Podiumplaatsen Loopgroep Bedum na glibberige Ekensteinloop

De Ekensteinloop te Appingedam is de allerlaatste wedstrijd van twintig edities Ommelander Loopcircuit. Het loopcircuit stopt er mee. De atleten van de Loopgroep Bedum hebben altijd met veel plezier en enthousiasme deelgenomen aan dit kleinschalige en gemoedelijke loopcircuit. Ook in deze laatste editie en de laatste wedstrijd streden de atleten van de loopgroep om de hoogste prijzen. En opnieuw niet zonder succes.

De Ekensteinloop is een pittige loop, met veel bochten en een glibberig parcours. De herfstkleuren maakten het tot een fantastisch decor. Op de tien kilometer was er opnieuw succes voor Annemarije Souër bij de vrouwen senioren. Ze won met een prima tijd van 41.53 minuten. Met twee overwinningen en vier keer een tweede plaats op zak was ze, net als in 2019, ook de winnares van het eindklassement bij de vrouwen senioren. Ook Chris Ruigendijk en Edward Pechler liepen in de voorste regionen. De progressie die Ruigendijk het afgelopen jaar heeft gemaakt, wist hij in Appingedam door te trekken. Nog nooit was hij sneller op de tien kilometer en met 38.36 minuten legde hij beslag op de derde plaats mannen 40. In het eindklassement was de tweede plaats voor hem. Veteraan Edward Pechler, in 2019 winnaar bij de mannen 50, wist met een tweede plaats (40.23) zijn tweede plaats in het eindklassement mannen 50 veilig te stellen. ‘Die 39-er moet dan maar in de Oliebollenloop van Gorredijk’, sprak hij na afloop op het Damster landgoed. De afwezige Nienke Heijs wist in het eindklassement toch de derde eindplaats bij de vrouwen 40 te behouden. Edwin van Wijk (51.56) en Miranda van der Molen (52.12) verbaasden zichzelf met hun snelste tijd op de tien kilometer. In 41.28 minuten kwam Alwin Kruijt Spanjer over de meet, gevolgd door Peter Pettinga met 42.02 minuten. De vijf kilometer werd gelopen door de in dit voorjaar met het hardlopen begonnen Harmina Toolsema en Marieke Palsma in 29.46 minuten, terwijl zoon Ruben Toolsema veel te snel was voor zijn moeder met 26.34 minuten. Ook Sander de Vries (31.59) en Anke Bijma (41.28) voltooiden deze afstand.
Op bovenstaande foto’s van Erik Sietsema en Peter van der Hulst een moment uit de wedstrijd van Souer en rechts er naast de bekers voor (vanaf links), Chris Ruigendijk, Annemarije Souër en Edward Pechler.

No Replies to "Podiumplaatsen Loopgroep Bedum na glibberige Ekensteinloop"