Winsum bekert verder na winst op Groen Geel

Eersteklasser Winsum heeft de volgende ronde van het bekertoernooi weten te bereiken door op sportpark Corpus den Hoorn in Groningen met 2-3 van gastheer Groen Geel te winnen. De omstandigheden waren allesbehalve fraai. Het was koud, winderig en regenachtig. Trainer Fred de Boer had zijn tam op een vijftal plaatsen gewijzigd. Daardoor was er in de basis plek ingeruimd voor de debuterende Marc Reinders en Stein Timmer.

Groen Geel kwam wat beter uit de startblokken komen, maar de thuisclub wist niet tot grote kansen te komen. ‘Ze waren super gemotiveerd en dat lieten ze dan ook zien’ vertelt Winsum-trainer Fred de Boer. Gaandeweg de eerste helft trokken de bezoekers het duel wat meer naar zich toe. Het tempo lag echter te laag om de muur van de gasten omver te kunnen spelen. Toch zouden de Winsumers de leiding nemen tegen de volgens De Boer ‘bovengemiddelde’ derdeklasser. Na een klein half uur spelen haalde rechtsback Timmer de achterlijn, wist het leer vanaf de achterlijn voor het doel te krijgen en zag vervolgens teamgenoot Yumé Ramos scoren: 0-1.

Groen Geel had op dat moment nog niet veel laten zien en invaller-doelman Bas Runhart hoefde zich vooralsnog niet bovenmatig in te spannen om zijn domein schoon te houden. Tot aan de thee veranderde er niets aan het spelbeeld of aan de score. Na de doelwisseling leek het duel al vroegtijdig op een beslissing af te stevenen toen Yumé Ramos zich in eerste instantie stuk beet op de goalie van de thuisclub, maar Jered Faleye de rebound wel wist te benutten: 0-2. Winsum kreeg echter geen gelegenheid om op de lauweren te rusten. De concentratie leek iets te verslappen en het was al heel snel na de tweede goal dat de gastheren het eens van afstand probeerden en meteen was het raak door toedoen van Jermo Verbeek: 1-2. Op dat moment moest er nog ruim een half uur worden gespeeld. Winsum bracht de marge na een prima aanval weer op twee, waarbij Sjoerd Nienhuis als afmaker fungeerde: 1-3. Na driekwart wedstrijd had Fred de Boer de nodige wissels toegepast en was toch zichtbaar dat de automatismen wat wegvielen. ‘Niets ten nadele van de invallers hoor, maar je wilt mensen sparen, opleiden en eigenlijk ook nog winnen. Dat is niet altijd een ideale combinatie. Ik wil er niet denigrerend over doen, maar zo’n bekerduel is voor ons maar een gewone wedstrijd. Wij hechten veel meer waarde aan de competitie’ aldus De Boer.

De wisselingen zorgden er wel voor dat er wat meer onrust in het team sloop en kennelijk kreeg Groen Geel dat ook in de gaten. Nadat een goede kans van invaller Sam Kamphuis verloren was gegaan, scoorde Dave Knipmeijer na 78 minuten spelen in de tegenaanval: 2-3. Winsum was het daarna even kwijt en Groen Geel rook dat er mogelijkheden waren om de achterstand misschien wel helemaal weg te poetsen. Het werd uiteindelijk nog even billen knijpen voor de groenzwarten, maar ze wisten de eindstreep heelhuids te halen en dus was het doel bereikt. De Boer had volop kunnen wisselen, had mensen gespaard en eveneens gewonnen.

‘Tja, wat wil je als club dan nog meer’, aldus de oefenmeester die Groen Geel complimenteerde met de voetballende kwaliteiten. Die ploeg zou in de tweede klasse ook geen gek figuur slaan. Maar goed, we hebben aan onze verplichting voldaan en de volgende ronde weten te bereiken. Nu gaan we ons in alle rust voorbereiden op het duel tegen PKC ’83.’ Dat wordt in het laatste weekeinde van oktober dan een weerzien met Bert Vos, ooit trainer in Winsum. ‘Hij heeft ons al een keer of vier bekeken, dus onderhand weet hij wel hoe wij spelen’, lacht De Boer.

* Groen Geel – Winsum 2-3 (0-1). Yumé Ramos 0-1; Jered Faleye 0-2; Jermo Verbeek 1-2; Sjoerd Nienhuis 1-3; Dave Knipmeijer 2-3 (foto: Egbert Euser).

No Replies to "Winsum bekert verder na winst op Groen Geel"