Ruim zeshonderd aanmeldingen Zeemijlenloop

Het is nog maar het begin van de week en dus is er voldoende gelegenheid om een plekje te reserveren maar dat de elfde editie van de Zeemijlenloop Delfzijl, die zondag op het programma staat, eentje van naam is moge duidelijk zijn. De organisatie van het evenement heeft in de aanloop inmiddels online ruim zeshonderd voorinschrijvingen mogen noteren. Opvallend is de toename in het aantal bedrijventeams. Er staan nu al bijna vijftig teams in de startblokken om de titel in de door Brandsma|De Jong makelaars en taxateurs gesponsorde Bedrijvenloop in de wacht te slepen. De winnaar gaat naar huis met de fraaie wisselbokaal.

Zondag is er de mogelijkheid tot na-inschrijving. Voor de Hema Kidsrun is dit mogelijk op de atletiekbaan van 10.30 tot 11.30 uur. Voor de lopers van de Zeemijlenloop is de na-inschrijving in de Centrumkerk op het Molenbergplein van 11.00 tot 13.00 uur. Voor de bedrijvenloop is er geen na-inschrijving. De Kidsrun en de Framerunners starten om 12.00 uur, de wedstrijd- en bedrijvenloop om 14.00 uur. De Zeemijlenloop Delfzijl heeft het Delfzijlster sportpark altijd als start- en finishplaats gekend. Daar kwam echter verandering in. Na acht jaar vond de organisatie dat het tijd was geworden om de loop in een nieuw jasje te steken. En daar hoorde ook een nieuwe afstand bij. Het is uiteindelijk een route van 4 zeemijlen geworden. Een aantrekkelijke afstand met een zeker zo aantrekkelijk parcours. De route van 4 zeemijlen (7,408 kilometer) start als vanouds bij de atletiekbaan aan de Burgemeester Boeremalaan in de havenplaats en de lopers gaan via groengebieden, de zee, de haven, het strand en via de nieuwe brug naar de finish bij Molen Adam in het centrum van Delfzijl, waar nog veel gezelligheid te beleven zal zijn (foto: archief EemsmondSport).

No Replies to "Ruim zeshonderd aanmeldingen Zeemijlenloop"