WVV duidelijk maatje te groot voor Corenos

Zo vaak komt het niet voor dat een vierdeklasser het tegen een eersteklasser moet opnemen in het toernooi om de districtsbeker. Dat geldt zeker voor Corenos. De Roodeschoolsters ontvingen op eigen veld het zondagteam van WVV, momenteel de koploper in 1J. De klasse waarin ook Winsum speelt. Aan de Zuster Kortestraat wekte het uiteraard weinig verbazing dat de Winschoters het treffen met 0-4 wisten te winnen.

Voordat de staf van Corenos zich goed en wel in de dug-out had genesteld, was het scorebord al in beweging gekomen. Een schot op doel van Martijn Delger belandde via teamgenoot Thijs Hateboer in het doel van Corenos: 0-1. Enkele minuten later probeerden de gasten het weer van afstand. De inzet van Ivar Bruins vloog door een woud van benen tussen de palen door en dat betekende al vrij snel 0-2. Het duel leek op een monsterscore af te stevenen voor de bezoekers, want in de 9e minuut lag nummer drie tegen het nylon. Nu was Rik Wubs de afmaker: 0-3. De wedstrijd was op dat moment al wel gespeeld, al probeerde Corenos wel wat terug te doen. Een echte vuist wisten de gastheren echter niet te maken. De 0-3 ruststand had zomaar een ander aanzien kunnen krijgen als de scheidsrechter van dienst de bal op de stip had gelegd toen een schot van Brian Pattiwael op de hand van een verdediger terecht kwam. De fluitist zag er geen boze opzet in en liet doorspelen. Op een aantal schoten van afstand na wist WVV in het eerste bedrijf ook niet meer gevaarlijk te worden.

Na de doelwisseling waren de poppetjes bij Corenos iets anders neergezet. Hierdoor kwamen de buitenspelers van WVV geïsoleerd te staan en moesten de gasten sneller de voorzet hanteren. Die werd veelvuldig weggewerkt door de defensie van Corenos. De thuisclub hield het speelveld compact, waardoor het er voor WVV niet eenvoudiger op werd om een opening te vinden. Een moment van onachtzaamheid leidde er voor dat Lars Wiekens koppend voor de 0-4 eindstand wist te zorgen.

Marco Pesiwarissa (Corenos): ‘Je weet op voorhand dat je het moeilijk krijgt tegen zo’n ploeg. Ze zijn technischer, fysiek sterker, slimmer en sneller. Bovendien hebben ze een groot aantal spelers die comfortabel aan de bal zijn. We wisten vooraf hoe ze zouden spelen. De buitenspelers zoeken en overlap van de backs. De eerste helft hadden we daar wat moeite mee. Na de rust dwongen we WVV om het anders te doen en dat pakte goed voor ons uit. Dit soort wedstrijden en zulke tegenstanders waren voor mij de reden om de poule te overleven. Hier leren we van. Bovendien kunnen we als team vertrouwen putten uit de manier waarop we als team hebben gespeeld. En als je dan hoort dat de tegenstander niet tevreden was over hun eigen spel? Dan zegt dat ook wel iets over hoe wij hebben gespeeld.

* Corenos – WVV 0-4 (0-3). Thijs Hateboer 0-1; Ivar Bruins 0-2; Rick Wubs 0-3; Lars Wiekens 0-4 (foto:©Marcel Monden).

No Replies to "WVV duidelijk maatje te groot voor Corenos"