Overzicht amateurvoetbal

Het voetbaloverzicht is er weer in beknopte vorm. Wel met veel doelpunten en het grootste aandeel daarin hebben Oldambtster Boys en Wagenborger Boys geleverd. Daar vielen maar liefst zestien treffers. Erik Kort is wat dat betreft met afstand de speler van de week. De Wagenborger trof maar liefst zeven keer het nylon. Het Schildwolder SGV blijft aan de winnende hand. Nu werd gastheer Zeester aan de kant geschoven. Meedhuizen kwam met de schrik vrij in Uithuizen en het Garmerwolder GEO liet na om koploper Haren te kloppen.

2e Klasse J Zaterdag
SV BEDUM – ACHILLES 1894 2-4

Doelpunten Achilles 1894: Kerim Yanik (2), Ferdi Hidding en Remy Klaassens
Doelpunten SV Bedum: Twan Ahlers (2)

3e Klasse C Zaterdag
SC LOPPERSUM KOMT NIET LANGS ZUIDHORN

Op het sportpark aan de Bosweg in Loppersum zijn de liefhebbers van doelpunten niet aan hun trekken gekomen. De thuiswedstrijd van SC Loppersum tegen Zuidhorn eindigde namelijk zonder treffers. Op basis van het balbezit hadden de gasten misschien wel wat meer moeten krijgen, maar dan moet je dit wel weten uit te buiten. Daarbij kwam overigens nog dat doelman Marvin Hoeksema van de gastheren behoorlijk op dreef was en met een paar hele goede reddingen wist te zorgden dat zijn doel schoon bleef. Geluk bij een ongeluk was voor het team van trainer Heiko van den Berg dat de fluitist van de dag een handsbal van de op de doellijn staande Diederik Dijk over het hoofd zag, anders had het nog naar kunnen aflopen voor de thuisclub. ‘Er zat voor ons niet meer in dan een punt’, oordeelde de oefenmeester van de Lopsters na afloop. Een plotseling opgedoken kat zorgde nog wat voor hilariteit in de slotfase van de wedstrijd. Hij was het veld komen oplopen en voelde zich kennelijk wel op zijn gemak tussen al die voetballers. Uiteindelijk wist men het dier zo ver te krijgen dat hij het veld verliet en kon het duel worden uitgespeeld (zie foto).

4e Klasse D Zaterdag
SV HAULERWIJK – SIOS 3-1

Het Sauwerder SIOS heeft de uitwedstrijd tegen SV Haulerwijk met 3-1 verloren. De gasten kwamen te laat op gang en liepen vlak voor de thee al achter de feiten aan. Het eerste half uur van de tweestrijd kwam het team van coach Quincy Dijkstra nog goed weg. De gastheren lieten een aantal goede mogelijkheden onbenut om de score te openen. Na die fase was het Reinder de Haan die koppend dicht bij een voorsprong voor de bezoekers was, maar SIOS bevindt zich in ene fase dat dit soort kansen er ook niet in gaan. In een tijdsbestek van amper tien minuten wist SV Haulerwijk vervolgens het verschil te maken dankzij treffers van Patrick en Jarno Hilhorst. Voor SIOS bleef er niets anders over dan de wonden te likken en hopen op een betere tweede helft. Na de thee ontstonden er voor beide doelen maar weinig kansen. In de 63e minuut maakte de thuisclub er 3-0 via Patrick Hilhorst van en was het duel wel gespeeld. Tien minuten voor het einde deden de gasten nog iets terug. Uit een corner van Menno Dijkstra scoorde Sander Bultena de 3-1. In de minuten die volgden waren er zelfs nog mogelijkheden op meer, maar Rohan Dijk, Flaviou Fatima en Menno Dijkstra wisten het net niet nog een keer aan de goede kant te raken. ‘Het is jammer dat wij in de eerste tachtig minuten niet zo fel en kort in de duels zaten. Hierdoor verlies je de wedstrijd, al moet ik ook eerlijk zijn. SV Haulerwijk ging in deze fase ook meer naar achteren spelen’, vertelde Quincy Dijkstra na afloop.

HS ’88 – NOORDWOLDE 5-1
Doelpunten HS ’88: Arno Oosterhof (2), Jaap Waijer, Sven Rosevink en Jort Oosterhof.

NOORDPOOL UFC – MEEDHUIZEN 2-3
Meedhuizen heeft het zich erg moeilijk gemaakt in de uitwedstrijd tegen het Uithuizer Noordpool UFC. De ploeg van trainer Bob Mulder wist het duel uiteindelijk wel met 2-3 te winnen van de gastheren, die overigens al na vijf minuten op voorsprong wisten te komen.

