WEO weet koploper Groen Geel punt te ontfutselen

Op het Woldendorper sportpark stond zondag het duel tussen thuisclub WEO en koploper Groen Geel op het programma. De gastheren hadden in de voorbij weken verrassende nederlagen geleden, die er mede oorzaak van zijn dat de ploeg van trainer Tonny Huft laag geklasseerd is in de 5e Klasse C van het zondagvoetbal. Tegen de lijstaanvoerder lag een mooie uitdaging te wachten om het geschonden blazoen wat op te poetsen. En dat deed de thuisclub dan ook. In een aantrekkelijke wedstrijd wisten de geelzwarten de kampioenskandidaat het eerste puntverlies toe te dienen.

WEO kwam slecht uit de startblokken, want in de 3e minuut schoot Henk Jan Schoonbeek de bal al achter keeper Youri Kaldijk: 0-1. Net als een paar weken geleden tegen Farmsum, toen het maar liefst 0-8 voor de gasten werd, doemde een donker scenario op aan de horizon. In tegenstelling tot toen beet WEO nu wel van zich af. Kort na de openingstreffer van de Stadjers ondernamen de gastheren een eerste poging om tot succes te komen, maar het schot van Dennis de Vries vloog over het doel van de bezoekers. Na een aantal kansen was het halverwege de eerste helft aan de andere kant wel weer raak voor Groen Geel. Robert Heerspink kreeg alle tijd op elf meter van de goal: 0-2. Nadat Kebba Darbou eerst nog een kans had gemist, bracht hij op aangeven van Wouter Slager WEO na een half uur weer terug in de wedstrijd: 1-2. Die goal gaf de Woldendorpers kennelijk nieuwe energie, want een vijftal minuten voor het rustsignaal kwam de thuisclub zowaar langszij. Robert Schmidt verplaatste de bal goed naar de linkerkant waar Kebba Darboe een keurige voorzet in huis had die door Niels Jansen met het hoofd binnen werd geknikt: 2-2. Met die stand gingen beide teams richting kleedkamer voor de thee. Bij Groen Geel krabde men zich even achter de oren over het scoreverloop. Bij WEO stonden de gezichten een stuk vrolijker.

Bert Jager en Robert Schmidt bleven na de doelwisseling in de kleedkamer achter en werden vervangen door Teije Houwerzijl en Thom Bakker. Na een aantal kansen aan beide kanten kreeg WEO een nieuwe tik te verwerken. In de 63e minuut kwam Groen Geel namelijk opnieuw op voorsprong. Een pass van Marc Oosterhuis op twintig meter van de WEO-goal viel in de voeten van Menno Drent. Die dacht geen moment na en schoot de bal door de iets te wijd staande handen van de keeper van WEO binnen: 2-3. Hierna werd Wouter Slager vervangen door Benjamin Havik. Vijf minuten later kreeg WEO een uitstekende kans om weer op gelijke hoogte te komen. Thom Bakker werd bij een corner onderuit gehaald. De scheidsrechter floot terecht voor een penalty. Keeper Matisse de Boer koos voor de juiste hoek en pareerde de inzet van Niels Jansen. De gelijkmaker liet echter niet lang op zich wachten. Thom Bakker liet ter hoogte van de cornervlag een aantal tegenstander achter zich en verschalkte goalie De Boer in de korte hoek: 3-3.

Met nog tien minuten te gaan werd de leeg gespeelde Stef Jansen vervangen voor Jeroen ten Have. Vlak voor tijd kwam Groen Geel voor de derde keer op voorsprong. Nick Klaassen schoot de bal in de rechterhoek en leek met die treffer het lot van WEO te bezegelen: 3-4. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd wist de thuisclub het toch nog te presteren om voor de derde keer langszij te komen. De op rechts vertrokken en prima ingevallen Thom Bakker legde de bal keurig opzij voor Niels Jansen. Die maakte geen fout en zorgde voor grote vreugde bij WEO: 4-4. Na een paar minuten blessuretijd fluit de goed leidende scheidsrechter Lit voor het einde en ging Groen Geel voor de tweede keer richting kleedkamers met een gezicht dat boekdelen sprak. En ook nu keek men bij WEO een stuk opgewekter.

Tonny Huft (WEO): ‘Groen Geel heeft meer kansen gehad dan ons, maar WEO deed voetballend niet onder voor de koploper. We speelden verzorgd en met opbouwend voetbal. Natuurlijk ging er nog wel het een en ander mis, maar hopelijk is dit een omslagpunt naar betere resultaten.’

* WEO – Groen Geel – 4-4 (2-2). Henk Jan Schoonbeek 0-1; Robert Heerspink 0-2; Kebba Darboe 1-2; Niels Jansen 2-2; Marc Oosterhuis 2-3; Thom Bakker 3-3; Nick Klaassen 3-4; Niels Jansen 4-4 (foto: archief EemsmondSport).

No Replies to "WEO weet koploper Groen Geel punt te ontfutselen"