SC Loppersum, DVC Appingedam en Siddeburen uitgebekerd

ORANJE NASSAU – SC LOPPERSUM 5-0
Derdeklasser SC Loppersum was duidelijk niet opgewassen tegen gastheer Oranje Nassau, dat in de eerste klasse acteert. Op het eigen sportpark van de ploeg van trainer Erwin Heerlijn waren de krachtsverschillen duidelijk waarneembaar. Mede dankzij doelman Marvin Hoeksema bleef de schade nog enigszins beperkt voor het team van trainer Heiko van den Berg. De thuisclub zegevierde uiteindelijk met ruime cijfers.

Oranje Nassau nam het heft al snel in handen, maar wist de score pas na een klein half uur open te breken. Peter van Son liet zich bejubelen door zijn teamgenoten: 1-0. De Lopsters probeerden wel wat terug te doen, maar het was ON dat andermaal doel wist te treffen. Vlak voor rust kopte Rémon Schutte de bal voor de tweede keer achter Hoeksema: 2-0. Met die stand zou ook de rust aanbreken. In het tweede bedrijf ging ON onverdroten door met het druk zetten op het doel van SC Loppersum en meer tegentreffers konden dan ook niet uitblijven.

Er moest een strafschop aan te pas komen om de doelpuntenmachine weer in beweging te krijgen. Ezra Schrijver zorgde vanaf elf meter voor 3-0. Beide ploegen sloegen vervolgens aan het wisselen. Bij SC Loppersum kwamen Marc Vereijken en Job van Zanten in het veld voor Ruben Danhof en Joris Jurna. Vijf minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd tilde Bernard Suffner de stand naar 4-0. Niet veel later moest Hoeksema het antwoord schuldig blijven op een inzet van Rémon Schutte, nadat David Voigd de lat had geraakt: 5 – 0 (foto: ©Bert Postma).

* Oranje Nassau – SC Loppersum 5-0 (2-0). Peter van Son 1-0; Rémon Schutte 2-0; Ezra Schrijver 3-0 (strafschop); Bernard Suffner 4-0; Rémon Schutte 5-0.

ADUARD 2000 – DVC APPINGEDAM 4-0
Ondanks een 3-0 ruststand in het voordeel van de gastheren, was het spelbeeld van het bekertreffen tussen derdeklasser Aduard 2000 en vierdeklasser DVC Appingedam gelijkwaardig. De thuisclub strafte de fouten van de Damsters echter genadeloos af en zou uiteindelijk op een duidelijke overwinning afstevenen.

Na een kwartier spelen kon Bart Star een vrije trap heel simpel binnen koppen voor de openingstreffer: 1-0. De 2-0, eveneens van de handtekening van Star voorzien, viel doordat doelman Olaf Kiewiet de bal niet goed wist te verwerken en tegen Ludema aan schoot. De bal plofte vervolgens pardoes voor de voeten van Star en die wist daar wel raad mee. Het was alweer zijn vijfde treffer in het bekertoernooi. Vlak voor rust viel de derde Aduarder treffer. Het uitverdedigen ging bij DVC niet helemaal zoals het moest, waarna Ivar van Oosten het net opnieuw liet bollen: 3-0. De Damsters werden gevaarlijk met twee vrije trappen, maar de doelman van de gastheren maakte pogingen van Devante de Windt en Romano Kisman onschadelijk. Joost Blokzijl liet nog een schot van zijn voeten vertrekken en Eddy Silva wist een assist van Jeroen van Hunnik niet af te ronden. Aduard 2000 was veel slagvaardiger, mede doordat ze veel scherper waren met de tweede bal.

Na de thee begon DVC scherp en waren er een paar mooie aanvallen te zien. De bal wilde er echter niet in. De bezoekers kregen daarna een lesje in effectiviteit. Na dom balverlies op het middenveld scoorde Lars Terpstra 4-0. De wedstrijd was toen wel gespeeld en hoewel beide ploegen nog mogelijkheden kregen om de score een ander aanzien te geven, veranderde er niets meer aan de stand. Jeroen van Hunnik had dat zeker moeten doen, maar hij kreeg ook vanaf elf meter het leer niet langs doelman Floris Star. Joost Blokzijl kopte vervolgens nog een keer over de deklat.

* Aduard 2000 – DVC Appingedam 4-0 (3-0). Bart Star 1-0; Bart Star 2-0; Ivar van Oosten 3-0; Lars Terpstra 4-0.

BE QUICK 1887 – SIDDEBUREN 7-0
Ook Siddeburen is klaar met het bekertoernooi. De mannen van trainer Bert Brugge kregen op de Esserberg in Haren met 7-0 klop van Be Quick 1887. De score werd na 13 minuten geopend door Sil Kramer na een prima aanval over rechts. De Siddebuursters kregen vlak voor rust een tweede treffer om de oren. Die was afkomstig van Nagesh Amatsaleh: 2-0. Vrij snel na de doelwisseling was het verschil gemaakt toen een voorzet van rechts door Jesper de Backer tegen het nylon werd gekopt: 3-0. Nadat een hard schot van Julian Vos nog was gekeerd, scoorde Jesper de Backer zijn tweede van de middag en bracht de tussenstand daarmee op 4-0. Robbin van Kooten mocht vervolgens vanaf elf meter voor 5-0 tekenen en daarna was het weerde beurt aan Jesper de Backer, die zijn derde van de middag op het scorebord liet zetten: 6-0. Uiteindelijk was het Robbin van Kooten die de eindstand op 7-0 wist te bepalen. Hoewel grote nederlagen nooit leuk zijn, was het te verwachten dat Siddeburen een lastige middag zou krijgen. De vierdeklasser kan zich nu weer op de competitie richten en ontmoet daarin op het eigen sportpark tegenstander Bareveld, dat twee punten achter het team van Bert Brugge staat. Afgelopen seizoen wist Siddeburen de thuiswedstrijd met 5-0 te winnen. Uit werd het toen 2-1 voor Bareveld.

No Replies to "SC Loppersum, DVC Appingedam en Siddeburen uitgebekerd"