Koploper SGV zet ook Noordpool UFC aan de kant

De wedstrijd tussen gastheer SGV en Noordpool UFC uit Uithuizen werd vooraf als een cruciale partij gezien. De bezoekers hadden lovende commentaren gekregen van de vorige tegenstanders en staat te boek als een geduchte tegenstander en concurrent van SGV. Aande ranglijst is dat nog niet af te lezen voor de geelzwarten. En daar zou in Schildwolde geen verandering in komen. SGV wist zijn vijfde overwinning op rij te boeken door met 5-2 te winnen. Noordpool UFC staat met vier punten uit vijf wedstrijden als negende geklasseerd.

SGV kreeg al in de eerste minuut een vrije bal. Uit een omschakelingsmoment werd een overtreding rond de middenlijn bestraft in het voordeel van SGV. De vrije bal werd in de zestien meter geslingerd door Rodin Pot. Voor veel gevaar leek de vrije bal niet te zorgen, want de verdediging van Noordpool UFC kon de inzet gemakkelijk wegwerken door middel van een kopbal. Het speeltuig kwam echter via een bovenbeen van een medespeler voor de linker pantoffel van Jesse Roelfsema die de bal zonder na te denken een peer gaf. De bal vloog in een strakke lijn rechtsonder het net in: 1-0.

Ondanks de voorsprong was de thuisclub voetballend niet sterk aan het duel begonnen. De bezoekers speelde zich knap onder enkele momenten van druk uit en werden vooral over de flanken gevaarlijk. Voor echt grote problemen zorgde Noordpool UFC nog niet, maar het overwicht in het eerste gedeelte van de wedstrijd kwam wel voor rekening van de Uithuizers. Na de openingsgoal wist SGV geen grip op de wedstrijd te krijgen en moest men telkens veel moeite doen om de gasten af te stoppen. Die hadden ook geen geluk, want na een mooie aanval werd doelman Marijn Jager binnen het strafschopgebied op de proef gesteld. De bal leek er na een inzet van Jasper Eerelman in te vliegen, maar raakte eerst de linker- en daarna de rechterpaal om vervolgens het veld weer in te stuiteren.

Na dit grote gevaar was het woord weer aan SGV. In de 20e minuut werd Jord Blokker diep gestuurd. Met Jos Hoeksema als afleiding durfde er geen speler van Noordpool UFC in te stappen op de doorstomende Blokker. Oog in oog met de keeper faalde hij niet: 2-0. Weer pakte Noordpool UFC het initiatief en legde het zich niet bij de achterstand neer. Marijn Jager kon een knappe redding overleggen na een goed geschoten vrije bal die de bovenhoek van het SGV-doel leek te halen. Uiteindelijk resulteerde het goede voetbal van Noordpool UFC in een doelpunt. In de 35e minuut van de wedstrijd werd de linksback van Noordpool UFC weggestuurd achter de linies van SGV. Deze bezorgde de bal bij spits Jarickson Saragoza, die knap wist af te ronden: 2-1. Het was al zijn negende treffer van dit seizoen en tevens de ruststand. Op basis van de kansen had Noordpool UFC op dat moment meer moeten hebben, maar dan moet je de mogelijkheden wel benutten.

Tijdens het slot van de eerste helft was er al een omzetting gedaan binnen het elftal van SGV. Dit resulteerde na de rust ook in een wat betere controle over de wedstrijd voor de mannen uit Schildwolde. SGV leek kort na de hervatting te scoren uit een hoekschop, maar het doelpunt werd afgekeurd op basis van een overtreding op de keeper. Kort hierna kregen ook de bezoekers een grote kans op een doelpunt. Een schot werd geblokkeerd en van richting veranderd door Sven Korthuis, maar die zag de bal op de eigen lat belanden. De bal kwam voor de voeten van een speler van Noordpool UFC en die schoot opnieuw op doel. Sven Korthuis lag echter weer in de weg en redde SGV van een gelijke stand. De wedstrijd was nu meer in balans en het spelbeeld golfde op en neer.

Een kwartier voor het einde van de wedstrijd ontsnapte Jord Blokker weer na een diepe bal van achteruit. Aan de zijkant van de zestien meter wilde hij naar binnen snijden en werd hierin onreglementair geblokkeerd door een tegenstander. Zo belande de bal op elf meter van het Uithuizer doel. Good old Jos Hoeksema benutte deze buitenkans door de bal koeltjes in een hoek te schieten: 3-1. Noordpool UFC weigerde het hoofd te buigen en oefende weer druk uit op de defensie van SGV. Dit resulteerde ook snel in de 3-2. Een schot van Jasper Eerelman aan de rechterkant van de zestien meter werd getoucheerd door twee SGV-ers en vloog zodoende boven de handen van de duikende Marijn Jager langs: 3-2. Een spannend slot werd verwacht, ook omdat Mohammed Mahdi eerder al tot twee keer in open positie naast had gemikt en het gevaar voor de gastheren dus nog niet was geweken. Jord Blokker nam echter de aftrap en legde de bal terug op Robert Kluppel. Deze nam hem aan en lepelde de bal over een aantal tegenstanders weer terug naar Blokker, die al richting het Uithuizer doel was gerend. Hij controleerde het speeltuig en stak hem weg op de diepgaande Stan van den Berg. Laatstgenoemde schoot de bal hard en knap raak in de korte hoek. Zo kon er weer worden afgetrapt na vier balcontacten. Een aantal seconden na de tegengoal hadden de mannen van SGV weer reden tot juichen: 4-2.

Het werd zelfs nog mooier voor de gastheren die de afgelopen weken veel scoren. Uit een kluts werd de bal weer diep gespeeld richting van Jord Blokker. Hij wilde de keeper omzeilen, maar werd daarbij onderuitgehaald door de doelman. En andermaal lag de bal op de stip. Jos Hoeksema was inmiddels gewisseld, dus nam Jelte Bos de honneurs waar en bepaalde de eindstand op 5-2. Nog een mooie opsteker was voor de thuisclub ook dat Jasper Boonstra de ziekenboeg heeft verlaten en weer minuten kon maken.

* SGV – Noordpool UFC 5-2 (2-1). Jesse Roelfsema 1-0; Jord Blokker 2-0; Jarickson Saragoza 2-1; Jos Hoeksema 3-1 (strafschop); Jasper Eerelman 3-2; Stan van den Berg 4-2; Jelte Bos 5-2 (strafschop).

No Replies to "Koploper SGV zet ook Noordpool UFC aan de kant"