Duel tussen Omlandia en Corenos gestaakt

Het duel tussen Omlandia en Corenos is een paar minuten voor het einde gestaakt door scheidsrechter Richard Smit. De stand op het sportpark van de Ten Boersters was op dat moment 1-2 in het voordeel van de Roodeschoolsters. Aanleiding tot de staking vormde een opstootje voor het doel van Corenos, waarbij ook supporters van de thuisclub betrokken waren geraakt. Tijdens het duel moesten Ruben Hummel en Fabio Marongiu met rood van het veld. Aan Roodeschoolster zijde verdween Sven Knot na twee gele prenten van het strijdtoneel.

In een wedstrijd die van beide kanten sportief begon, waren beide teams aan elkaar gewaagd. Voor de doelen was te weinig te beleven om te kunnen vaststellen wie er deze voetbalmiddag uiteindelijk als winnaar van het veld zou stappen. Corenos wilde het goede resultaat in het duel met SC Scheemda een goed vervolg geven. Men hoopte te kunnen stunten bij de ploeg die voor de aftrap op de tweede plaats in de ranglijst stond. In het eerste bedrijf had Omlandia het meeste balbezit, maar dat vond Corenos prima. De gasten hielden het veld compact en probeerden er counterend uit te komen. De vleugelspelers van de Ten Boersters wisten niet voor echt gevaar te zorgen, spits Remco Bolhuis stond vrij geïsoleerd in de aanval. Corenos wist er ook maar sporadisch uit te komen en werd alleen gevaarlijk toen Brian Pattiwael op de paal schoot. Remco Bolhuis probeerde het aan de overkant met een halve omhaal, maar miste de precisie.

Omlandia kende na de doelwisseling een sterk begin en nam dan ook de leiding. Na een afgeslagen corner van Corenos kneep Omlandia er tussenuit, waarbij Wouter Hoek heel gewillig naar de grond ging en de bal op de stip kwam te liggen. Remco Bolhuis schoot het leer tegen het nylon: 1-0. Sem van Dijk had de gastheren daarna meer lucht kunnen bezorgen als hij oog in oog met doelman Dennis Carretero Seinhorst de rust had bewaard. Nu ging de kans echter verloren. Enkele minuten later werd Brian Pattiwael de diepte in gestuurd, maar werd onderschept door de wegglijdende Ruben Hummel. Fluitist Smit, die een groot deel van het duel alleen de randen van de middencirkel van dichtbij had gezien, oordeelde dat er een overtreding was gemaakt op een doorgebroken speler en stuurde Hummel met rood van het veld. Corenos wist de overtalsituatie uit te buiten. Sven Knot stuurde invaller Dan van den Berg de diepte in en die wist de bal met een stift over doelman Devon Harmsma te tillen: 1-1. Bij de thuisclub knakte er toen iets, terwijl Corenos steeds beter ging spelen. De gasten roken mogelijkheden om het duel naar zich toe te trekken. Vlak voor het verstrijken van de officiële speeltijd wisten ze op voorsprong te komen door een voltreffer van aanvoerder Joran Knot: 1-2.

Met nog enkele minuten te gaan kreeg Sven Knot zijn tweede geel en kon eveneens vroegtijdig vertrekken. Qua spelers waren beide teams nu weer in balans. In een uiterste poging om in ieder geval de gelijkmaker te forceren, ontstond er bij een corner van Omlandia een opstootje voor het doel van Corenos. Scheidsrechter Smit had Fabio Marongiu een slaande beweging zien maken en dat leverde de Omlandiaan rechtstreeks rood op. Volgens de fluitist werd hij daarna ook nog eens door beledigd. Vreemd genoeg verscheen niet de zondaar op het wedstrijdformulier, maar Jeroen Dijkhuizen. Toen goalie Dennis Carretero Seinhorst behandeld moest worden, ging het opnieuw mis. Op dat moment meenden ook supporters van Omlandia zich met de wedstrijd te moeten bemoeien. Ze kwamen het veld in en toen vond scheidsrechter Smit het welletjes. Hij stuurde beide teams in de 93e minuut naar de kleedkamers.

Martijn Smit (Omlandia): ‘Ondanks dat ik me aan de tegenstander heb geërgerd, kijk ik liever naar onszelf. Wij waren niet in staat om ons tegen het provocerende gedrag en de spelopvatting van Corenos te wapenen. De eerste helft waren wij de bovenliggende partij, al was het dan ook verre van goed. Ik ben blij met de reactie aan het begin van de tweede helft. De rode kaart en vooral de gelijkmaker deden het duel kantelen. Jammer, want we hadden een mooie slag kunnen slaan.’

Marco Pesiwarissa (Corenos): ‘Ik ben wederom tevreden over de wijze waarop we Omlandia bespeeld hebben. We hebben heel lang de nul weten vast te houden. Toen we op achterstand kwamen, zijn we er in blijven geloven. We werden een beetje geholpen door de rode kaart van Ruben Hummel. We hebben het daarna tactisch omgezet en dat bleef niet zonder succes. We waren vanaf dat moment dominanter en agressiever dan Omlandia, dat alleen maar achteruit liep. Ik praat nog niet over een overwinning omdat het duel gestaakt is. Het is afwachten hoe de bond hier mee omgaat. Los van dat is het absoluut onaanvaardbaar wat er is voorgevallen. Dat hoort niet op een voetbalveld. Het ging allemaal zo snel. Ineens zag ik ook supporters van Omlandia het veld op komen.’

* Omlandia – Corenos 1-2 (0-0). Remco Bolhuis 1-0 (strafschop); Daan van den Berg 1-1; Joran Knot 1-2. (Duel in 93e minuut gestaakt wegens wanordelijkheden. Foto: ©Marcel Monden.)

No Replies to "Duel tussen Omlandia en Corenos gestaakt"