-2.

No Replies to "THOS blijft Siddeburen de baas in tumultueuze slotfase"