Meedhuizen heeft geen moeite met KRC

Op een zware grasmat heeft thuisclub Meedhuizen op simpele wijze afgerekend met het Kantster KRC. De bezoekers konden het niet bolwerken tegen de gastheren, die duidelijk een maatje te groot waren. Ze kregen een 5-0 nederlaag te slikken in het duel met een van de kampioenskandidaten.

Oefenmeester Johan de Keijser van KRC wilde zich niet verstoppen achter het feit dat hij geen beroep kon doen op een aantal vaste waarden die door griep of verkoudheid waren geveld. Zijn elftal wist in het eerste kwart nog redelijk goed stand houden en daar mochten ze keeper Gijs Wassink dankbaar voor zijn. Daarna was het eigenlijk wel gedaan. Uit een voorzet van Roy de Groot wist Tiago Fernandes de bal tegen de touwen te jagen voor de 1-0. KRC kreeg amper tijd om zich van die dreun te herstellen, want de tweede Meedhuizer goal kwam al snel. Binnen honderdtwintig tellen lag de bal voor de tweede keer in het Kantster doel. Op aangeven van Kevin Reiffers scoorde Jelmar Christiaans zijn zesde van dit seizoen: 2-0. Keeper Mickael Bos had het aan de overkant van het veld behoorlijk rustig. KRC wist niet verder te komen dan wat afstandsschoten. Nog voordat het rustsignaal had geklonken, wist de formatie van trainer Bob Mulder de voorsprong verder uit te breiden. Een vrije trap van Roy de Groot werd door Robin Landman tussen de palen door gewerkt: 3-0.

Tot aan dat moment had Meedhuizen zich voetballend aardig in beeld gespeeld, nu was het zaak dat men het hoofd er bij zou houden. Het spelbeeld veranderde dan ook niet veel in het tweede bedrijf. Meedhuizen had het meeste balbezit en bij KRC was het vooral tegenhouden. Na een prima bal van Kevin Reiffers was het Samir Ennaciri die de tussenstand op 4-0 wist te bepalen. De Kantsters kregen daarna wat meer vat op het duel en hadden de stand een wat draaglijker aanzien kunnen geven. De paal stond succes voor Joey Mallat echter in de weg en Stef Oosterhuis schoot rakelings naast. Meedhuizen mocht nog wel een keer juichen na een treffer van Kevin Reiffers. Dat bleek echter wat te voorbarig, want de goal werd geannuleerd omdat arbiter Wim van Klinken een aanvallende overtreding had geconstateerd. Een corner van KRC leverde vervolgens nog een benauwd moment op voor het doel van de thuisclub. Sluitpost Bos wist een inzet echter over de doellat te tikken. Twee schietkansen van buiten de zestien leverden ook niets op. Vervolgens was het Samir Ennaciri die de eindstand op 5-0 wist te bepalen. Komend weekeinde reist Meedhuizen af naar het tobbende Stedum. KRC neemt het dan in eigen huis op tegen het nog ongeslagen en zonder puntverlies zijnde SGV.

* Meedhuizen – KRC 5-0 (3-0). Tiago Fernandes 1-0; Jelmar Christiaans 2-0; Robin Landman 3-0; Samir Ennaciri 4-0; Samir Ennaciri 5-0 (foto: ©Aleksandra Bonthuis).

No Replies to "Meedhuizen heeft geen moeite met KRC"