SC Scheemda geen partij voor goed spelend Middelstum

Middelstum heeft thuisclub SC Scheemda geen enkele illusie gelaten dat er wellicht iets te halen zou zijn tegen de brigade van trainer Jelmer Meinardi. De bezoekers wonnen overtuigend met 0-5. Die uitslag had gemakkelijk hoger kunnen uitvallen.

De gasten kwamen zeer sterk voor de dag en hadden binnen een tijdsbestek al diverse mogelijkheden laten liggen om het duel naar zich toe te trekken. Na vier minuten stelde Matteo Milkovic teammaatje Aijolt Douma in staat om te scoren. Die kwam echter een teenlengte te kort om de bal tussen de palen door te jagen. Twee minuten later ging Douma alleen op keeper Edwin Kuipers af, maar strandde op de goalie. Niet veel later miste Douma opnieuw. Vervolgens deed Peter van Dam nog een duit in het zakje door de lat te treffen. Een goede omschakeling leidde tot een aanval van SC Scheemda die echter door keeper Damon Medema onschadelijk werd gemaakt.

Na ruim een kwart wedstrijd werd het duel dan toch open gebroken. Een steekbal kwam bij Mateo Milkovic terecht. Die stond vrij in de zestien meter van de Scheemders. Er werd vervolgens een sliding op de bal gemaakt, die vervolgens vrij komt te liggen. De thuisclub probeerde het gevaar te elimineren, maar via de rug van Aijolt Douma verdween het leer alsnog tussen de palen door: 0-1. Na een half uur leek Mateo Milkovic zelf te scoren, maar dat feestje ging niet door omdat de vlag omhoog ging voor buitenspel. Vijf minuten later leidde een corner van Thijs Oosterhoff tot een kopbal van Peter van Dam. De inzet verdween echter net naast. Voor de thee werd er niet meer gescoord en daar mocht SC Scheemda heel blij mee zijn.

In het tweede bedrijf waren de acteurs vijf minuten onderweg toen Middelstum de marge wist te verdubbelen. Thijs Nienhuis brak op rechts door en deponeerde het speeltuig in de voeten van Max Oldenhof. Die schoot richting de verste hoek, maar zag de bal via de rug van een verdediger van richting worden veranderd, waardoor het leer ineens in de korte hoek viel: 0-2. Niet veel later was het de centraal achterin spelende Peter van Dam die een diepe bal richting Daan van Zalm verstuurde. Die was beduidend sneller dan zijn tegenstander en wist eveneens te scoren: 0-4. De kansen bleven komen, maar het zou tot de 68e minuut duren alvorens er weer gescoord werd. Aijolt Douma controleerde een hoge bal en stelde Max Oldenhof in staat om voor 0-4 te zorgen. Oldenhof bekroonde zijn optreden met een derde treffer toen er nog tien minuten gespeeld moesten worden. Aijolt Douma schoot op doel, maar zijn inzet werd gekeerd. Daarna probeerde Daan van Zalm het in de rebound. Ook hij strandde op de goalie. En nog was het leer niet ver genoeg weg. Op een meter of twintig van het doel was het Oldenhof die het speeltuig vervolgens over de doelman heen tilde en de eindstand op 0-5 bepaalde.

Gerrie Drent (SC Scheemda): ‘Behoudens wat schoten die een beter lot hadden verdiend, zijn we er tegen Middelstum totaal niet aan te pas gekomen. Ze wonnen alle duels en hadden ons behoorlijk in de tang. Met deze uitslag zijn we nog goed weggekomen ook. Wij hadden het niet vandaag, daar moeten we zelf naar kijken. Behoudens dat feit was dit Middelstum een duidelijke maat te groot voor ons.’

Jelmer Meinardi (Middelstum): ‘Dit is een verdiende en meer dan terechte overwinning die eigenlijk veel hoger had moeten zijn. We mogen echter niet klagen. We hebben fantastisch gespeeld, veel druk op de bal gezet en scherp verdedigd en als team goed samengewerkt. Zaterdag spelen we thuis tegen Omlandia. Een voor ons onbekende tegenstander, maar we kijken er naar uit.’

* SC Scheemda – Middelstum 0-5 (0-1). Aijolt Douma 0-1; Max Oldenhof 0-2; Daan van Zalm 0-3; Max Oldenhof 0-4; Max Oldenhof 0-5. (Beelden: Jeroen van Zalm/Sofia Verduin.)

No Replies to "SC Scheemda geen partij voor goed spelend Middelstum"