Wordt het weer een verrassend voetbalweekeinde?

Voor het eerst dit seizoen een vooruitblik op het komende voetbalweekeinde. Daarin kunnen een aantal vragen worden beantwoord. Zoals bijvoorbeeld of SV Bedum zich uit de onderste regionen weet op te werken, of bijvoorbeeld NEC Delfzijl en het Schildwolder SGV hun ongeslagen status weten te behouden, of de zondagvoetballers van Siddeburen een prima slag hebben weten te slaan en of Farmsum de prima competitiestart een vervolg weet te geven.

In de eerste klasse komen de mannen van trainer Fred de Boer niet in actie. Winsum mag toekijken hoe anderen hun goede positie op de ranglijst proberen aan te vallen. Dat zou dan moeten gebeuren door HZVV, dat op bezoek gaat bij het nog zonder puntverlies zijnde WVV of GVAV Rapiditas, dat in Emmen tegen DZOH speelt. In 2J zijn er zorgen voor SV Bedum. Het team van coach Leudi Stoepman staat na vijf wedstrijden op welgeteld één zege en vier nederlagen met als gevolg de voorlaatste plaats op de ranglijst. Op eigen veld zal ongetwijfeld een poging worden gedaan om het VEV ’67 van de in deze regio niet onbekende Kees Pranger pootje te lichten. SC Loppersum kan zichzelf in 3C een prima dienst bewijzen door Groen Geel te kloppen. In de afgelopen vier jaar wisten de Lopsters thuis twee keer te winnen, maar waren er evenzovele nederlagen.

Het Sauwerder SIOS wacht met smart op de eerste competitiezege. Gastheer en tegenstander Waskemeer heeft inmiddels drie overwinningen te pakken en staat op een gedeelde derde plaats in 4D. SIOS staat voorlaatste met slechts één schamel puntje. Noordwolde wist het hoger geplaatste Veenhuizen in bedwang te houden (2-2) en gaat nu op bezoek bij SV Haulerwijk dat zich gesterkt zal velen door een 1-4 zege op het stad-Groninger VVK. En dan is er de 4e Klasse E. Daar lijkt NEC Delfzijl zijn draai te hebben gevonden, heeft het DVC Appingedam, Middelstum en Poolster dicht in de buurt staan en valt Holwierde tegen. De Katmisbewoners gaan richting Roodeschool, waar Corenos de mouwen zal opstropen. De Fivel is momenteel de hekkensluiter in deze bijzondere klasse en mag op eigen veld promovendus RZ Baflo de voet dwars proberen te zetten. De verwachting is dat NEC thuis van SC Scheemda moet kunnen winnen. Middelstum ontmoet op eigen veld grote onbekende Omlandia, Poolster ontvangt in Spijk promovendus ZEC en DVC trapt op het Wellemansportpark af tegen het SV De Heracliden van oefenmeester Jan Medema, die het Damster voetbal maar al te goed kent.

In 5D doet SGV vriend en vijand verbaasd staan. Na vijf duels hebben de Schildwolders nog geen enkel punt gemorst. Of zij in Kantens over KRC zullen struikelen? In dat geval zou Meedhuizen wel eens de lachende derde kunnen zijn. Als de ploeg van coach Bob Mulder uit bij Stedum tenminste wel weet te winnen. Warffum zal de hoge positie vast willen houden en moet in Leens op zoek naar een goed resultaat in de uitwedstrijd tegen FC LEO. De Leensters bezetten momenteel een tegenvallende zevende plaats. En of VVSV ’09 de goede lijn na de winst op Ezinge in Zoutkamp weet door te trekken? Gastheer Zeester heeft in ieder geval nog wat goed te maken na de 5-4 nederlaag in Eenrum. De Marnebewoners reizen op hun beurt af naar Uithuizen, waar Noordpool UFC de tegenstander is. De naam Jarickson Saragoza zal inmiddels binnen het team van trainer Gert Jan van Dijken wel bovenaan het lijstje met uit te schakelen opponenten staan. GEO uit Garmerwolde kan zich in 5E wat opwerken door op eigen veld van Oosterparkers te winnen, maar de ploeg van Leendert Nieborg komt maar moeizaam tot scoren en mist niet zelden een aantal belangrijke krachten. Regioclubs die in 5F een hoofdrol speen zijn er (nog) niet. VVS Oostwold is op de zevende plaats de hoogst geklasseerde ploeg met zes punten uit vier wedstrijden. Wagenborger Boys heeft evenveel punten, maar wel een wedstrijd meer gespeeld. En Oldambtster Boys? Dat staat zoals te doen gebruikelijk onderaan en heeft na vijf wedstrijden al zevenenveertig tegentreffers om de oren gekregen. VVS ontvangt op eigen veld SC Angelslo, de Boys uit Wagenborgen gaan op visite bij het momenteel ongenaakbare Bargeres, dat na vijf duels nog maar één tegengoal incasseerde. Oldambtster Boys ziet tenslotte SETA op zich af komen.

In de 4e Klasse van het zondagvoetbal doet Siddeburen het momenteel goed. De ploeg van Bert Brugge bezet de derde plaats achter Heiligerlee. Beide teams hebben twaalf punten weten te verzamelen en zondag staan ze in Heiligerlee tegenover elkaar. De Siddebuursters zullen voor de aftrap nog wel even terug willen denken aan het afgelopen seizoen toen men met 1-5 wist te winnen. Ruben van der Ploeg was toen twee keer succesvol. Vijfdeklasser Farmsum heeft geen enkele reden tot klagen. In vijf wedstrijden heeft het team van trainer Peter Ernst maar liefst vijfentwintig keer raak geschoten en momenteel heeft de ploeg de beschikking over de minst gepasseerde verdediging in 5D met slechts vier tegengoals. Een gedeelde eerste plaats met Groen Geel vormt de beloning. Kloosterburen toont zich momenteel opnieuw een goede subtopper, al is die term in dit stadium van het seizoen misschien wel wat te voorbarig. Zondag staan beide teams in ieder geval tegenover elkaar op de thuisbasis van Farmsum. WEO mag na de verrassende remise tegen Groen Geel op bezoek bij Usquert, dat misschien wel beter presteert dan menigeen voor aanvang van het seizoen had verwacht. Laagvlieger SV Woltersum ontvangt op eigen veld DWZ en zal zeker op jacht willen gaan naar de tweede driepunter van dit seizoen.

Er zijn voor de liefhebbers genoeg ingrediënten aanwezig om met veel belangstelling uit te kijken naar een mooi voetbalweekeinde aan het begin van de voorlaatste maand van het voetbaljaar 2023. De afgelopen weken hebben wel bewezen dat er zomaar weer een aantal verrassende uitslagen uit de bus kunnen rollen. Wij houden u uiteraard op de hoogte…

No Replies to "Wordt het weer een verrassend voetbalweekeinde?"