Leden Loopgroep Bedum ‘waaien’ uit

Elf atleten van de Loopgroep Bedum hebben afgelopen weekeinde deel aan een drietal evenementen meegedaan. Het dichtst bij huis vond de elfde editie van de Zeemijlenloop in Delfzijl plaats. Aan dit evenement met de incourante afstand van vier Zeemijlen (7,408 kilometer) namen negen atleten van de loopgroep deel. Succes was er voor beide veteranen Peter Meijer en Edward Pechler. Met tijden van 29.13 en 30.04 minuten werden ze tweede en derde bij de mannen 50. Alleen Jan Venhuizen (27.38) was hen te snel af. Meijer was bovendien de snelste in hun onderlinge familiecompetitie met broers Richard (39.20), Marcel (40.33) en neef Wim Beukema (41.00). Peter Pettinga kwam inclusief een val in 30.54 minuten binnen. Erik van Dijken liep als tempomaker voor Erika Broekema een keurige 31.44 minuten. Ook Miranda van der Molen (38.22), Folko Kingma (41.17), Johanna Vroom (46.02), Irene Wigboldus met Marijke Huisman (46.12) en Miranda Hofsteenge (46.52) genoten van deze prima georganiseerde loop. In Schoorl namen Marike Slopsema met haar zoon Daniël Wedema deel aan de Duinentrail. De 17 kilometer lange trail met maar liefst 450 hoogtemeters, veel zandpaden, hoge duinen en strand is een pittige uitdaging. Ze kwamen gezamenlijk na 1.53.05 uur over de meet. Op Alex Oskam staat momenteel geen maat. Ook deze maand stond hij weer aan de start van een marathon. Dit keer in de Marathon Brabant in Etten Leur. De weersomstandigheden waren in het tweede gedeelte van de marathon (42,2 kilometer) niet al te best, maar de ervaren Oskam wist toch een vlakke race neer te zetten. Na 3.40.13 uur zette hij de klok stil in zijn 25e (ultra)marathon. Op bovenstaande foto vanaf links Richard Meijer, Wim Beukema, Peter Meijer en Marcel Meijer.

No Replies to "Leden Loopgroep Bedum 'waaien' uit"