VVSV ’09 pakt eerste punten ten koste van Ezinge

Ezinge heeft een lelijke misstap gemaakt door de uitwedstrijd tegen de nog puntloze hekkensluiter VVSV ’09 in Ulrum met 3-1 te verliezen. De thuisclub kende een prima start, zag een goal afgekeurd worden en wist het duel na zes minuten wel open te breken. Ezinge wist de gastheren wel terug te drukken, maar dat leverde uiteindelijk niet het gewenste resultaat op.

De Ulrumers moesten het zonder trainer Auke Doornbosch doen. Inclusief oefen- en bekerwedstrijden was de thuisclub er nog geen enkele keer in geslaagd om aan de positieve kant van de score te blijven. Dat zou nu anders worden. De leiders Arjan Schaap en Johannes Mertens waren als verantwoordelijken aangewezen en besloten het team met meer druk naar voren te laten spelen. VVSV ’09 kwam dan ook furieus uit de startblokken. Binnen zestig seconden moest invaller-doelman Ivar Zijlema de bal al uit het net halen. Gelukkig voor hem en de rest van de Ezingers werd de vroege treffer van Hans Steigstra wegens buitenspel eannuleerd. Vijf minuten later was het echter wel raak. Een prima individuele actie en een bekeken schot van Wilfred Kooi betekende de openingstreffer: 1-0. Vanaf dat moment leek VVSV ’09 wat achterover te leunen en af te wachten met welk strijdplan Ezinge op de proppen zou komen.

De gastheren zagen de druk op de eigen zestien meter wel toenemen en probeerden in de omschakeling toe te slaan. Ezinge was zeker in het eerste half uur te slordig aan de bal. Er werd veelvuldig balverlies geleden en op een paar kansjes van Nick Rosema na was het vrij onschuldig wat het team van trainer Ronald Bouwman liet zien. VVSV ’09 had tussendoor nog de pech dat er opnieuw een treffer van Hans Steigstra werd afgekeurd, nu kennelijk na een overtreding op Ivar Zijlema. Het laatste kwartier voor de thee kreeg Ezinge meer grip op het duel. Dat leverde een prima kans op voor Jasper Dijkstra, die net zo fraai onschadelijk werd gemaakt door doelman Ruben Otter, die ook na de pauze zijn talenten moest aanspreken.

Na de pauze trok Ezinge de opgaande lijn door, maar wist men zich geen grote kansen te creëren. Een van de eerste keren dat VVSV ’09 in de omschakeling op de helft van Ezinge verscheen, was het wel meteen raak. Thomas Vlonk verdedigde ongelukkig uit en vervolgens profiteerden de Ulrumers optimaal via Jeroen Venhuizen : 2-0. Ezinge had nog een half uur om de schade te repareren, maar liep tegen een nieuwe zeperd aan toen Hans Steigstra andermaal het net in beweging wist te krijgen na een half afgeslagen hoekschop: 3-0. Knullig uitverdedigen aan de zijde van de gastheren leidde nog wel tot de eretreffer van Jasper Dijkstra: 3-1. De gasten voerden de druk flink op, maar kansen van onder anderen Thomas Vlonk en Niels Giessen mochten niet baten. Ook vond men aan Ezinger zijde dat de bal twee keer op de stip had gemoeten, maar die smeekbedes vonden geen gehoor.

Arjan Schaap (VVSV ’09): ‘Waar Ezinge die twee vermeende strafschoppen vandaan haalt weet ik niet. Maar goed, verliezen is nooit leuk. Dit was gewoon een meer dan verdiende overwinning voor VVSV ’09. Het team heeft goed gewerkt en er als collectief de arbeid in gestoken die je er van mag verwachten. Daarbij komt nog eens dat we ook meer kansen wisten te creëren.’

Ronald Bouwman (Ezinge): ‘Onze intenties om geduldig te zijn en VVSV ’09 met verzorgd voetbal uit elkaar te spelen waren goed. De uitvoering was echter te mager. Daarbij hadden we de pech dat we vroeg op achterstand kwamen. Zij konden toen rustig achterover leunen en gokken op de bevliegingen van met name Hans Steigstra. Al met al was het een verdiende nederlaag.’

* VVSV ’09 – Ezinge 3-1 (1-0). Wilfred Kooi 1-0; Jeroen Venhuizen 2-0; Hans Steigstra 3-0; Jasper Dijkstra 3-1 (foto: ©Henk Cruiming).

No Replies to "VVSV ’09 pakt eerste punten ten koste van Ezinge"