Middelstum ten koste van ZEC door in bekertoernooi

De overvloedige regenval was er de oorzaak van geweest dat het bekerduel tussen de competitiegenoten ZEC en Middelstum zaterdag niet in Zandeweer of Middelstum gespeeld kon worden. En dus werd er uitgeweken naar kunstgras van SC Loppersum, dat wel als gastheer wilde fungeren. Daar kon ZEC aanvankelijk nog aardig meekomen, maar kreeg het uiteindelijk met 0-5 op de voetbalbroek van de mannen van trainer Jelmer Meinardi.

Het wordt een beetje een repeterend verhaal voor Van der Wiel, want hij kon andermaal geen beroep doen op diverse spelers. Sommigen waren nog geblesseerd, zoals Sander Kruit, Gijs Balkema, Jelle Rozeboom en Damian Linstra. Anderen gaven de voorkeur aan een weekendje. In de ogen van doelman Nick Blok, Wessel Feenstra, Melvin Sikkema en Mark Bos nog altijd leuker dan ballen in een toernooi waar je toch al geen hoge ogen zult gooien. Het zorgde er wel voor dat de Zandeweersters met een heel ander team in het veld verschenen dan te doen gebruikelijk. Ook Middelstum was niet in de sterkst denkbare opstelling aan de start verschenen, maar kon het gemis van vaste waarden dankzij een beter bezette bank wel opvangen. Een bittere pil was wel dat beide coaches nog voor de thee hun basis al weer moesten aanpassen. Bij de Zandeweersters verdween Joran Bos na tien minuten spelen met een knieblessure van het veld nadat hij keeper Damon Medema op zijn pad was tegen gekomen. Hij werd vervangen door Jarno van Ellen. Aan Middelstummer zijde verdween Peter van Dam vroegtijdig onder de douche. Zijn plaats binnen de lijnen werd ingenomen door Thijs Nienhuis.

Beide elftallen hadden een redelijk zware poule weten te overleven en hoewel ook voor hen geldt dat de competitie veel belangrijker is, staat het natuurlijk altijd goed als je een eindje verder in het bekertoernooi weet te komen. Middelstum kwam beter uit de startblokken, speelde gemakkelijker en wist ZEC al snel zijn wil op te dringen. Tot doelpunten leidde dat aanvankelijk nog niet. De Zandeweersters speelden slordig, waren slecht in balbezit en raakten al snel geïrriteerd.

ZEC had zomaar voor een verrassing kunnen zorgen als Youri Buurlage een uitgelezen mogelijkheid had weten te benutten. Doelman Damon Medema had hij al het nakijken gegeven, maar vervolgens was het kennelijk teveel gevraagd om de bal tussen de palen door te mikken. Een misser die de thuis spelende ploeg duur kwam te staan, want Twan Heemstra wist op slag van rust wel tot scoren te komen door invaller-doelman Wouter Kruit te passeren: 0-1. Heemstra werd in het tweede bedrijf overigens ook geblesseerd vervangen, waardoor Xander Anema zijn rentree kon maken. Na de theepauze duurde het vrij lang alvorens Middelstum het verschil wist te maken. Het duel was namelijk al voor het grootste deel gespeeld toen Allert Moeken de marge wist te verdubbelen: 0-2. Nadat Daan van Zalm er twee minuten later 0-3 van had gemaakt, was het pleit wel beslecht. Aijolt Douma en Max Oldenhof voegden nog twee treffers aan het totaal toe, zodat het uiteindelijk nog een hele ruime zege voor de Middelstummers werd: 0-5.

Beide ploegen ontmoeten elkaar op 18 november voor het eerst in competitieverband. Eerst liggen er nog wat andere klussen die gedaan moeten worden. ZEC speelt komend weekeinde een thuiswedstrijd tegen De Fivel, de voormalige werkgever van Wilhem van der Wiel. Middelstum gaat op bezoek bij SC Scheemda.

* ZEC – Middelstum 0-5 (0-1). Twan Heemstra 0-1; Allert Moeken 0-2; Daan van Zalm 0-3; Aijolt Douma 0-4; Max Oldenhof 0-5 (beelden: Sofia Verduin).

No Replies to "Middelstum ten koste van ZEC door in bekertoernooi"