Eenrum en Zeester leveren spektakelstuk af

Op het Eenrumer sportpark heeft de thuisclub voor een behoorlijke stunt weten te zorgen door het bezoekende Zeester met een nederlaag naar huis te sturen. Na ruim 107 minuten voetballen stond er een 5-4 zege op het bord voor de roodbaadjes.

Een vermakelijke wedstrijd en als het even kan met veel doelpunten. Welke voetbalsupporter wil dat nou niet. Wat dat betreft kwamen de fans zaterdagmiddag zeker aan hun trekken. Zeester had nog wel wat goed te maken na het verlies tegen SGV. Men wilde in ieder geval niet te ver achterop raken. Daar waar Zeester het bal vergat te openen, was Eenrum succesvoller. Binnen zeven minuten had Douwe van der Meulen de in het Zoutkamper doel weten te mikken: 1-0. Drie minuten later had het er alle schijn van dat Zeester een moeilijke middag zou gaan beleven. Toen was het namelijk Henri Groenbroek die de marge wist te verdubbelen en invaller-doelman Benjamin Hummel, die te ver voor zijn doel stond, het nakijken had gegeven: 2-0. De gastheren speelden goed en lieten prima aanvallen zien. De Zoutkampers kwamen pas na een kwart wedstrijd wat beter in hun spel. Dat leverde de aansluitingstreffer op van Jordy Knol. Na een half uur spelen was de achterstand helemaal weggewerkt toen doelman Alex Plat, vervanger van de vakantie vierende Anton Brontsema, in de fout ging door de bal buiten de zestien op te pakken. De vrije trap werd door Danny Beerda breed gelegd en door Vince van der Veen afgerond: 2-2. Nadat Brandon Hazekamp de paal nog had geraakt, was het Diego van Dijken die de bal in de lange hoek wist te schuiven en de thuisclub met een 3-2 voorsprong liet rusten.

Na de doelwisseling ging het lange tijd gelijk op. Er was ongeveer een uur gespeeld toen Brandon Hazekamp van een fout van de Zoutkamper goalie profiteerde en Eenrum liet juichen: 4-2. Hazekamp was er niet veel later ook als de kippen bij om een bal in de kruising te jagen en de gastheren daarmee op een comfortabele voorsprong wist te zetten: 5-2. Het was echter nog niet gedaan. Zeester haalde alles uit de kast om er een beter resultaat uit te persen. Jordy Knol zorgde voor 5-3, Jasper Nienhuis raakte de paal en vervolgens was het andermaal Knol die raak wist te schieten: 5-4. In de allerlaatste seconden dachten de gasten van dichtbij zelfs nog de gelijkmaker te scoren, maar de treffer van Cees de Jong werd afgekeurd omdat er een duwfout zou zijn gemaakt. En dus stapte Eenrum zeer tevreden van het veld. Het had niet alleen veel strijd geleverd, maar bij vlagen ook nog eens goed voetbal laten zien. Zeester heeft door de nederlaag het contact met de top drie in 5D verloren en zal zich komend weekeinde in de thuiswedstrijd tegen VVSV ’09 moeten zien te herstellen. Eenrum gaat op bezoek bij Noordpool UFC, de club van oud-trainer Klaas van der Ploeg.

* Eenrum – Zeester 5-4 (3-2). Douwe van der Meulen 1-0; Henri Groenbroek 2-0; Jordy Knol 2-1; Vince van der Veen 2-2; Diego van Dijken 3-2; Brandon Hazekamp 4-2; Brandon Hazekamp 5-2; Jordy Knol 5-3; Jordy Knol 5-4 (foto: ©Henk Cruiming).

No Replies to "Eenrum en Zeester leveren spektakelstuk af"