Fraaie goal DVC-er Diyar Kaya nekt SV De Heracliden

DVC Appingedam is er in geslaagd om de punten in eigen huis te houden in de wedstrijd tegen SV De Heracliden. Een 0-1 achterstand werd uiteindelijk in een 2-1 voorsprong omgedraaid, waarbij de tweede Damster treffer van hoog gehalte was. Het doelpunt kwam op naam van Diyar Kaya en hij bezorgde met die goal zijn ploeg de vierde zege van dit prille seizoen.

De Damsters gingen voortvarend van start en leken binnen enkele minuten al op voorsprong te zullen komen. Een voorzet van Jaron Slagter kwam bij Joost Blokzijl terecht. Die schoot ter hoogte van de zestien meter-lijn op doel, maar zag zijn poging net naast verdwijnen. Niet veel later wist Devante de Windt een pass van Brend Hansen niet af te ronden. Waar DVC niet slaagde inde opzet om een vroege treffer te produceren, was SV De Heracliden wel succesvol. Na zeven minuten viel in een omschakelmoment de bal tussen de Damster defensie en doelman Olaf Kiewiet in. Thijs Tiekstra was alert en profiteerde optimaal van het moment: 0-1. DVC leek de kluts even kwijt te zijn. Het spel zakte wat weg en een kwartier lang gebeurde er weinig op het Wellemansportpark. De ploeg van Damster Jan Medema liet zich inzakken en probeerde met lange ballen achter de defensie van DVC voor onrust te zorgen. De thuisclub probeerde vanuit positiespel tot kansen te komen.

Na een kwart wedstrijd leken de Damsters weer meer vat op de wedstrijd te krijgen en had men veelvuldig balbezit op de helft van de Meisters. Het ontbrak in de laatste fase echter te vaak aan de finesse. Joost Blokzijl was er een paar keer dichtbij en een poging van Diyar Kaya werd onschadelijk gemaakt door goalie Marwin Spriensma. De gasten uit Uithuizermeeden wisten er geen grote kansen tegenover te zetten.

Toen er van doel was gewisseld maakte DVC de bedoelingen meteen duidelijk. Joost Blokzijl was de eerste die een mogelijkheid kreeg. Hij kwam echter niet tot scoren. In de tegenstoot ging het bijna mis voor de thuisclub. Olaf Kiewiet wist echter overeind te blijven in een rechtstreeks duel met Martijs Delker en in de tegenstoot wist DVC langszij te komen. Na een prima aanval over rechts was het Devante de Windt die teammaatje Jeroen van Hunnik voor het Meister doel wist te zetten. Die trof de paal. De rebound viel goed voor Joost Blokzijl: 1-1. Even later kreeg DVC een strafschop vanwege een handsbal van Jeroen Linstra. Jeroen van Hunnik lepelde de bal echter over het doel. Dat bleek een kantelmoment in het duel te zijn. Het spel werd van de kant van DVC slechter, terwijl SV De Heracliden moed wist te putten uit de miskleun van de Damsters. Terwijl de veld- en weersomstandigheden er niet beter op werden, bleven grote kansen uit. Het werd meer en meer ene vechtwedstrijd, tot aan de 79e minuut. Devante de Windt ontving de bal op links rond de middenlijn en gaf een schitterende crossbal op de diepgaande Diyar Kaya. Die bedacht zich geen moment en schoot de bal, schuin binnen het strafschopgebied van de gasten, op fantastische wijze via onderkant lat tegen het nylon: 2-1.

Nu waren het de bezoekers die een dreun kregen te verwerken. En ze hadden ook nog eens de pech dat de tijd wel erg kort begon te worden om nog iets aan de achterstand te doen. Het team van coach Jan Medema probeerde echter van alles om het tij te keren. De bal werd zonder veel omhaal naar voren getransporteerd, maar verder dan wat corners wist men niet te komen. De winst bleef in Appingedam en de meest besproken man na afloop was Kaya.

Duurt Dijkman (DVC Appingedam): ‘Over het geheel gezien is dit ene terechte overwinning. Het is jammer dat we na de gemiste penalty niet meer in staat waren om goed positiespel te blijven spelen. Ik ben echter tevreden over de strijdlust, die we vooral in de laatste fase hebben getoond.’

Jan Medema (SV De Heracliden): ‘DVC voetbalde wat gemakkelijker dan ons. Wij hebben veel energie in de wedstrijd gestopt, maar zijn de beloning misgelopen. Ik denk dat we DVC op de juiste manier hebben bestreden. Qua strijdlust hadden we zeker een punt verdiend.’

* DVC Appingedam – SV De Heracliden 2-1 (0-1). Thijs Tiekstra 0-1; Joost Blokzijl 1-1; Diyar Kaya 2-1.

No Replies to "Fraaie goal DVC-er Diyar Kaya nekt SV De Heracliden"