Vos en Koning de snelsten tijdens elfde Zeemijlenloop

De elfde editie van de Zeemijlenloop in Delfzijl is gewonnen door Gerard Vos uit Appingedam. Hij wist de loop te voltooien in een tijd van 25.17 minuten. Daarmee bleef hij Finn van Pijkeren uit Groningen (25.23) en Meedhuizer Barry Bronsema (25.46) voor  te blijven. Stadjer Christien Koning was de snelste vrouw in 29.50 minuten over de vier zeemijlen, omgerekend ruim 7,4 kilometer. Femke Veldman uit Delfzijl eindigde als tweede in 31.20 minuten en het podium werd gecompleteerd door Erika Broekema uit Groningen in een tijd van 31.45 minuten. Het startschot klonk om twee uur op het sportpark Centrum en al snel trokken lange slierten lopers hun sporen door de havenplaats, waarbij de zeedijk voor menigeen als scherprechter fungeerde. Uiteindelijk liep men via de Diekloper richting finish op het Molenbergplein. In de voorinschrijving hadden ruim zeshonderd deelnemers zich al voor dit evenement aangemeld.

No Replies to "Vos en Koning de snelsten tijdens elfde Zeemijlenloop"