Einde aan samenwerking Kloosterburen en Eenrum

Aan het samenwerkingsverband tussen de voetbalverenigingen Kloosterburen en Eenrum komt na dit seizoen een einde. Beide clubs startten een aantal jaren geleden onder de naam EKC een samenwerking op het gebied van damesvoetbal. Kloosterburen is onlangs een samenwerking aangegaan met FC LEO en VVSV ’09. Als gevolg daarvan kunnen de meisjes-jeugdteams niet langer deelnemen aan de samenwerking. Dat staan de regels van de KNVB namelijk niet toe. Het gaat daarbij om de Mo17 van EKC, het team dat nu onder de vlag van vv Eenrum speelt.

‘We waren verrast dat de constructie EKC en SJO binnen de jeugd niet mogelijk is. We hebben samen met de KNVB naar verschillende oplossingen gezocht maar niet gevonden. Hiermee is een van de belangrijke pijlers onder EKC weggevallen en dat is gezamenlijke opbouw vanuit de jeugd en doorstroming naar de senioren’, aldus de clubs. Om die reden hebben de besturen van Eenrum en Kloosterburen gezamenlijk besloten de huidige samenwerking na het huidige seizoen te beëindigen.

Het besluit is genomen omdat men eer van overtuigd is dat de levensvatbaarheid van het samenwerkingsverband er niet meer is. Dit komt mede door de afnemende betrokkenheid rond EKC, waarbij gedacht moet worden aan de moeizame invulling van de staf, afstand tot de beide moederverenigingen en afnemende ledenaantallen. ‘We kijken met trots terug op een periode van gezamenlijke successen. Diverse kampioenschappen werden behaald, resulterend in een plek in de tweede klasse. Daarnaast vermelden we graag dat we samen de regionale KNVB-beker in de wacht hebben gesleept. Om de samenwerking op gepaste wijze af te sluiten, gaan we met volle kracht voor een mooi voetbalseizoen en zetten we ons in voor een goede afsluiting van de samenwerking. Na afloop van dit seizoen zullen de verenigingen ieder hun eigen pad vervolgen. Wij kijken met een positief gevoel terug op de gezamenlijke inspanningen en de herinneringen aan deze samenwerking. We bedanken alle betrokkenen voor hun toewijding en inzet gedurende deze samenwerking’, staat in een verklaring van de beide verenigingen.

No Replies to "Einde aan samenwerking Kloosterburen en Eenrum"