Corenos lijkt weg omhoog te hebben gevonden

Na de nederlaag tegen Poolster is Holwierde opnieuw met lege handen van het veld gestapt. Nu was het gastheer Corenos dat de winst in de knip stak. Het team van trainer Marco Pesiwarissa wist met 2-1 te winnen. De gastheren haalden de eindstreep niet met elf man. Jordan Muller kon na zijn tweede gele prent inrukken. Voor Corenos lijkt de competitie nu pas te zijn begonnen. De start was ronduit beroerd, maar na de winst op SC Scheemda, de voorsprong in de gestaakte wedstrijd tegen Omlandia en nu de winst op Holwierde, lijkt het tij ten goede te keren.

De bedoelingen van Corenos werden al snel duidelijk. De thuisclub liet zich op eigen helft inzakken en liet Holwierde het balbezit. Met een vijftal verdedigers werden de ruimtes klein gehouden en loerden de gastheren op de counter. Het optische overwicht leidde niet tot grote kansen voor de gasten. Toen Corenos voor het eerst het uit wist te breken, was het ook meteen raak. Een prima inspeelbal van Germen Tamsma werd op de juiste waarde geschat door Brian Pattiwael. Hij kapte een Holwierder uit en joeg het leer achter doelman Robbin Kuipers: 1-0. Erg veel lol beleefden de gastheren niet aan die voorsprong, want vijf minuten later slingerde Yirsan Bouman een corner richting doelmond van Corenos, waar goalie Dennis Carretero Seinhorst het leer ongelukkigerwijs over de eigen doellijn stompte: 1-1. Met die stand brak ook de rust aan.

Toen er van helft was gewisseld, kreeg Holwierde op zeker moment de bal niet goed uit de zestien meter weg en vervolgens was het andermaal Brian Pattiwael die, nu via het been van Kjell Stulp en de binnenkant van de paal, voor 2-1 wist te zorgen. Corenos liet zich daarna nog nadrukkelijker terugzakken in afwachting van wat Holwierde zou bedenken om de achterstand weg te werken. Robbie ten Hove schoot op aangeven van Thijs Stoppels op het Roodeschoolster doel, maar Carretero Seinhorst was op zijn hoede. Aan beide kanten vielen er kansen te noteren. Holwierde had de gelijkmaker moeten scoren toen Thijs Stoppels in de zestien van Corenos een verdediger liet staan, maar de bal vervolgens tegen de Roodschoulster doelman aan schoot. Holwierde nam vervolgens alle risico’s om de naderende nederlaag af te wenden, waardoor Corenos kansen kreeg om messcherpe counters te plaatsen. Daar hadden Marc Spriensma en Brian Pattiwael (op de lat) zomaar van kunnen profiteren. Ze lieten dat echter na. Vijf minuten voor het laatste fluitsignaal kwam Corenos met tien man te staan toen Jordan Muller, na een onnodige en harde overtreding, zijn tweede geel zag. In blessuretijd probeerde Peter Bouwsema, ingebracht als extra spits, om de gelijkmaker op het scorebord te krijgen. Zijn schot werd echter een prooi voor Carretero Seinhorst.

Marco Pesiwarissa (Corenos): ‘Ik ben van mening dat de overwinning terecht is. Domweg omdat we meer gescoord hebben dan de tegenstander. We hebben na Middelstum ontzettend veel aandacht geschonken aan de manier waarop we willen verdedigen en dat werpt nu zijn vruchten af. In de laatste twee wedstrijden hebben we twee tegengoals geïncasseerd, beiden uit een dood spelmoment. Tot nu toe geven we voetballend weinig weg omdat we zo gedisciplineerd staan te verdedigen. Bovendien hebbe we ook een hele goede keeper achter onze defensie. We krijgen elke wedstrijd wel kansen en nu was Brian Pattiwael heel belangrijk voor ons. Dat is hem gegund. Dat we komend weekeinde Jordan Muller moeten missen tegen ZEC is erg jammer.’

Danny Schudde (Holwierde): ‘We wisten op voorhand wat ons te wachten stond. Het spelbeeld was het zelfde als afgelopen seizoen toen het 0-0 bleef. Nu wisten ze echter te scoren, waardoor ze nog meer in hun kracht kwamen. Uiteindelijk waren we zelf te slordig en hebben we onvoldoende kansen weten te creëren om op een goed resultaat aanspraak te kunnen maken. Al met al is het een voor ons teleurstellende middag geworden.’

* Corenos – Holwierde 2-1 (1-1). Brian Pattiwael 1-0; Dennis Carretero Seinhorst 1-1 (e.d); Brian Pattiwael 2-1 (foto: ©Marcel Monden).

No Replies to "Corenos lijkt weg omhoog te hebben gevonden"