De bal kwam al snel op de stip te liggen toen Junior Cissé in de fout ging en Jarickson Saragoza vanaf elf meter raak schoot: 1-0. Lang hoefde doelman Mickael Bos niet te treuren over het feit dat hij was gepasseerd, want twee minuten later bracht Kevin Reiffers beide ploegen weer op gelijke hoogte: 1-1. Een kort genomen corner van Roy de Groot leidde een eentweetje in met Kevin Reiffers. Laatstgenoemde veegde de bal richting Uithuizer doel en zag het leer in de bovenhoek verdwijnen: 1-2. Sluitpost Egbert van der Bijl had er kennelijk niet op gerekend. Noordpool UFC bleef bij de les en opende de jacht op de gelijkmaker. Die zou er ook komen toen een bal van Kevin Reiffers werd onderschept en Jarickson Saragoza liet zien hoe waardevol hij voor Noordpool UFC is: 2-2. Met die stand brak ook de rust aan en dus was het even afwachten wat er aan beide kanten bedacht zou worden om het duel naar zich toe te trekken.

Met de wind in de rug probeerden de geelzwarten het doel van Bos onder vuur te nemen, maar de goal zou aan de andere kant vallen. Een steekbal van Rafael Leirissa belandde bij de ingevallen Randy Bonthuis. Die ging binnen het Uithuizer strafschopgebied als een stervende zwaan naar de grond toen hij een aanraking voelde. Scheidsrechter Thon aarzelde even, maar besloot de bal toch op de stip te leggen. Kevin Reiffers zorgde daarna voor de hernieuwde voorsprong van Meedhuizen: 2-3. In het slot van de wedstrijd moest Meedhuizen nog op de tanden bijten, nadat Jaimy de Haan met rood van het veld was gestuurd omdat hij te laat een tackle had ingezet. Noordpool UFC kreeg nog een paar goede mogelijkheden en goalie Mickael Bos overleefde hachelijke momenten, maar uiteindelijk staken de gasten de winst in de knip.

Meedhuizen had het lastig gehad, maar kon uiteindelijk aan het einde van de middag constateren dat het nog steeds in het spoor van koploper SGV is gebleven. Dat is overigens de eerstvolgende tegenstander van Noordpool UFC over twee weken. Meedhuizen ontvangt dan op eigen veld KRC.

KRC – WARFFUM 2-4
Niet alleen het weer was onvoorspelbaar tijdens het duel tussen het Kantster KRC en Warffum. Ook het duel kon alle kanten op. Dat had zeker met de sterk wisselende wind te maken. De Warffumers wisten weliswaar met 2-4 te winnen, maar het was helemaal niet gek geweest als de gastheren een punt aan het duel hadden overgehouden.

Met goed combinatiespel toog Warffum richting het doel van KRC en wist de score al na vier minuten open te breken. Chris Hammenga gaf de bal mee aan Stefan van den Berg en die maakte geen fout: 0-1. KRC leek niet echt onder de indruk van deze tegenslag en beet fel van zich af. De gastheren zochten veelvuldig de aanval en keeper Eddy Renses moest alles in het werk stellen om zich de Kantsters van het lijf te houden. Bij een van die pogingen nam hij een speler mee. De doelman kreeg geel, maar de vrije trap leverde niets op. Toch zou KRC langszij komen. Martin Swart wist een voorzet te verzilveren en bood de thuisclub nieuwe hoop: 1-1. Het spel golfde daarna op en neer totdat Stefan van den Berg op een meter of vijfendertig van het Kantster doel uithaalde. Het schot werd van richting veranderd en plofte in het doel: 1-2. En weer moest KRC in de achtervolging. Warffum drukte niet door tegen het team dat de as goed gesloten wist te houden en het fysieke duel niet schuwde.

Na de doelwisseling had KRC de wind in de rug en probeerde af en toe ook van afstand tot succes te komen. Bij een van die schoten leek Renses de inzet van Jeroen Brontsema te pareren, maar door de wind maakte het leer wat vreemde bewegingen en prompt stond het 2-2 door toedoen van Vanaf dat moment leek het duel in Kantster voordeel uit te vallen, want niet veel later kwam Warffum met de schrik vrij toen Julian Mulder een pegel van een meter of vijfentwintig op onderkant lat terecht zag komen. Na zeventig minuten stond het nog altijd gelijk en kon het kwartje alle kanten op vallen.

Een aantal wissels aan Warffumer zijde moesten er voor zorgen dat de gasten de touwtjes weer in handen kregen en dat bleek te lukken. Jeroen Zwart kegelde in de 78e minuut de 2-3 binnen en in de 85e minuut deed hij het nog eens dunnetjes over: 2-4.

Johan de Keijser (KRC): ‘Dit is een ongelukkige nederlaag. We hadden er een punt aan moeten overhouden. Een gelijkspel had de verhoudingen namelijk beter weergegeven. Het is voor ons ook erg zuur. We zaten veel beter in de wedstrijd dan vorige week. Jammer genoeg maken we zelf niet de 3-2 en door ene van richting veranderde bal scoren zij wel. Maar goed, ook dat hoort bij het proces waar we in zitten. We zijn zeker niet weggespeeld, maar dat levert jammer genoeg geen punten op.’

