Sam Kamphuis met hattrick scherprechter voor Winsum

De reserves van eersteklasser Winsum hebben een prima prestatie geleverd door op het eigen Geert Reinders Sportpark met 4-0 van het Blijhamster ASVB te winnen. Sam Kamphuis was met afstand de man van de wedstrijd. Hij scoorde in een tijdsbestek van amper twintig minuten een loepzuivere hattrick in het duel met de derdeklasser.

Het tweede zaterdagteam van de Winsumers schreef in mei van dit jaar historie door, na strafschoppen, de bekerfinale voor reserve A-categorie teams te winnen. Tegenstander was toen het roemruchte Staphorst 2, eveneens uitkomend in de reserve hoofdklasse. De verwachtingen voor dit bekerseizoen zijn dan ook hooggespannen. Qua niveauverschil zou het treffen met de ‘witte muizen’ geen al te groot probleem moeten opleveren voor de selectie van Bart Waninge, maar zo eenvoudig als het op papier lijkt is het in de praktijk meestal niet. De gastheren lieten er echter geen gras over groeien op het eigen sportpark. De Winsumers begonnen prima aan het treffen en zagen Sam Kamphuis al snel de score openen. De bal kwam vanaf de linkerkant en werd door de goaltjesdief achter de piepjonge doelman van ASVB geprikt: 1-0. De sluitpost ging niet veel later de fout in toen hij een lange bal van Chiel Danhof in zijn handen wilde pakken, maar tot de ontdekking kwam dat hij buiten het strafschopgebied stond. Vervolgens was Sam Kamphuis er als de kippen bij om zijn hoofd onder de bal te zetten en voor 2-0 te zorgen.

Danhof had overigens ook een heerlijke dag, want hij was mede verantwoordelijk voor het ontstaan van de hattrick van Kamphuis. Een lange bal van de centrale verdediger leek niet helemaal goed te worden ontvangen door Kamphuis, maar die had tijd genoeg om te zorgen dat geen enkele ASVB-er er van zou kunnen profiteren. De scherpschutter schoot met links raak en zorgde er voor dat het duel na een kwart van de te spelen tijd al geen wedstrijd meer was. Winsum voetbalde goed door, kreeg ook wel kansen maar wist voor de thee niet meer te scoren. Rick Engelsman was er nog het dichtst bij, maar zag zijn inzet knap gepareerd worden. Aan de andere kant had ASVB de grootste moeite om tot een voldragen mogelijkheid te komen.

Na de doelwisseling stond ASVB iets beter. Kennelijk had men voldoende lering uit het eerste bedrijf getrokken en was het de bedoeling om in ieder geval de deur op slot te houden. Dat mislukte een keer toen uitgerekend Chiel Danhof de eindstand op 4-0 wist te bepalen. Met twee assists en een doelpunt speelde hij zeker geen onverdienstelijke pot. ‘Het is gewoon een topspeler, maar daar heb ik er el meer van. We hebben gewoon ene goed team’, sprak een tevreden Bart Waninge na afloop van het duel. ‘We hebben het goed gedaan tegen ASVB met een selectie die lekker breed is. Eigenlijk verkeren we qua spelers in een luxe positie. Ik ben van mening dat we in een standaard tweede klasse ook wel mee zouden kunnen komen.’

Over de doelstellingen voor de komende tijd zei de coach: ‘Het zou natuurlijk mooi zijn dat we weer heel ver in de beker komen. We krijgen eerst een midweeks programma. Eigenlijk hoop ik daarin op een gemakkelijke tegenstander. Daarna wordt er weer in het weekend gebekerd en dan willen we wel een leuk affiche om eens te kijken waar we nu echt staan. Vooralsnog concentreren we ons op de competitie. Daar in spelen we uit tegen de reserves van Staphorst. Die hebben nog wel een appeltje met ons te schillen.’ Op bovenstaande foto kijkt Deshly Storm toe hoe teammaatje Thomas Kloosterman met een van de ‘witte muizen’ duelleert.

* Winsum 2 – ASVB 4-0 (3-0). Sam Kamphuis 1-0; Sam Kamphuis 2-0: Sam Kamphuis 3-0; Chiel Danhof 4-0.

No Replies to "Sam Kamphuis met hattrick scherprechter voor Winsum"