Sterk vv Winsum legt GRC Groningen over de knie

Met negen punten uit vier wedstrijden heeft eersteklasser vv Winsum geen enkele reden tot klagen. Zaterdag werd het bezoekende GRC Groningen op een overduidelijke 5-1 nederlaag getrakteerd en dus was er na het laatste fluitsignaal reden genoeg tot tevredenheid binnen de Winsumer gelederen. Tijs mulder scoorde twee keer, de overige treffers kwamen op naam van Menno Mulder, Yume Ramos en Jered Faleye.

Dat de Stadjers het niet eenvoudig zouden krijgen in het duel met het team van trainer Fred de Boer was wel duidelijk. De bezoekers hebben geen onaardige ploeg en kunnen prima voetballen, maar troffen in Winsum een tegenstander die bij vlagen sterk stond te spelen. Op een enkele uitschieter na wisten de gastheren hun opponent ver van het eigen doel te houden. Binnen 120 seconden was het al raak toen Tijs Mulder met een bekeken schot voor de openingstreffer wist te zorgen: 1-0. Een sterke start van de gastheren, die amper tien minuten later al een vervolg zou krijgen en ook nu was het Tijs Mulder die zich liet bejubelen na een rake schuiver: 2-0. De kansen waren er om het duel vroegtijdig en vakkundig ‘om zeep’ te helpen, maar het ontbrak op sommige momenten net aan dat beetje extra scherpte. GRC Groningen probeerde het wel, maar wist geen passend antwoord te vinden op het dominante spel van de gastheren en moest nog voor de pauze opnieuw het hoofd buigen. Nu was Menno Mulder die het middelpunt van een Winsumer feestje was: 3-0. Meteen daarna deed GRC Groningen iets terug en ook nu was het een Mulder die scoorde, namelijk Bram. De oud-speler van DVC Appingedam en NEC Delfzijl tekende voor de 3-1 ruststand.

Winsum moest na de thee tegen de harde wind opboksen. Dat had GRC in het eerste bedrijf al de nodige problemen opgeleverd. Men wist zich eigenlijk geen raad met de omstandigheden. Dat Winsum zich er beter tegen had gewapend bleek wel toen Tijs Mulder goed wist door te zetten en Yumé Ramos de teller op vier wist te brengen: 4-1. Er stond amper een uur op de klok of het was Jered Faleye die iedereen zijn hielen liet zien en de tussenstand op 5-1 wist te brengen. Het had er alle schijn van dat GRC Groningen onder de voet zou worden gelopen. De kansen daartoe waren er ook wel, maar meer doelpunten bleven uit in het resterende deel van de wedstrijd. Winsum had het duel gedomineerd en de gasten geen enkele illusie gelaten dat er ook maar iets te halen zou zijn. Het was dan ook niet alleen een verdiende, maar ook nog eens overtuigende zege van de gastheren.

Fred de Boer (vv Winsum): ‘Dit is natuurlijk hartstikke mooi voor Winsum. GRC is echt geen slechte ploeg. Ze vegen niet voor niets PKC ’83 van het veld, maar kennelijk waren ze nu niet zo goed op de omstandigheden voorbereid als wij. We gaan nu vol goede moed naar Groen Geel. Ik geef een paar spelers rust voor dat duel, want de competitie vinden we net even belangrijker. Toch gaan we er alles aan doen om de volgende ronde te bereiken.’ De aftrap van het bekertreffen op het sportpark Corpus den Hoorn is om 20.30 uur.

* Winsum – GRC Groningen 5-1 (3-1). Tijs Mulder 1-0; Tijs Mulder 2-0; Menno Mulder 3-0; Bram Mulder 3-1; Yumé Ramos 4-1; Jered Faleye 5-1 (foto: ©Sterkenburg Media/Winsum).

No Replies to "Sterk vv Winsum legt GRC Groningen over de knie"