Klimaatgroep Stars kan niet imponeren tegen Maashorst

De tafeltennissers van KlimaatgroepStars uit Middelstum hebben zondag in de voorronde najaarscompetitie niet kunnen winnen van medekandidaat voor de kampioenspoule Estillon Maashorst. Na een hoopvol begin ging de wedstrijd aan het einde van de middag als een nachtkaars uit.

De Fransman Clement Chobeau zette in het duel tussen de beide kopmannen nog een goed resultaat neer. In een zeer boeiend duel met veel boeiende en lange slagenwisselingen was het Chobeau die de partij tegen Gabrielius Camara in vier games naar zich toe trok. Colin Rengers leek in zijn partij tegen Jochem de Hoop het voorbeeld van de Fransman te gaan volgen. De speler van KlimaatgroepStars opende met een sterke eerste game maar moest vervolgens de volgende twee games aan de Hoop laten. De vijfde beslissende game ging gelijk op. Aan het einde van de game kreeg de tegenstander uit Maashorst twee gelukkige ballen via het net en op de kant van de tafel. Dat brak het verzet van Rengers. Shuohan Men die tot voor de wedstrijd nog geen partij verloren had in de najaarscompetitie moest direct in de eerste partij haar meerdere erkennen in Juan Pedro Sanchez Terrones. Na een gewonnen eerste game gingen de drie volgende games naar haar tegenstander. De pauzestand was derhalve 1-2.

Clement Chobeau gunde na de pauze ook Jochem de Hoop weinig zicht op een overwinning. De sympathieke Fransman liet in drie games zijn tegenstander slechts zeventien punten pakken en won derhalve overtuigend. In de volgende wedstrijd tussen Shuohan Men en Gabrielius Camara was hetzelfde van toepassing. Nu scoorde Men in drie games slechts vijftien punten en ging de partij overtuigend naar de tegenstander. Colin Rengers liet in zijn wedstrijd tegen Juan Pedro Sanchez Terrones na een gewonnen goede eerste game en tweemaal een voorsprong in de volgende games de partij alsnog uit handen glippen. Het dubbelspel werd bij KlimaatgroepStars gespeeld door Clement Chobeau en Shuohan Men. Zij konden het in vier games niet bolwerken tegen Garielius Camara en Jochem de Hoop.

De eindstand kwam hiermee derhalve op 2-5. Een resultaat waarmee de Middelstummers ondanks dat zij niet in de sterkste opstelling achter de tafel kwamen niet geheel tevreden konden zijn. Dit omdat ook de tegenstander niet in de sterkste opstelling naar Middelstum kwam. De komende twee wedstrijden speelt KlimaatgroepStars uit tegen landskampioen de Boer Taverzo uit Zoetermeer en promovendus Hilversum. Normaal gesproken eindigen de mannen van teamcoach Jan Tammenga bij de eerste vier ploegen in de eredivisie. Het zou heel goed kunnen dat in de halve finale van de play-offs Estillon Maashorst opnieuw de tegenstander is. Er wordt dan zowel een uit- als thuiswedstrijd gespeeld. De komende weken wordt het definitieve programma van de play-offs bekend.

No Replies to "Klimaatgroep Stars kan niet imponeren tegen Maashorst"