SGV zet clubheld Jos Hoeksema op voetstuk

Na afloop van de thuiswedstrijd tegen Noordpool UFC werd SGV-er Jos Hoeksema in het zonnetje gezet. De man die inmiddels 359 keer heeft gescoord voor de Schildwolder vereniging, met een gerust hart de titel clubheld mag dragen, bewijst zelfs op 45-jarige leeftijd iedere week weer zijn waarde voor het team van coach Michel Dammer.

De goaltjesdief was behoorlijk verrast toen hij ineens allerlei mensen zag opduiken die hij normaliter niet na een wedstrijd zou zien. ‘Toen had ik wel in de gaten dat het iets met mijn doelpunten te maken had’, vertelt de 45-jarige. Hoeksema heeft een imposante voetbalcarrière achter de rug. Tussen 1995 en nu heeft hij heel wat schoenen en trainers versleten en bracht hij mening tegenstander tot wanhoop met zijn soms onnavolgbare bewegingen. Hij moest het vooral van zijn snelheid hebben. ‘Dat is nu wel wat minder geworden, maar je gaat op den duur slimmer lopen. Dat kost minder energie en het effect is het zelfde’, zegt de spits. In de kantine van de club werd de clubheld uitbundig gefeliciteerd en in een T-shirt gehesen waar een ‘eigen’ logo op stond en het getal 350. Omdat hij ook niet vies is van een assist, stond achter op het shirt de tekst ‘assist van mij’ geschreven. Hoeksema kon het wel waarderen.

De goalgetter vindt dat het momenteel prima draait bij SGV. Dat is ook niet zo gek als je met de volle buit uit vijf wedstrijden bovenaan staat. Die plek vindt Hoeksema niet zo verbazingwekkend. ‘Ik had wel gedacht dat we om het kampioenschap mee zouden doen. Maar dat we nu al zo’n voorsprong te pakken hebben? Dat is wel verrassend. Het grote voordeel is dat ik mezelf ook een mindere dag kan veroorloven. We hebben momenteel meer jongens in het elftal lopen die goed kunnen voetballen en ook weten te scoren. Ik denk daarbij alleen nog maar aan Jord Blokker en Stan van den Berg. Het is welk prettig dat je daar op terug kunt vallen. Het elftal is sowieso in de breedte beter geworden omdat er ook jeugd doorstroomt. Daarnaast zijn we nu ook in staat om mindere wedstrijden te winnen. Tegen Noordpool UFC was bijvoorbeeld niet een van onze beste duels, maar we pakken de punten wel.’ Op de vraag wat Jos Hoeksema gaat doen als SGV er aan het einde van deze competitie in slaagt om te promoveren, zegt de aanvaller: ‘Dat is nog zo ver weg. In principe had ik voor mezelf besloten om te stoppen als we de vierde klasse zouden halen. Stel dat dit lukt, dan zou dit mijn laatste seizoen in het eerste elftal zijn. Maar weet je, de jongens beginnen nu al te roepen dat ik dat niet moet doen. Ach nou ja, we gaan wel zien hoe het loopt. Dus zeg nooit, nooit…’

No Replies to "SGV zet clubheld Jos Hoeksema op voetstuk"