Duel tussen KRC en FC LEO opnieuw gestaakt

Er lijkt geen zegen te rusten op het duel tussen KRC en FC LEO. Vorige maand moest de tweestrijd op het Kantster sportpark al na negen minuten gestaakt worden vanwege een beenbreuk. Nu was er opnieuw sprake van een breuk, al was het deze keer dan ook in de stroomvoorziening. Na zo’n drieëntwintig minuten voetbal viel een deel van de verlichting rondom het kunstgrasveld uit. De stand was op dat moment 2-0 in het voordeel van KRC.

Eind vorige maand waren er precies negen minuten gespeeld toen Johnny Zuidema van FC LEO een dubbele beenbreuk opliep in het duel met gastheer KRC. En dus moest er een nieuwe datum worden geprikt. Beide clubs kwamen overeen dat er op de donderdagavond voor het bekerweekeinde een tweede poging zou worden gewaagd. En zo geschiedde. In de knusse kantine van de Kantster vijfdeklasser was men er helemaal klaar voor. Daar was het overigens beter vertoeven dan op het veld, waar de harde wind en de regen voor een stuk minder sfeer zorgden. Beide teams verschenen niet helemaal okselfris aan de start, maar de coaches Johan de Keijser (KRC) en Rowan Rozema (FC LEO) wilden zich niet achter de afwezigen verschuilen. ‘We zijn het aan onze stand verplicht om dit duel te winnen’, sprak men binnen het Leenster kamp. ‘We klappen er meteen bovenop’, klonk het strijdlustig aan de andere zijde.

Meteen na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Coops uit Appingedam liet FC LEO zien wie de lakens zou gaan uitdelen.  In een tijdsbestek van tien minuten kregen de bezoekers, onder andere via Frank Veenwijk en Jasper Wiersum, een paar prima mogelijkheden, na dito aanvallen, om op voorsprong te komen. Niemand wist de trekker echter over te halen. Er bestaat zoiets als een oude voetbalwijsheid dat de tegenstander ze er wel in trapt als je het zelf niet doet. En dat was precies wat er in Kantens ook gebeurde. De eerste keer dat KRC voor de neus van vijfde doelman Henri Pijl opdook liet Stef Oosterhuis een prima voorzet vanaf de rechterkant van het veld aan zich voorbij gaan. Vijf minuten later was het wel raak toen een crosspass van de in de basis debuterende Raymond Kooman op rechts door Stef Oosterhuis werd opgepikt en diagonaal achter Pijl werd geschoten: 1-0. Veel tijd om van de schrik te bekomen kregen de gasten niet, want binnen tien minuten veerde de bank van KRC opnieuw op. En weer kwam de bal helemaal van links. Nu was het echter Martin Swart die aan de wieg stond van wat een treffer zou worden. Het speeltuig werd gecontroleerd door Jeroen Brontsema. Die liep een vijftal Leensters voorbij alsof het pionnen waren, sneed het strafschopgebied binnen en schoot de bal bij de verste paal fraai in de kruising: 2-0.

Honderdtwintig seconden later werd het aan één kant van het veld ineens aardedonker. De helft van de lichtmasten had het begeven. Omdat in de kantine en de kleedkamers verder alles functioneerde, moest de storing ergens anders gezocht worden. Het zou echter te lang duren alvorens een monteur er naar kon kijken en dus gingen ook de overige drie masten op zwart. Scheidsrechter Coops uit Appingedam vond op zeker moment dat er lang genoeg was gewacht op iemand die de draadjes weer met elkaar zou kunnen verbinden en besloot dat iedereen naar huis kon. In de kantine op het Jan Croezeplein bleef het ondanks die boodschap nog enige tijd gezellig. De overige aanwezigen doken de donkere, koude en verregende avond weer in. De KNVB heeft inmiddels een nieuwe datum geprikt voor het restant van de wedstrijd. De aftrap is vastgesteld voor zaterdag 16 december om half drie.

Rowan Rozema (FC LEO): ‘Even los van het feit dat dit hartstikke lullig is en dat je dit soort dingen niet in de hand hebt, moet ik wel zeggen dat we ons lelijk in de kaart hebben laten kijken. Aanvallend leek het wel aardig, maar we benutten de mogelijkheden niet. De manier waarop die twee goals vallen geeft te denken. Dat ging allemaal veel te gemakkelijk. Het werkt ook niet mee als je iedere week aanpassingen moet doen om een selectie rond te breien. Nu hadden we bijvoorbeeld Henri Pijl op doel. Ik verwijt hem helemaal niks, maar het is inmiddels wel de vijfde keeper die we gebruiken. We hebben gewoon geen stabiele basis waar we op kunnen bouwen. Voor een groot deel is dat overmacht, maar het is wel lastig voor een ploeg.’

Johan de Keijser (KRC): ‘Het is erg jammer dat het zo is gelopen. Helemaal voor ons. Ondanks dat FC LEO de eerste kansen kreeg, vond ik dat we er goed bovenop zaten en zeer effectief met onze mogelijkheden zijn omgesprongen. We zaten eigenlijk wel lekker in de wedstrijd. En ja, die doelpunten? Die vlogen er wel lekker in toch?’

* KRC – FC LEO 2-0. Stef Oosterhuis 1-0; Jeroen Brontsema 2-0.
Na drieëntwintig minuten gestaakt vanwege stroomstoring.

No Replies to "Duel tussen KRC en FC LEO opnieuw gestaakt"