Nico de Vries (Warffum): ‘We zijn heel blij met deze winst, al kwam hij dan ook pas in de slotfase tot stand. De omstandigheden waren niet ideaal, maar daar hadden beide ploegen mee te kampen. We hebben nu een week rust en komen dan op eigen veld tegen Stedum in actie.’

VVSV ’09 – EENRUM 1-2
Doelpunt VVSV ’09: Hans Steigstra
Doelpunten Eenrum: Thijmen Stoker en Henry Groenbroek

STEDUM – OKVC 0-1

5e Klasse E Zaterdag
GEO – HAREN 2-2
Het Garmerwolder GEO heeft zaterdag een verdiende overwinning in blessuretijd uit handen laten glippen in de thuiswedstrijd tegen koploper Haren. De gasten hadden nog geen puntverlies geleden en waren dus sterk aan de competitie begonnen. Het zou een zware dobber worden voor de ploeg van Leendert Nieborg. Voetballend gezien gaat het de goede kant op met de Garmerwolders, maar het had tot op heden nog geen punten opgeleverd.

Bart van de Tuuk, vorige week nog goed voor twee goals, moest opnieuw wegens een blessure afhaken. Een tegenslag voor de toch al blessuregevoelige selectie van GEO. De eerste helft was er van het verschil op de ranglijst niets te zien. GEO was in deze fase veelal de bovenliggende partij en creëerde zich tal van mogelijkheden om te scoren. Met name Folkert van Zanten kreeg genoeg kansen om GEO op een verdiende voorsprong te zetten. In zowel de 9e als 18e minuut kreeg hij een honderd procent kans om de score te openen maar had het geluk niet aan zijn zijde. Haren, met de wind mee, stelde hier helemaal niets tegenover en wist zich niet een open kans te creëren. In de 43e minuut leek het voor GEO alsnog te gaan lukken. Uit een prima voorzet van Harold van Geffen leek Folkert van Zanten eindelijk te scoren maar de keeper van Haren wilde hier niet aan meewerken. Met een prima redding wist hij Folkert van Zanten van scoren af te houden. Voor GEO een teleurstellende 0-0 ruststand.

In de 60e minuut kwam, geheel tegen de verhouding in, Haren op een 0-1 voorsprong. Pieter van Zanten schatte een lange bal volledig verkeerd in. In plaats van de bal te controleren voor de stuit ging de bal over hem heen. De spits kon vanaf de middenlijn alleen op Remco Been afgaan om te scoren. Deze score bleef niet lang op het scorebord staan. De keeper van Haren schoot bij het wegweken tegen Alex Sarfo aan en de bal rolde in het doel: 1-1. Ook na de gelijkmaker bleef GEO het beste van spel houden en had ook in deze fase de 2-1 moeten maken. De grootse kans was voor Jurry de Boer die helaas oog in oog met de keeper niet wist te scoren. De verdiende voorsprong kwam er alsnog. In de 88e minuut maakte Harold van Geffen uit een prima genomen vrije trap de 2-1. In de 94e minuut van de wedstrijd ging het echter voor GEO alsnog mis. Uit een niet goed weggewerkte corner wist Haren de onverdiende 2-2 te scoren. Het schot werd in eerste instantie door Remco Been gestopt maar in de rebound alsnog ingeschoten. Dit was ook het laatste wapenfeit van de wedstrijd. GEO had een prima duel gespeeld, maar zichzelf opnieuw niet weten te belonen.

5e Klasse F Zaterdag
VVS – BATO 2-1

Doelpunten VVS: Mika Hillenga (2)

OLDAMBTSTER BOYS – WAGENBORGER BOYS 5-11
Doelpunten Oldambtster Boys: Emil Heeres, Jordi Sanders (2), Lars de Jonge en Waldo Droppert.
Doelpunten Wagenborger Boys: Erik Kort (7), Robin Riepma (2), Wesley Sannes en Bram Brons.

5e Klasse C Zondag
SV WOLTERSUM – WEO 4-3

Doelpunten SV Woltersum: Jeroen van Dijk (2), Quinten de Vries en Joep Vermeulen.
Doelpunten WEO: Niels Jansen (2) en Kebba Darboe.

FARMSUM – YDE DE PUNT 4-0
Doelpunten Farmsum: Justin Eigenberg (3) en Xander Zuur.

BELLINGWOLDE – KLOOSTERBUREN 1-1
Doelpunt Bellingwolde: Mick van Domburg
Doelpunt Kloosterburen: Peter Reitsma

No Replies to "Overzicht amateurvoetbal"